Mislim da bi par diskusa lijepo sijelo u takav akvarij uz odabrano bilje za malo svijetla, ali svakom slučaju uzmi u obzir da je 60 W jako knap; bilke moraš kupiti več velike ako ne misliš dodavati još jednu lampu, i naj vjerojatnije nakon nekog vremena provedenog sa 60 W neče više lijepo izgledati

O trošku za nadomještati propadajuče biljke u pola kvadrata, da ne pričam...
-Probaj staviti u oglas da mjenjaš poklopac za ciklidni akvarij (dimenzije i Watt sa detaljima) za isti koj ima mogučnost montiranja treče lampe uz sitnu nadoplatu ili slično...
Ciklidašima u teoriji ne treba više od 60 W na 240 litara, a to je dosta česta litraža, pa ako imaš sreče ...

Ili čak i ti možeš o Ciklidima razmisliti; puno je brže jednostavnije i jeftinije složiti hardware za ciklidni od biljnog Akv., a čini mi se imaš več sve šta treba

Za pravi brzorastuči biljni mislim da na tu litražu možeš komotno razmišljati do 200W ako je visina 50cm (12 sati dnevno struje) -naravno boca CO2 i to...
Za nešto sporo/normalno rastuče sa kakvim šepavim Co2 DIY bi se možda izvukao u rasponu od 90 do 120 W
Za Low Light je visina od 50 cm previše ja mislim, tako da bi ja još jednom: papir na stol i vidio šta želim, šta mogu, koliko si mogu dozvoliti...
(Biljni akvarij osim što je skuplji za složiti, troši i po prilično više struje od Ciklidaša)
=================
Ako se svejedno odlučiš za biljni sa 60W na 240 litara, za sada isprazni pola ili više vode i smjesti unutra kakvu neonku/ke na par cm od vode (objesi ju za stjenke, ili dve cigle na dno kao potpora ili izmisli več nešto) i natjeraj da se razraste ovo šta si posadio ... kad budeš zadovoljan biljnom masom, izvuci neonku/ke , napuni Akv. do vrha i upali tvojih 60W. Trajat će možda kojih mjesec dva, nakon čega nastupa trulež i opet ispočetka.
(raspitaj se malo za bočno osjetljavanje akvarija, možda sa kakvim dobro usmjerenim reflektorom smještenim iza akvarija bi i dobio koj extra lumen

)
Drugo što mi pada na pamet da smanjiš troškove održavanja u takvom sistemu je da si sam opskrbljuješ zdrave biljke iz manjeg dobro osvjeljenog akvarija (60x30x30 sa 30W), ali to čupaj/sadi iz jednog u drugi mi nekako bježi od pojma akvarij koj se pomalo sa vremenom razvija...
-U svakom slučaju lijep akvarij