Stijena super izgleda. Fenomenalno.
A zašto bih je rezao na dva, tri komada? Zaljepi je u komadu na ploću crnog Forexa debljine 5 mm.
Ako si vidio moj akvarij kako sam lijepio komade siporeksa na crni Forex. Ne pričam to zato jer sam ja tako napravio, već zbog ekonomičnosti vađenja stijene i zamijene i sličnih radnji.
Da pojasnim malo.
Prvo, vjerujem da ćeš na dno akvarija staviti stiropor debljine 1 cm. Isto tako vjerujem da imaš gornja staklena ojačanja na akvariju.
Ja sam lijepo izmjerio kolika mi je visina od vrha stiropora koji je na dnu i do gornjeg ojačanja. Visina je bila 465 mm, pojačao sam mjeru za 3 mm tako da je visina ploće iznosila 468 mm. Razlog? Vrlo jednostavan, kada sam ugurao ploću 3 mm u donji stiropor naknap je išla ispod gornjeg ojačanja. Znaći gornje ojačanje nulira silu uzgona a donja strana ne može samo tako izaći iz stiropora. Još kad staviš pijesak i kamenje nema kuda. Možeš potegnuti silikonom po vrhu na spoju Forexa i stakla i malo ispod ojačanja.

Stvar jako dobro funcionira.
Drugo.
Što se tiće premaza i boje. Ako ti se sviđa "cementno siva" boja jednostavno odi do Bauhausa i kupi vreću od 10 kg za navlačenje tankova sa pitkom vodom. Ja je koristio i super zadovoljan. Najbolje od svega je što ne mijenja karakteristike vode a kad se stvrdne kao kamen je. Ne znam kako se zove materijal ali imaju taj i od Sike ali pakiranje od 25 kg i nekih 250 kn dok ova vreća košta 80 kn.
Treće.
Ako nemaš gornjeg ojačanja na akvariju ono Prvo pada u vodu.

Eto nadam se da sam ti dao neku ideju. Najviše mi se sviđa što ne zajeb***š zadnje staklo sa silikonom a i stijenu možeš mijenjati kad i vodu (svaki tjedan)