Hmm... da, ima napretka, alge su vece i ljepse nego ikad

Nisam nista poduzimala po tom pitanju. Osim promjene vode. Treba mi za pocetak volja da izvadim sav hardvare van i istruzem, svaki listic nane posebno... a to mi se nekak neda kad znam da ce bit opet isto dok ne popravim stanje s vodom.
Moram promjeniti vise puta vodu, filter mora malo bolje pocet vuc i treba mi neka biljka koja raste. Dok ne nabavim biljku nema mi smisla nis raditi (osim vode).
Sto se tice kombinacije zenke-muzjaci ja uvijek zagovaram "Ne", osobito kod ljudi koji nisu navikli na ponasanje betta. Ova zajednica kod mene funkcionira savrseno trenutno. Muzjak je stavljan u akvarij jer ima problema sa plivajucim mjehurom (na slici se vidi da lagano visi iako je sad vec gotovo zdrav), u boxu nebi prezivio odvojen od drugih. Ovako se ribe mogu i ozdraviti, ali potrebno je imati iskustva sa njima da bi se mogli prepoznati znakovi koji bi rekli "vadi tu ribu odmah van!" i, ako se to desi, imati gdje staviti tu ribu. Ljudi koji rade zajednice u akvariju rijetko imaju sa strane jos par boxeva za bette koje se potuku. Ja si to mogu dozvoliti jer znam kamo cu s ribom ako pretjera u dokazivanju ili ako ju druge tlace.
Osim toga, ako i stavim muzjaka sa zenkama, onda je to iskljucivo plakat (kratkorepi), jer ima snaznije peraje, lakse pliva... A u ovom slucaju je i najveca riba u akvariju pa je donekle osiguran. Ok, lazem, jedna zenka se toliko ugojila da je valjda duplo teza od njega, samo to ima i svojih nedostataka - tesko pliva pa bas i nije prijetnja.
Evo par slika, prva je krasan landscape algi, a ostale su par riba iz akvarija. Jarko tirkizni je muzjak. Moj prst je takodjer malo pozirao. Ribe vole kad su ruke u akvariju, to uzglavnom znaci zabava ili hrana