Studeni 01, 2024, 00:57:21 prijepodneNajnoviji Član: leonabarisic

Autor Tema: premazivanje i ljepljenje pozadine  (Posjeta: 55454 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline tomo147

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
  • haj
Odg: premazivanje i ljepljenje pozadine
« Odgovori #100 u: Lipanj 17, 2010, 17:41:27 poslijepodne »
Može vraćam se u Zg 20.-og 7. pa može onda tad :D
pa kak je krenulo sve nizbreg sumnjam da i bu kaj prije ...
pozadinu moram jos rjesit , stalak zgotovit a i nakraju krajeva i od opreme jos neke stvari ... filter , stremicu , da i poklopac napravit ... ma jos posla ko u prici a o financijama da ninegovorim ... malo sam nepromisljeno zagrizo u sve to a sad  :roll:  -?  :'(  :'(  :'(

Offline Ikota

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Zagreb, Sv. Duh 0959152157
« Odgovori #101 u: Lipanj 17, 2010, 22:23:45 poslijepodne »
Kaj će ti poklopac, Komad stakla, rasvjetu staviš od starog, 1 neonka i super,( za ciklide), ,a stalak imaš, samo ti treba daska preko stare i to je to.  :up:
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)

Offline Brancinko

• Punopravni član
  • From the beginning !!!
    • Čarolija balona
« Odgovori #102 u: Lipanj 17, 2010, 22:32:16 poslijepodne »
Kaj će ti poklopac, Komad stakla, rasvjetu staviš od starog, 1 neonka i super,( za ciklide), ,a stalak imaš, samo ti treba daska preko stare i to je to.  :up:
:up: Upravo tako. Zašto komplicirati. Poklopac stigneš napraviti i za 5 mjeseci. Stalak ako ti je dobar samo dasku zmenjaj i :up:

Offline aquabot

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 38
  • codename franjo
« Odgovori #103 u: Lipanj 17, 2010, 22:44:31 poslijepodne »
za rasvjetu uzmeš onaj "obični" crni reflektor i objesiš ga iznad aq. onu lampu kaj je nutra zamijeniš štednom lampom za te reflektore.  ;) u akvariju bu dosta svjetla, a imat ćeš i "shimmering" na dnu akvarija.  :up: zahebal buš sve mudrolije i rasprave koje se vode oko rasvjete.  ;)

Offline Brancinko

• Punopravni član
  • From the beginning !!!
    • Čarolija balona
« Odgovori #104 u: Lipanj 18, 2010, 07:39:41 prijepodne »
za rasvjetu uzmeš onaj "obični" crni reflektor i objesiš ga iznad aq. onu lampu kaj je nutra zamijeniš štednom lampom za te reflektore.  ;) u akvariju bu dosta svjetla, a imat ćeš i "shimmering" na dnu akvarija.  :up: zahebal buš sve mudrolije i rasprave koje se vode oko rasvjete.  ;)

Pravo kolega zbori. Što komplicirati.

Offline Ikota

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Zagreb, Sv. Duh 0959152157
« Odgovori #105 u: Lipanj 18, 2010, 11:02:19 prijepodne »

:up:
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)

Offline Gutrum

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #106 u: Lipanj 19, 2010, 09:06:23 prijepodne »
Ja sam napravio pozadinu od stirodura pa premazao jednu ruku sa cementnim mljekom, pa jednu sa ljepilom za pločice pa jednu sa fugir masom  (to sam skupio po kući):) :) i na kraju sam je malo posprejao, ne izgleda loše stavit ču slike a kako če se ponašati u akvariju vidjet ćemo, nastojat ču je nekako uglaviti jer mi se nikako neda zakeljiti cijelu zadnju stranicu od akvarija. Sad kad je malo gledam više mi lići na nekakvu SF dekoraciju nego kamenje iz malawia... :) :)
« Zadnja izmjena: Lipanj 19, 2010, 09:45:21 prijepodne od Gutrum »

Offline tomo147

• Punopravni član
  • haj
« Odgovori #107 u: Lipanj 19, 2010, 11:40:45 prijepodne »
Ja sam napravio pozadinu od stirodura pa premazao jednu ruku sa cementnim mljekom, pa jednu sa ljepilom za pločice pa jednu sa fugir masom  (to sam skupio po kući):) :) i na kraju sam je malo posprejao, ne izgleda loše stavit ču slike a kako če se ponašati u akvariju vidjet ćemo, nastojat ču je nekako uglaviti jer mi se nikako neda zakeljiti cijelu zadnju stranicu od akvarija. Sad kad je malo gledam više mi lići na nekakvu SF dekoraciju nego kamenje iz malawia... :) :)
ljepo kolega nema sta ....  :klap:

Offline tomo147

• Punopravni član
  • haj
« Odgovori #108 u: Lipanj 19, 2010, 11:51:54 prijepodne »

:up:
a i to kaj kazes je istina al kad si nekaj zacrtas znas da je to onda ....(šit)....
 stvar je u tome kaj imam materiala i sve ostalo sam kaj ga moram izkroit i sastavit te pospajat struju ...

Offline tomo147

• Punopravni član
  • haj
« Odgovori #109 u: Srpanj 01, 2010, 18:42:44 poslijepodne »
evo mene sa malo novosti tj malo , malo , malo ...., kak je receno ak je stigo i pozadinu sam naravno prepravljo al ne jednom vec se cjeli tjedan jeeee.... snjom !
 sveusvemu moro sam je prepolovit da bi stala u ak te je sljedila ugradnja usisnih cjevi za filtere a dok sam to sve ugradio normalno da sam pol stjene raskopo te je sljedilo popunjavanje kanala gdje sjedaju cjevi sa pur-pjenom a sutra jos obrada sitnih detaljcica i napokon fugiranje
 stjena ce ic pod poprecna pojacanja tak da nediram zadnju stranu akvarija sto je idealno jel kad mi puhne da ju zvadim van moc cu to bez beda napravit ... hvala jos jednom za taj odlican savjet .
 prek vikenda planiram to odradit dokraja tak da bi napokon islo ubacivanje sjene u ak !

Offline Gutrum

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #110 u: Srpanj 03, 2010, 08:48:59 prijepodne »
može koja slika  ;), kad budeš uglavljivao pozadinu ako imaš mjesta ubaciš tanke kunjeve od drva, tako da ti dodatno uglave pozadinu plus toga če drvo u dodiru sa vodom nabubriti te tako još dodatno sve postiskati,

Offline tomo147

• Punopravni član
  • haj
« Odgovori #111 u: Srpanj 03, 2010, 22:56:52 poslijepodne »
može koja slika  ;), kad budeš uglavljivao pozadinu ako imaš mjesta ubaciš tanke kunjeve od drva, tako da ti dodatno uglave pozadinu plus toga če drvo u dodiru sa vodom nabubriti te tako još dodatno sve postiskati,
danas sam ju premazo ( prvu ruku ) i stvarno sam zadovoljan a sutra ide druga ruka pa u pon... treca , bum sutra pukno sliku jel nisam danas sliko a ovo sa drvom mi je sasvim ok ideja al ja sam mislio da ju jos sa stiroporom ajmorec potkajlam te puknem silikon i mislim da ona stvarno nema kam ... 

Offline tomo147

• Punopravni član
  • haj
« Odgovori #112 u: Srpanj 04, 2010, 13:31:52 poslijepodne »
 evo me malo sa novim slikicama i evo par slika od juce tj nakon prve ruke kako je to izgledalo ...
a evo i par slika od danas tj nakon druge ruke fugiranja ...( 5,6 i 7 slika su od danas )
« Zadnja izmjena: Srpanj 04, 2010, 13:35:46 poslijepodne od tomo147 »

Offline cicovspu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
  • CiCo
« Odgovori #113 u: Srpanj 04, 2010, 15:00:59 poslijepodne »
bit će to dobro ... bravo tomo :klap:
Zaprešić / Vukovar / Križevci
Trigon190
Cayman 60

Offline tomo147

• Punopravni član
  • haj
« Odgovori #114 u: Srpanj 04, 2010, 20:56:18 poslijepodne »
bit će to dobro ... bravo tomo :klap:
a dajem sve od sebe da bu ... ma adovoljan ja kaj je je ...

Offline Gutrum

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #115 u: Srpanj 04, 2010, 21:43:54 poslijepodne »
stvarno dobro izgleda, jedino je meni žao raditi tako debelu stijenu koja onda zauzima puno od ukupnog volumena u akvarijumu...sutra idem po novi malo veći tank pa možda u njemu složim neku ovako deblju stijenu, u koliko litara to ide ??

Offline tomo147

• Punopravni član
  • haj
« Odgovori #116 u: Srpanj 05, 2010, 15:30:22 poslijepodne »
stvarno dobro izgleda, jedino je meni žao raditi tako debelu stijenu koja onda zauzima puno od ukupnog volumena u akvarijumu...sutra idem po novi malo veći tank pa možda u njemu složim neku ovako deblju stijenu, u koliko litara to ide ??
ak je dimenzija 160x60x60 tj cca 600 l a stjena je debela tj najdeblji dio joj je 15 cm i kad ju staim uak im mjesta cisto dosta , imeni je palo to a amet da gubim puno prostora al nije vec je sasvim ok ...ima mjsta kaj je je

Offline Brancinko

• Punopravni član
  • From the beginning !!!
    • Čarolija balona
« Odgovori #117 u: Srpanj 05, 2010, 22:41:58 poslijepodne »
Tomo na kaj češ je silikonirati, na staklo ili na forex pa onda unutra?

Offline tomo147

• Punopravni član
  • haj
« Odgovori #118 u: Srpanj 06, 2010, 15:21:35 poslijepodne »
najvjerojatnije na forex pa onda unutra ... a jel bi to valjalo zasilikonizirat samo odozdo i odozgo  , znaci da ju zsilikoniziram skroz po duzini sa donje strane te pod poprecna ojacanja na aku ..., al bez forexa...

Offline Brancinko

• Punopravni član
  • From the beginning !!!
    • Čarolija balona
« Odgovori #119 u: Srpanj 06, 2010, 15:36:22 poslijepodne »
najvjerojatnije na forex pa onda unutra ... a jel bi to valjalo zasilikonizirat samo odozdo i odozgo  , znaci da ju zsilikoniziram skroz po duzini sa donje strane te pod poprecna ojacanja na aku ..., al bez forexa...

Nisam baš siguran. Ipak je to stiropol a ne siporeks koji ipak ima malo manje uzgona.
Strah me da će ti sredina bježati prema van pa će ti puknuti ;) ja ne bih. I kako češ ju poslje skinuti ?

Offline tomo147

• Punopravni član
  • haj
« Odgovori #120 u: Srpanj 06, 2010, 16:44:10 poslijepodne »
najvjerojatnije na forex pa onda unutra ... a jel bi to valjalo zasilikonizirat samo odozdo i odozgo  , znaci da ju zsilikoniziram skroz po duzini sa donje strane te pod poprecna ojacanja na aku ..., al bez forexa...

Nisam baš siguran. Ipak je to stiropol a ne siporeks koji ipak ima malo manje uzgona.
Strah me da će ti sredina bježati prema van pa će ti puknuti ;) ja ne bih. I kako češ ju poslje skinuti ?
i to  sto kazes bolje neriskirat ... sad sam ponovo procito onaj post tvoj i je bolja je to sema
« Zadnja izmjena: Srpanj 06, 2010, 16:49:24 poslijepodne od tomo147 »

Offline Brancinko

• Punopravni član
  • From the beginning !!!
    • Čarolija balona
« Odgovori #121 u: Srpanj 06, 2010, 16:52:10 poslijepodne »
Stavi na dno stiropol od 1 cm i onda izmjeri visinu od stiropola na dnu do donjeg ruba ojačanja. "Pojačaj" mjeru za 3 mm i onda odi po Forex. Tako kad ubaciš stijenu sa forexom da se uglavi između stiropola na donjoj strani i ojačanja na gornjoj strani. Malo gore prođi silikonom između ojačanja i Forexa i na onom dijelu gdje nema ojačanja i pusti dan-dva da
se osuši i dalje proceduru znaš.

Pikesak si valjda nabavio ako ti ostane kila dvije toplo se preporučam ;)

Offline tomo147

• Punopravni član
  • haj
« Odgovori #122 u: Srpanj 06, 2010, 17:26:16 poslijepodne »
Stavi na dno stiropol od 1 cm i onda izmjeri visinu od stiropola na dnu do donjeg ruba ojačanja. "Pojačaj" mjeru za 3 mm i onda odi po Forex. Tako kad ubaciš stijenu sa forexom da se uglavi između stiropola na donjoj strani i ojačanja na gornjoj strani. Malo gore prođi silikonom između ojačanja i Forexa i na onom dijelu gdje nema ojačanja i pusti dan-dva da
se osuši i dalje proceduru znaš.

Pikesak si valjda nabavio ako ti ostane kila dvije toplo se preporučam ;)
moram kupit jos vrecu jel mi nebu dost ovo kaj je u starom aku pa ce bit i za te dapace , nije bed ... posto je taj forex i di si ga uzimo ...  je bi mogo ic pleksiglas jel njega bi mozda naso u firmi ...   

Offline Brancinko

• Punopravni član
  • From the beginning !!!
    • Čarolija balona
« Odgovori #123 u: Srpanj 06, 2010, 17:56:32 poslijepodne »
Forex sam uzeo u Neon Centar koji su u Sv. Klari (kod Mege na Remetinečkoj lijevo poslje Klare pekare desno pa odmah desno u dvorištu) ili možeš i Plexi ali uzmi 5 mm ;) poslužit će.

Offline tomo147

• Punopravni član
  • haj
« Odgovori #124 u: Srpanj 06, 2010, 20:51:15 poslijepodne »
Forex sam uzeo u Neon Centar koji su u Sv. Klari (kod Mege na Remetinečkoj lijevo poslje Klare pekare desno pa odmah desno u dvorištu) ili možeš i Plexi ali uzmi 5 mm ;) poslužit će.
e super onda posto bi plexi mogo nac na poslu ... super  :up: