Srpanj 13, 2025, 18:54:15 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Mrijest Nigrića - POMOĆ ?  (Posjeta: 1852 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline alen_zgb

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • " ZOO VILI TEAM "
Mrijest Nigrića - POMOĆ ?
« u: Listopad 10, 2010, 00:50:13 prijepodne »
Trenutno u mom akvariju u kucici,tj u kokosu se vide jaja od zenke nigrica,muzjak stalno kruzi oko kokosa i cuva zenku.. Zanima me,za koliko ce odprilike mali izaci vanka,koliko dana budu unutra? i što nakon kad izadju iz jaja,tj pocnu plivati,što s njima,ostavit ih sa roditeljima ili premjestit u drugi akvarij (karantenu). A u akvariju imam jos 2 srednja i malog nigrica.. nadam se da nece stetiti malima oni.. pa bi mi bilo drago da netko nesto kaze iz iskustva i tko sto zna,svaki odgovor mi dobro dodje..  :up:

I jos nesto,smije li muzjak doci do tih jaja ili ne?  -?

hvala!
« Zadnja izmjena: Listopad 10, 2010, 01:15:28 prijepodne od alen_zgb »

Offline ceh

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 50
Odg: Mrijest Nigrića - POMOĆ ?
« Odgovori #1 u: Listopad 10, 2010, 09:13:53 prijepodne »
nemoj ništa dirat  sve ce da bude ok  samo kad malo porastu ako je mal akvarij prebaci ih u veći 
Please remember that the following comments are personal experiences and may or may not apply to your setup. Use them as guide to help better understand your fish,

Offline vjeko38

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • panda.fullbusiness.hr
« Odgovori #2 u: Listopad 10, 2010, 09:24:10 prijepodne »
jesu li sami u akvariju? Ako jesu tj. nema drugih ciklida , njihova mlađ će preživjeti jer oni su odlični roditelji. Ako imaš još drugih ciklida ili još kojeg nigrića biće natjeravanja i tuče kad otac bude branio svoj podmladak.. Nemaš brige oko ikre i mlađi, ciklidi su inače dobri roditelji a nigrići su specijalno dobri roditelji..
ZADAR
Kad molim, ne molim za ishod, već da budem dorastao borbi u koju se upuštam..

Offline alen_zgb

• Punopravni član
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #3 u: Listopad 10, 2010, 12:31:26 poslijepodne »
nemoj ništa dirat  sve ce da bude ok  samo kad malo porastu ako je mal akvarij prebaci ih u veći 
okej hvala.. nadam seda ce tako kako kazes biti.. akvarij ima 160L,za sada,a poslije ce bit i veci.. :)

Offline alen_zgb

• Punopravni član
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #4 u: Listopad 10, 2010, 12:33:49 poslijepodne »
jesu li sami u akvariju? Ako jesu tj. nema drugih ciklida , njihova mlađ će preživjeti jer oni su odlični roditelji. Ako imaš još drugih ciklida ili još kojeg nigrića biće natjeravanja i tuče kad otac bude branio svoj podmladak.. Nemaš brige oko ikre i mlađi, ciklidi su inače dobri roditelji a nigrići su specijalno dobri roditelji..
Nisu sami,imaju u nutra s njima jos 2 srednja i jedan malo manji nigrić.. a da njih izvadim iz akvarija,ta tri komada?? Znam da su dobri roditelji,al me malo brine,radi ove trojice da nebi sto cinili malima.. hvala!

Offline alen_zgb

• Punopravni član
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #5 u: Listopad 10, 2010, 12:35:54 poslijepodne »
Dajte još odgovora ko što zna,neka sve kaže,bio bi mu zahvalan! Bit ce mi to prvi mrijest,pa sam i neiskusan u tome,tj sto se tice ciklida! :) Pozz

Offline tom82

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: sisak
« Odgovori #6 u: Listopad 10, 2010, 14:19:42 poslijepodne »
Nemoraš vaditi ostale ribice ako kažeš da imaš toliki akvarij.. Jedino što može biti pogubno za ostale ribice jer nigrići znaju biti agresivni prema drugima ako imaju mlade. Nemoraš se posebno brinuti za malce jer se roditelji brinu za njih više nego dobro! Kada malci proplivaju potrebno im je dosta žive artemije ako hoćeš da ti bolje napreduju,a odgovara im i bilo koja druga. I to ti je to.. Ako imaš ancitruse u akvariju postoji šansa da ti pojedu ikru po noći,tak da računaš na to!
tom82

Offline alen_zgb

• Punopravni član
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #7 u: Listopad 10, 2010, 15:40:55 poslijepodne »
Nemoraš vaditi ostale ribice ako kažeš da imaš toliki akvarij.. Jedino što može biti pogubno za ostale ribice jer nigrići znaju biti agresivni prema drugima ako imaju mlade. Nemoraš se posebno brinuti za malce jer se roditelji brinu za njih više nego dobro! Kada malci proplivaju potrebno im je dosta žive artemije ako hoćeš da ti bolje napreduju,a odgovara im i bilo koja druga. I to ti je to.. Ako imaš ancitruse u akvariju postoji šansa da ti pojedu ikru po noći,tak da računaš na to!
Aha,dobro,hvala na tome.. a ancitruse nemam,imam samo jednog coridorasa.. dobro,sad cu ici nabaviti artemiju,pa ako slucajno ne danas,sutra cu. pozz  :up:

Offline silvitara

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
« Odgovori #8 u: Listopad 10, 2010, 19:11:04 poslijepodne »
Prijatelj ima nigrice tako da ne brini ako i ovaj prvi mrijest ne uspije bit ce ih.... Neceš znati kamo sa njima ;)
Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.

Offline alen_zgb

• Punopravni član
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #9 u: Listopad 10, 2010, 20:47:47 poslijepodne »
Prijatelj ima nigrice tako da ne brini ako i ovaj prvi mrijest ne uspije bit ce ih.... Neceš znati kamo sa njima ;)
da znam da ih nakon nekog vremena bude mnogo,al pošto mi je prvi mrijest,pa sam malo upitan i svast me zanima.. al hvala,imas i pravo.. bit ce ih! pozz  :up:

Offline alen_zgb

• Punopravni član
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #10 u: Listopad 11, 2010, 17:27:21 poslijepodne »
dajte jos štogod upisite,dobro dodje sve!!  :up:

Offline vjeko38

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
    • panda.fullbusiness.hr
« Odgovori #11 u: Listopad 11, 2010, 17:44:11 poslijepodne »
Idi na početnu stranicu ove web strane. Idi pod ribe, pa onda pod ciklide, pa ćeš pronaći sve što je potrebno za znati za nigriće tj. convict ciklide.
ZADAR
Kad molim, ne molim za ishod, već da budem dorastao borbi u koju se upuštam..

Offline alen_zgb

• Punopravni član
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #12 u: Listopad 12, 2010, 12:06:36 poslijepodne »
Idi na početnu stranicu ove web strane. Idi pod ribe, pa onda pod ciklide, pa ćeš pronaći sve što je potrebno za znati za nigriće tj. convict ciklide.
ej hvala na preporuci,za sada sam sve tamo procitao,pa znam ponesto,tj naucio sam. sad cekam malce da izadju jaja,nadam se da ce ubrzo.. pozz