Kolovoz 20, 2025, 21:25:22 poslijepodneNajnoviji Član: MMela

Autor Tema: JBL CrystalProfi e900  (Posjeta: 2097 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Nuclear

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
JBL CrystalProfi e900
« u: Rujan 22, 2010, 18:41:28 poslijepodne »
Ima tko možda taj filter? Planiram ga kupiti, ali ne mogu se odlučiti između njega i Fluvala 305.

Nigdje ne mogu nać informacija malo više kako JBL e900 izgleda unutra, koliko košarica ima, itd... Za fluval sam našao sve što trebam lijepo objašnjeno, a za JBL samo naletavam na jednu te istu reklamu.

Koji bi mi preporučili od ta 2. JBL mi ima tanje cijevi, tak da će mi lakše proći kroz poklopac i jeftiniji je oko 150-200kn, zavisno o trgovini. I po reklami JBL ima navodno 4 godine garanciju, dok za Fluvala ne znam.

Offline Marko_Sp

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
Odg: JBL CrystalProfi e900
« Odgovori #1 u: Rujan 22, 2010, 19:08:16 poslijepodne »
pa imaš recimo ovdje:
http://www.youtube.com/watch?v=T7D1QfIB6DQ&feature=related  :D :D :D

ako pretražuješ na youtube ima još, pa i iznutra - njihova reklama. nekako mi se čini da predfilter ima premalu površinu za taj kapacitet -?

Offline Nuclear

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Rujan 22, 2010, 19:13:15 poslijepodne »
Ma vidio sam to gdje curi :D

Da, i meni se čini da je nekako užasno mali predfilter. Našao sam i ovaj video sad, i nakon što sam ga pogledao izbor sigurno sad pada na Fluvala...

http://www.youtube.com/watch?v=dUPfPN5UU3o&feature=related

Offline cann

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #3 u: Rujan 22, 2010, 20:58:46 poslijepodne »
nemam ga ja, ali ga ima jedna osoba kojoj održavam akvarij..kad sam ga sklapal i stavljal u funkciju, nije mi se dopao spoj sa cijevima u akvariju i na filteru..jedina zamjerka..
filter goni akvarij od 120 litara, i čistio ga baš prije tjedan dana nakon 6 mjeseci..mogu reč, da je gural perfektno, voda je bila do tada kristalno čista, brzo čisšćenje, dobro posloženi filter materijal (ima ga dosta), i lako se sklapa i rasklapa, nema neke bojazni da će nešto puknut..sve u svemu, eto moje preporuke za taj filter, osim ovog nedostatka sa tim cijevima (premekano), sa moje strane..al bože moj..ništa ne može bit savršeno ;)

Offline frankovicf

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #4 u: Rujan 23, 2010, 21:28:41 poslijepodne »
Imam e1500 model i vrhunski odrađuje posao,vrlo kvalitetan i bogat medijem za puno manje novaca nudi puno više nego daleko skuplji i isfurani EHEIM modeli.
Prije njega sam imao profesional2 eheim i mogu reći da mu nije ni blizu po svim karakteristikama osim po tihoći tu su isti,ali cijena i volumen tu vodi po meni JBL dobrano.
Tako da mislim da sa manjim e900 nećeš pogriješiti :up:

Offline Nuclear

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Rujan 23, 2010, 21:50:40 poslijepodne »
E ne znam, nekako mi se taj predfilter čini premali, a nebi ga baš htio čistiti svakih par tjedana.

Može li ovo kojim slučajem bit prebačeno u slatkovodne u skorije vrijeme?  :D :D :D
« Zadnja izmjena: Rujan 24, 2010, 19:47:55 poslijepodne od lllnuclearlll »

Offline frankovicf

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #6 u: Rujan 24, 2010, 17:46:46 poslijepodne »
E ne znam, nekako mi se taj predfilter čini premali, a nebi ga baš htio čistiti svakih par tjedana. 2 puta godišnje bi otvarao filter MAX.

Može li ovo kojim slučajem bit prebačeno u slatkovodne u skorije vrijeme?  :D :D :D
Ja svoj čistim svaka 3 mjeseca na akvariju rio 450 i što se tiče predfiltera zamazan je ali voda ide kroz njega bez problem i to kristalna ;),a što se toga tiče pa ne plovi nutra granje po akva...valjda :roll:
A opet sa druge strane prednost jer ne opterečuje biološku filtraciju koja je za mene svetinja.

Offline Nuclear

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Rujan 24, 2010, 19:47:37 poslijepodne »
pa da, ali kad gledam Fluval ima 2 ogromne spužve prije košarica s keramikom.

Offline frankovicf

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #8 u: Rujan 26, 2010, 21:10:08 poslijepodne »
pa da, ali kad gledam Fluval ima 2 ogromne spužve prije košarica s keramikom.
Je sve to gledao sve ok ali ti predfilteri kod njega su pola filtera,tako da ostatak medija za moj ukus je premali,a smatram da je taj dio vrlo bitan.
Kada gledaš na taj način su rađeni svi filteri tipa eheim,tetra,serra i sl.
Tako da sam ipak za ovu opciju koja se pokazala bar kod mene vrhunskom :up:

Offline Nuclear

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Rujan 26, 2010, 21:31:10 poslijepodne »
Ubit ćete me s tim filterom više  :D. Problem je kod mene što želim najbolje proći što mogu, i sve ću opcije razmotriti dok ne nađem ono što tražim. Sve više mi se čini da ću na kraju završit na Eheimu  :D

Sad kad si postavio stvar ovak, vidim na videu da Fluvalova spužva zauzme pola filtera i ostane puno manje mjesta za košarice, tak da je JBL opet u igri  :D Kod Fluvala također ne mogu naći informaciju koliki je volumen filter materijala, nego samo volumen kanistera.

Jedino problem mi je što ne znam hoće li mi kod JBL-a izlazna cijev uspjet biti uronjena u vodu, jer od vrha poklopca do vode ima 5cm, a htio bi baš da bude skroz uronjeno tako da mi ne mreška površinu vode zbog CO2.

Ako će to biti potopljeno onda vjerojatno JBL uzimam (al prema videu mi se čini da baš i nema 7-8 cm, može tko izmjerit?  :D Također, kod Fluvala nema s tim problema jer spoj mora biti u vodi, što odmah donosi manje šanse za curenje ua ulazu i izlazu u akvarij, a i pričvršćivanje cijevi za akvarij je odlično rješeno.
« Zadnja izmjena: Rujan 26, 2010, 22:06:20 poslijepodne od lllnuclearlll »

Offline Kori

• Moderator (lokalni)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
« Odgovori #10 u: Rujan 27, 2010, 03:47:25 prijepodne »
Sto se tice volumena filter materijala Fluval 305 ima 3 kosare po 1 litru + 4 spuzve (u dva reda) u okviru koje su otprilike dimenzija 6x20x2 cm. Konkretno u 305/405 spuzve zauzimaju oko 1/3 volumena filtera (a u 105/205 1/2) i pruzaju dosta veliku povrsinu mehanickom otpadu koji ulazi u filter. Jos jedna stvar koju trebas razmotriti su rezervni dijelovi. Belugo u 99% slucajeva ima sve sto trebas za Fluval i tesko da ce ti se u Zg. dogoditi da ne mozes naci osovinu, brtvu, impeller ili slican vazan dio. Raspitaj se koliko su dostupni dijelovi za JBL, ne sjecam se da sam igdje vidio da su bili odmah na raspolaganju. A kad ti treba dio i u pet shopu ti kazu "tek za tjedan/mjesec dana" onda zna bit veselo.
Izlazna cijev od JBL te ne treba brinuti jer u najgorem slucaju ju mozes produziti sa komadicem obicne cijevi koja povezuje akvarij i filter.JBL za razliku od Fluvala ima spraybar sto je bolje za biljne akvarije. Jos jedna prednost pred JBL-om je sto dolazi cijeli ispunjen medijima iako ne bas kvalitenim (keramika+spuzva). Fluval dolazi sa svoje 4 spuzve, jednom litrom poroznog filter medija Biomax i dvije vrecice aktivnog ugljena (koje ti u principu ne trebaju). Trebas dakle kupiti jos 2 litre medija sto je dodatan trosak. Eto, ako si bio neodlucan sad ces biti jos neodlucniji  :D

Salu na stranu ja bi ti rađe preporucio Fluvala zato jer je to isproban filter (05 serija je samo spin-off provjerene 04 serije) koji nije poznat po vecim tehnickim problemima i ljude sluzi godinama. Ne sumnjam u kvalitetu JBL-a, ali taj filter je tu tek 2-3? godine, potpuno je novi dizajn i nismo vidjeli sto se događa nakon sto prođu 4 godine garancije (npr. kako Tetra pocne zezat taman kad joj prođe garancija, a kad je tek dosla nitko nije slutio da ce biti ikakvih problema sa njima). Usput, Fluval ima 3 godine garancije. Ako si istrazivackog duha treba svakako ljudi koji ce isprobati JBL-a, no ako zelis biti koliko-toliko siguran da ce ti filter uz manja odrzavanja dijelova trajati 10+ godina onda Fluval (ili mozda cak Eheim  :) ).
Nadam se da sam pomogao, da ne ispadne da lupam napamet, kroz godine drzanja kornjaca sam isprobao Tetru(i opekao se), Fluvala, Eheima i mini Edena. Sljedeci kojeg cu isprobati kad ce biti prilike ce biti svakako JBL.
I'm only bad news for turtle keepers.
www.kornjace.com
www.akter.org

Offline ibanezfrelon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
    • ART IMAGE
« Odgovori #11 u: Rujan 27, 2010, 05:22:32 prijepodne »
A ne treba zaboravit da i taj predfilter također vrši i biofiltraciju ;)

Offline frankovicf

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #12 u: Rujan 27, 2010, 21:05:44 poslijepodne »
Što se tiče cijevi kod ulaza i izlaza Jbl-a mogu reći da ulazna ima teleskop usis koji se podiže i spušta po potrebi tj.dubini akvarija što je fantastično,ulazne cijevi mogu ići u kombinaciji kao spray bar,ili kao klasičan izlaz sa proširenom mlaznicom što opet daje širok i rasporediv mlaz.
Dakle mislim da je onako kako treba svakom akvaristi sa druge strane za dubinu izlaza u mom setu je bilo par kračih nastavaka koji se jednostavno nadoštukavaju baš iz razloga same visine praznog prostora iznad akvarija.
A što se tiče rezervnih dijelova i uložaka upravo me to ponukalo da ne kupim u PC -tru nego u NERA Zaprešić jer gore imaju ama baš sve od JBL ili bar sve jer nigdje nisam vidio toliki izbor,medija punjenja i opreme od JBL-a kao kod njih.
Inače to je meni favorit u akvaristici i koristim ga još od daleke bivše Juge kad je kod nas sve bilo na kapaljku,a ako odete do Vogela onda će se ljubitelji tog branda zasigurno razveseliti jer nema što nema,mada sam u Neri dobio info od vlasnika da se može naručiti sve što je u katalogu i da je sve dostupno samo radi ekonomije i prostora ne može držati sve,a to sam i iskusio jer sam gore i kod Vili utrine dobio sve što sam naručio,a nije bilo u dučanu evo par primjera;
ono što koristim u svojim akvarijima ,a nekad je bio san..
EM,ventil,CO2 boce,manometri sa finom regulacijom,osmoza,soli za amazonu,kompletan set za CO2 sa dig.ph metrom,sondom difuzorom(oduševilo me,untarnji filter kutni fantazija-mogučnost nadogradnje ,spray bar,lampa natur-fantazija,reflektori tako da sam veryhapi i ne moram više po svaki k...s oproštenjem trčati van.
Nadam se da sam pomogao glede svojih iskustva izapažanja. :)

Offline aquabot

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 39
  • codename franjo
« Odgovori #13 u: Rujan 28, 2010, 07:50:38 prijepodne »
daa, kupiti danas filter sa "premalim" "predfilterom" je fakat bez veze. pogotovo ako je taj predfilter u filteru...  -? đizs i btw, jedino fluval valja. on ima dovoljno velik predfilter, a filter se i kupuje zbog predfiltera. svi filteri znaju procuriti, al zato fluval ne. sve u svemu, fluval je savršen filter. :up:

https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=27092.0
https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=37854.0

i još k tome, jbl troši puno struje.
« Zadnja izmjena: Rujan 28, 2010, 08:45:43 prijepodne od aquabot »

Offline Nuclear

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Rujan 29, 2010, 23:35:49 poslijepodne »
A gle aquabot, danas sam bio po trgovinama. Razlika u cijeni između 305 i e900 je cca 150kn. To mi nije neka cifra, pa zašto nebi onda uzeo bolje... Nisam rekao da je Fluval najbolji filter, zato sam i otvorio temu.

Offline aquabot

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 39
  • codename franjo
« Odgovori #15 u: Listopad 02, 2010, 09:35:28 prijepodne »
zeljkoc je doktorirao fluvale. dovoljno je pročitati njegove napise o njima i jasno je da su ti filteri jednostavni i pouzdani. to ne znači da ti se ne može dogoditi neka "situacija". meni se s fluvalima dogodila, tako da osim eheima, nikog ne hvalim do kraja. doduše, neki su imali problema i s eheimima. sve je to relativno i mislim da je nepotrebno puno komplicirati oko izbora filtera, osim da je dovoljnog protoka...

ako je razlika stotinjak kuna, nema se kaj razmišljati, nego uzet fluvala. ja sam novi jbl-1500 kupio u trgovini za 1000kn, a fluval je u klasi bio skoro duplo skuplji, tak da nisam puno premišljao da uzmem jbl s kojim nemam problema, niti prigovora na njegov rad. ima u temama opis mojih zapažanja o jbl, al kao što rekoh, za svaki filter se da naći prigovor.
 :)