Bolujem od kroničnog manjka kamenja pa mi je zid zato takav kakav je.
Riba je coris africaans u teenage godinama. Bila je potpuno naranđasta s bijelim prugama (boje kao ocellaris), a sada mijenja boju tako da će cijela dobiti plave točkice i plave pruge po licu.
Ta je riba preživjela nevjerojatnu stvar. Kad sam selio svoj stari akvarij prebacio sam u novi kamenje i ostale ribe, a ovu nisam mogao naći. Mislio sam da se zavukla u neki kamen pa da je možda prenesena u novi akvarij.
U starom sam sve ugasio, svjetlo, grijanje (bila je zima), protok... i ispraznio sam vodu skoro do dna. Ostao je u dnu samo pijesak. Nakon tjedan dana otišao sam vidjeti je li još u tom starom akvariju i vidio sam u pijesku naranđastu mrlju. Odmah sam uzeo mrežicu i zagrabio ju zajedno s pijeskom. Odnio sam ju odmah u novi akvarij i polako prilagodio. Za dva sata je plivala kao da se ništa nije ni dogodilo.
Dobra je inače jer kopa po pijesku i stalno ga preokreće. Noću se zavuče u pijesak i spava.
Btw, lysmata je puna jaja, dobro se vide.
Crnu boju sam dobio u ACDsee ovom editoru slika. Isto se naravno može i u Photoshopu, ali za ove jednostavne stvari dovoljan je i ACDsee. Uzmeš jednostavno crni kist, odabereš debljinu i crtaš oko objekta.
U photoshopu možeš si pomoći s magic wandom, ali treba puno podešavanja da to uspiješ napraviti, pa mi je ovo lakše.