1. To su vrijednosti koje se kreću u akvarijima koji su pod tim sistemom gnojenja, sa redovitom promjenom vode...original doza je 10 ppm nitrata i 2ppm fosfata po 3x tjedno. Mozes i dnevno gnojit pa dodas pola toga. Meni je tako lakše nego da razmisljam sta sam jucer dodao. To je za full zasađen biljni akvarij da ne fali i nije zapisano u Bibliji da mora tako biti. Mozes dodavat i manje ako imas spororastuce biljke ili manje bilja, al princip je isti, sve su ostalo nijanse.
2. Ja mjenjam svakih 7-10 dana hrpu vode, kako stignem...duze od toga mi pocne stvarat probleme. Ako ćeš imat problema sa algama poslije tjedan dana morat ćeš mjenjat, ako nećeš razvuci kako ti pase. Bitna je konstanta i tog se drzis.
3. Pa da pošpricaš sva mjesta di god trebaš, toliko ti treba...sljunak mozes usisat i nasut malo novog. A za panjeve i kamenje uzmi špricu i lagano da svaka alga dobije po njonji. Bez da radi filter. I onda pusti 10-15 minuta da je EC pojede i poslije promjeni pola vode da ribe ne crknu od tolikog EC. I to je to, nakon par dana alge bi trebale nestat. Ako ne nestanu opet ponovi sve i nestat ce sigurno.
Nisam koristio preoksid pa necu pametovat bezveze. Samo ono sta jesam. Ovi scaperi šta imaju velike akvarije uzmu crijevo i direktno isišu vodu u odvod, ne u kante...poslije ubace sredstvo za pripremu vode u akvarij i opet crijevom direktno iz pipe natoče akvarij. Čas posla za promjenit. Ja radim sa kantama jer je mali akvarij.
Upamti da je za EI osnovno imat dosta co2 i cirkulacije inace popusis alge. Aj uzivaj.