Bok svima!
Nešto zbilja ne valja u mom akvariju. Već cca mjesec dana borim se s nečim zelenim, djelomice sluzavim, blago končastim čega ima posvuda.
Prvo me asociralo na CB, no - niti smrdi na pokvarena jaja (što se i govori za CB) niti je ima samo po šljunku / podlozi (kako se isto govori).
Toga ima posvuda - po šljunku, lava kamenju, biljkama (po Bacopi, anubiasima najviše, nešto manje po rotali, vallis, microsorumima i cryptama).
Zanimljivo je i to da neki zeleni končići, duljine svega 2mm (što vam stvarno ne mogu slikati

) plivaju po vodi i onda se valjda kao takvi zahvate na podlogu, biljke i slično ?!'!??!?!??!?!
Evo nešto o samom akvariju (možda se tu krije neki problem ?! )
- filtracija: EHEIM 2010 (500l/h), AQUAel Fan 2 plus (450l/h-), EHEIM 2006 (200l/h) -> vrši samo bio filtraciju (keramika, lava)
- grijač: Atman 75W
- CO2: nema (imao sam DIY, pa sada više ne pravim smjesu zbog OK rasta bilja... možda da ga počnem opet raditi

)
- gnojenje: svaki dan (ili svaki 2. dan) 1.5ml EC-a i kad se sjetim jednom - dva puta tjedno manju dozu Profita ili Ferropola
- rasvjeta: 1 Gro lux 15W, 1 Aqua glo 15W i 1 T5 8W obična uredska (fotoperiod: oko 10 sati dnevno, ponekad i manje)
- podloga: zemlja Florabella i iznad nje 5 cm šljunka 1-2 mm
- zamjena vode (tjedno): 10l (bez ikakvih pripravaka, FFM-a i slično)
Napominjem da su ribe odlično i da im navedena situacija ne smeta.
Bilje raste sasvim solidno.
Mislim da sam u startu pogriješio jer sam dodao 5 razlomljenih tabletica gnojiva (dajana pet) posvuda po podlozi. Ne znam što mi je to trebalo, jer znam da prvih tjedan - dva, dok bilje ne pusti pošteni korijen, biljka niti ne treba gnojivo.
Prilažem i slike navedenog, pa evo - neka se iskusni jave i pokušaju odgonetnuti u čemu je problem

i kako ga riješiti.
P.S. vrlo se lako usisava i prstima uklanja s bilja