Lipanj 23, 2025, 23:24:04 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Poecilotheria metallica  (Posjeta: 13925 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Sendy_CTc

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
Poecilotheria metallica
« u: Ožujak 11, 2010, 18:58:07 poslijepodne »
Evo iz navedenog naslova, zanima me di bi se mogla nabavit ta tarantula i po kojoj cijeni?
ta mi je najljepša od svih, pa za sad, čisto informativno, da se za ubuduče zanm orijentirat s nabavkom :)
Živi svaki dan, kao da je posljednji.

Offline toncek12

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
Odg: Poecilotheria metallica
« Odgovori #1 u: Ožujak 11, 2010, 19:01:16 poslijepodne »
lijepe jesu,ali su i rijetke i skupe...oko 100e sling cijene odraslih ženki su vrtoglave :up:

Offline ivborosa

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #2 u: Ožujak 11, 2010, 21:13:53 poslijepodne »
je to su jedni od skupljih paukova, prije par mjeseci sam vidio u ponudi mislim da su oko 2-3 cm paukici bili po 100e na vise...a cijenu zenke nisam bas ulovio tak da neznam kolika je ali s obzirom na ove male bila bi paprena....a kaj se tice nabavke u Hrvatskoj cisto sumljam da ju itko ima za prodat...tak da jedino kad bi ti neko izvana mogao uzet i dopremit u RH i naravno ako si spreman izdvojit tolike novce za jednu tarantulu, jer je dosta rizicno uzimat tak male paukiće i obicno se uzimaju po bar 3 komada u nadi da ce jedan od njih bit zenka =)

nadams e da nisam fulo informaciju jer kad gledam popise onda ima stotine paukova pa moguce da sam zamjenio...tak da nisam 100% siguran
Akvaristika u srcu, teraristika u (cenzura) =) =)

Offline Xzyle

• Punopravni član
    • www.kerri.hr
« Odgovori #3 u: Ožujak 11, 2010, 21:33:48 poslijepodne »
imam ja mužjaka i ženku... :)  još su malene.

Offline Sendy_CTc

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Ožujak 11, 2010, 21:45:37 poslijepodne »
aaaa, i ja biiiii  :D
provalil budem ti u kuću i ukral  :P

Offline IggyOS

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
« Odgovori #5 u: Ožujak 11, 2010, 22:49:45 poslijepodne »
imam ja mužjaka i ženku... :)  još su malene.

A jel? Ideš... ;)
I Love Animals... They’re Delicious

Offline Xzyle

• Punopravni član
    • www.kerri.hr
« Odgovori #6 u: Ožujak 12, 2010, 00:52:03 prijepodne »
imam ja mužjaka i ženku... :)  još su malene.

A jel? Ideš... ;)
Potpuno su različiti gledajuci u ''epiandrous fusillae'',jedna je tamnija a druga dosta svjetlija kojoj se vidi i "crtica",još uvijek teško vidljiva ali pod jakim svjetlom se skuži ( + povečalo)...ovoj drugoj se ništa ne kuži.Dobro je da su različite,treći spol ne postoji... :D

Ovo su tek nagađanja nažalost,ali za sad ide dobro  :zagrljaj: Jedva čekam da se presvuku,tad ću već moć biti siguran.(nadam se)
« Zadnja izmjena: Ožujak 12, 2010, 04:00:04 prijepodne od Xzyle »

Offline frga

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #7 u: Ožujak 12, 2010, 04:00:29 prijepodne »
Nisu više tako paprene, meni stiže jedna kroz par tjedana taman za rođendan... ako vremenski uvijeti to dozvole.
« Zadnja izmjena: Ožujak 12, 2010, 05:13:04 prijepodne od frga »
"Samo dvije stvari su beskrajne, svemir i ljudska glupost, a za ono prvo nisam siguran."  Albert Einstein

Offline ivborosa

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #8 u: Ožujak 13, 2010, 12:54:41 poslijepodne »
koliko si ju platio ak nije tajna?
ja sam se bas jucer raspitivo i da se sling nabavit za 80-90 eurića

Offline toncek12

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Ožujak 13, 2010, 12:56:04 poslijepodne »
Xzyle aj ti nama stavi koju sliku tu... :D

Offline Xzyle

• Punopravni član
    • www.kerri.hr
« Odgovori #10 u: Ožujak 13, 2010, 13:21:03 poslijepodne »
Neću...nisam htio nikome ni reć... :) al izgleda da ću morat.Cijenu nebi komentirao...poslovna tajna  :D Gdje si ih vidio za nabavit? Koliko ja znam,nema ih više.

Offline frga

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Ožujak 13, 2010, 13:34:34 poslijepodne »
Uvijek ih ima samo je stvar cijene...
"Samo dvije stvari su beskrajne, svemir i ljudska glupost, a za ono prvo nisam siguran."  Albert Einstein

Offline Xzyle

• Punopravni član
    • www.kerri.hr
« Odgovori #12 u: Ožujak 13, 2010, 13:35:36 poslijepodne »
Uvijek ih ima samo je stvar cijene...
Ne,baš suprotno...jako ih rijetko ima ;) Nije ih bilo ni sad na sajmu u njemackoj.

Offline Sendy_CTc

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Ožujak 13, 2010, 13:40:24 poslijepodne »
Xzyle aj ti nama stavi koju sliku tu... :D

slažem se s toncek12, aj stavi pokoju slikicu (=

Offline frga

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Ožujak 13, 2010, 13:45:13 poslijepodne »
IMA IH UVIJEK,a to kaj ih nema na sajmu u Njemačkoj je samo zato jer se trebaš prije dogovoriti s uzgajivačima da ti ih dofuraju, ja poznam par frajera kaj ih nude skoro kroz cijelu godinu. A uostalom ne znam ja na kakvom si ti to sajm bio...

Od ženka 250-350 eura, mužjaka 80-110 eura, i mališana 1-3 presvalačenja 60-110 eura. Te ženka sa kokonom 550 - 650 eura (ovo je iznimno rijetko ali se nađe).

Offline toncek12

• Punopravni član
« Odgovori #15 u: Ožujak 13, 2010, 13:51:03 poslijepodne »
IMA IH UVIJEK,a to kaj ih nema na sajmu u Njemačkoj je samo zato jer se trebaš prije dogovoriti s uzgajivačima da ti ih dofuraju, ja poznam par frajera kaj ih nude skoro kroz cijelu godinu.

Od ženka 250-350 eura, mužjaka 80-110 eura, i mališana 1-3 presvalačenja 60-110 eura. Te ženka sa kokonom 550 - 650 eura.

ej Frga,malo si se prenaglio...stari moj ženka sa kokunom za 500 eura huhu :D sama ženka ti košta oko 500 eura možda sad već malo sitnije od 500 eur a da ti netko da kokun metallica sa cca 100 komada-karikiram... u nutra i uzmi u obzir da ih možeš prodavat po 80 eura to ti je oko 6000eura heheheheh...kad bi mi netko dao odraslu ženku i kokun sa njom dao bi i 2x više nego šta si ti reko u keševini odmah...nebi se ni malo dvoumio ;)

a to da ih ima kroz cijelu godinu pa neznam baš da ima...tada bi im cijena već odavno bila niža..ima ih kroz godinu zato šta ih se ne uspije rasprodati toliko jer im cijena još uvijek stoji...tek su nedavno došle do balkana,tako da će im cijena stajati još kojih par god..kod nas..

Xzyle,sada više nije tajna pa nam možeš pokazati svoj par metallica :)
« Zadnja izmjena: Ožujak 13, 2010, 14:02:04 poslijepodne od toncek12 »

Offline frga

• Punopravni član
« Odgovori #16 u: Ožujak 13, 2010, 13:56:02 poslijepodne »
Ja sam prenosim info koje sam ja našao u oglasniku, a kolko ja znam metallica i je zato tako skupa kaj ih ima jako malo u kokonu i teško se pari. Navodno da je tajna nekih uzgajivača držanje kokona u posebnim inkubatorima, a sad ja ne izmišljam podatke...

A inače ja već dosta dugo želim tog pauka, tako da sam dosta dugo pratio cijene i znam ko ih ima i po kojoj cijeni i kad kažem da ih se nudi kroz cijelu godinu onda je to istina. A u razloge zašto se nude kroz cijelu godinu ne bi želio ulaziti, ali vjerojatno je zato kaj su još dosta skupi.

E a ovo "cijena je poslovna tajna" nebi želio komentirati... mislim da si ti i sam rekao da je ovaj forum za daljnu eduakciju članova a ne uskraćivanje informacija za svoju korist. Po mojem jako licemjerno naručito nakon što si ono prije nekog vremena rekao ivborosi.
« Zadnja izmjena: Ožujak 13, 2010, 19:37:35 poslijepodne od frga »

Offline toncek12

• Punopravni član
« Odgovori #17 u: Ožujak 13, 2010, 14:00:26 poslijepodne »
ja sam neki dan u Oglasniku našao Američkog staford terijera kojem su roditelji vrhunski šampioni za 100kn :D :D kad sam nazvao i kad mi je čovijek rekao cijenu pao sam na stražnjicu...tako da u oglasniku može svašta pisati.. :up:

Offline Xzyle

• Punopravni član
    • www.kerri.hr
« Odgovori #18 u: Ožujak 13, 2010, 14:06:25 poslijepodne »
IMA IH UVIJEK,a to kaj ih nema na sajmu u Njemačkoj je samo zato jer se trebaš prije dogovoriti s uzgajivačima da ti ih dofuraju, ja poznam par frajera kaj ih nude skoro kroz cijelu godinu. A uostalom ne znam ja na kakvom si ti to sajm bio...

Od ženka 250-350 eura, mužjaka 80-110 eura, i mališana 1-3 presvalačenja 60-110 eura. Te ženka sa kokonom 550 - 650 eura (ovo je iznimno rijetko ali se nađe).
Neću uopće komentirat.

Ja sam prenosim info koje sam ja našao u oglasniku, a kolko ja znam metallica i je zato tako skupa kaj ih ima jako malo u kokonu i teško se pari. Navodno da je tajna nekih uzgajivača držanje kokona u posebnim inkubatorima, a sad ja ne izmišljam podatke...

A inače ja već dosta dugo želim tog pauka, tako da sam dosta dugo pratio cijene i znam ko ih ima i po kojoj cijeni i kad kažem da ih se nudi kroz cijelu godinu onda je to istina. A u razloge zašto se nude kroz cijelu godinu ne bi želio ulaziti, ali vjerojatno je zato kaj su još dosta skupi.

E a ovo "cijena je poslovna tajna" nebi želio komentirati... mislim da si ti i sam rekao da je ovaj forum za daljnu eduakciju članova a ne ukraćivanje informacija za svoju korist. Po mojem jako licemjerno naručito nakon što si ono prije nekog vremena rekao ivborosi.
Dečko,ohladi,pričaš gluposti.

Offline frga

• Punopravni član
« Odgovori #19 u: Ožujak 13, 2010, 14:08:29 poslijepodne »
Istina i bog tonček, ali uvijek imaš iznimka, ja sam par puta poslao upit gdje je bila jako niska cijena i kad sam dobio odgovor u čudnom njemačkom, skužil sam da to pokušavaju me neki nigerici preveslati. Al sve u svemu nije više ni metallica tako skupa kak je nekad bila i vani fakat sve možeš naći po dost pristupaćnim cijenama.

Niti ne moraš komentirati.
« Zadnja izmjena: Ožujak 14, 2010, 11:16:07 prijepodne od frga »

Offline Xzyle

• Punopravni član
    • www.kerri.hr
« Odgovori #20 u: Ožujak 13, 2010, 14:24:18 poslijepodne »
Ja ti kažem da ih nije bilo...a ti gledaj u oglase,popise,šta već...naručio sam iz Hamm-a sad prije nekoliko dana,nema.Od prvog dana sajma ih nije bilo.Odraslu ženku možeš nabavit,jer se prodaju za ogromne novce...ja mislim da je uopće suludo raspravljat o odraslim primjercima jer neznam tko je toliko lud dat tolike novce.Ja pričam o slingovima.Ako sam dobro razumio,svi ovdje pričamo o metallicama za cca 100 eura,a to su slingovi.

Ja o cijeni po kojoj išta kupujem ne pričam,jer je to moja osobna stvar.

Ako nisi shvatio poruku ivborosi,onda dečko oprosti ali ne zračiš pretjeranom inteligentnošću.

Offline Xzyle

• Punopravni član
    • www.kerri.hr
« Odgovori #21 u: Ožujak 13, 2010, 14:37:55 poslijepodne »
Evo slike.

http://www.imagesforme.com/show.php/1021912_1001308.JPG
Poecilotheria metallica

Mužjak

http://www.imagesforme.com/show.php/1021914_1001233.JPG
Poecilotheria metallica

Ženka

http://www.imagesforme.com/show.php/1021913_1001216.JPG
Poecilotheria metallica

Teško je na slici vidjet...

Offline toncek12

• Punopravni član
« Odgovori #22 u: Ožujak 13, 2010, 15:21:34 poslijepodne »
lijepo...ja mislio recesija vlada :D :D

dok su tako mali samo nagađat možeš jesu mužjak i ženka :up:

Offline Xzyle

• Punopravni član
    • www.kerri.hr
« Odgovori #23 u: Ožujak 13, 2010, 15:35:07 poslijepodne »
lijepo...ja mislio recesija vlada :D :D

dok su tako mali samo nagađat možeš jesu mužjak i ženka :up:
100%,teško se na fotiću vidi...nemam tako dobar macro :)

Offline ivborosa

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #24 u: Ožujak 13, 2010, 15:36:55 poslijepodne »
Xzyle ja te sad javno molim da odhebes od mene, i molim te da vise nikada ne napises moje ime u svom postu....zivciras me, do sad te nije bilo nigdje, a sad si kao posto neka faca, i krojis tu neku pravdu na forumu...daj molim te...koliko ti opce imas godina??? Vrijedjas i optuzujes druge i kazes im da su glupi.....e pa decko dragi daj malo razmisli o svojim postupcima
Kaj se mene tice mozes bit najveci preprodavac/prodavac ili kaj god oces ja ti se necu mjesat u poso....
sere mi se od likova ko sto si ti....i daj vise shvati da ti ja nisam KONKURENCIJA i to uopce ne zelim bit ni tebi ni drugim ljudima, jer ja ne planiram zaradjivat od svercanja i prodavanja paukova...ovo je moj hobby i takav ce ostat bez obzira na sve

zapravo boli me briga kaj radis drugima, ali ja nedam da bezveze blatis moje ime bez ikakvog razloga za to osim mozda neke svoje bolesne konkurentske bojaznosti....i vise me molim te nemoj bezrazlozno prozivat, niti ikad vise pisat bilo kakav svoj komentar na ono kaj si meni reko (jer onaj post dovoljno govori kakav si covjek)  :dead: