Bilje i Malawi ciklidiM'buna ciklidi,osim vrste Cyatochromis obliquidens uopšte ne znaju za billje,jer nam dolaze ipak sa stenovitog područja.
Kad se akvarista odlući za bilje u malawi akvariju,to više uradiradi dekorativnog izgleda akvarijuma.
medjutim kako se stvari odvijaju,to bilje nit nema neki dugi vek opstanka,jer ga m'buna ciklidi kat tad poćnu tamaniti.
Da bi se to nekako izbeglo,preporučuje,da se stavi,kako je Leo več napisao,salatu u akvarij,pojača udio biljne ishrane u akvariju,stavlja spirulina tablete.
Ja sam imao u prvim koracima u akvaristiki sa ciklidima,posadjenu valisneriju,koju mi nisu tamanili M'buna ciklidi,negoli N.venustus,kao neki izraziti piscivori,u mom slučaju stvarno nezasmisivo,ali sam ja posle lepo sklonio bilje i sad imam mir.
No nije ta moja priča,da bih sada bili svi akvariji bez bilja,daleko od toga,nego sam samo htio reči,da te ponekad iznenade ciklidi,koji se "pasu",na tim biljkama,a to opet zavisi od slućaja do slućaja.
A Envy savet bi ti bio,da stvarno počneš stavljati hranu,kako sam ti gore napomenuo,te malo više posmatrati tank,te ponašanje ciklida.
No moje jeste mišljenje,da M'buna ciklidima jeste do bilja u akvariju,ko nama za lanjski sneg.
Ciklid tank,malawi ciklid tank jeste lep baš zbog riba,ne zbog dekoracije,ribe su ipak ono najbitnije,sve ostalo su nijanse.
Snaga ciklida
Edited by: Bojko