Eh dok ja napišem post, vi već otišli...

evo ga svejedno:
Točno, to ti je samo više posla. Lijep akvarij se može napraviti i bez zemlje i bez CO2. Hoćeš džunglu u akvariju? Ne treba ti ni CO2 ni zemlja. Samo trebaš dobro odabrati biljke.
Moj primjer: Ja ovdje doduše imam zemlju, zbog valisnerie, ali imaš biljaka koje ne trebaju zemlju.
Ja sam ovo napravio doslovno u nekoliko minuta. Imao sam prazan 10 litarski akv. Valisneria se raširila po većem akvariju, pa sam povadio nekoliko biljaka i nisam imao kud s njima. Imao sam jedan mali ostatak echinodorusa koji je propadao, pa sam i njega iščupao i stavio u ovaj mali. Pogledaj gore. Samo jednu malu biljku pistie stratiotes sam ubacio. Ostalo sve iz nje izraslo. Bez CO2. Ovu plastičnu

sam stavio samo da zakloni svjetlo echinodorusu dok se pistia ne razraste.
Ne kažem da je ovo neki posebno lijep primjer akvarija, ali rekao si da hoćeš džunglu. Pa evo primjer. Zeleno je, džungla je. Ništa ne šišam, ne premještam. Puštam da raste kako hoće. Jučer sam povadio pola pistie jer je bio mrak u akvariju

.
Opet, kažem, nije nešto posebno lijepo, ali kako vidim, kozicama se sviđa i meni je dobro. Jedino što sam si zamislio i što bi mi se svidjelo još je pokušati napraviti neki tepih od mahovine. Tražio po shopovima, nije je bilo, pa sam odustao.
početak (prije jedno mjesec - dva):

Neki dan slikano:

Na ovoj dolje se ni ne vidi. Valisneria se opet raširila i izrasle su 4 biljke otkad sam stavio, peta i šesta rastu