Ne brini, dobis par komada! :-)
Kakav si čovek, pa ne pitam te zbog toga, nego me ovako interesuje, jel ima nekih promena

...
A što se tiče zmija za početnike, ja pod tim podrazumevam zmiju koja ne raste velika i koja nije "mnogo"
brza i agresivna, tako da mi je albolabris prihvatljivija zmija za početnika nego ovi vražiji Purpureosi, ili
cerastes nego li arietans ili slično...
Kao što kaže Igor, i od pčele ljudi znaju da umru, tako da bi neko verovatno podlegao i Heterodonu i
lubricusu, ali mnogo je lakše i bezbednije sticati iskustvo uz neku zmiju koju na neki način možeš da
kontrolišeš i "čitaš", nego uz neke koje su nepredvidive i poznate po svom eksplozivnom karakteru...
Ja takodje polazim i od toga da ljudi nisu Mentoli, i da nisu u fazonu da skoče u bunar ako im to neko
"iskusan" kaže, već će dobro razmisliti o svim mogućim posledicama pre nego što se upuste u tako
ozbiljan poduhvat kao što je nabavka zmije otrovnice, a kada već odluče, mi eventualno ako ih to zanima
možemo samo da im kažemo koja je zmija kakva, i koja će im biti laka za rad, a ne da se zalete kao jedan
naš "prijatelj", koji je posle godinu dana u priči sa otrovnicama i sa veoma malim znanjem, kupio Monokl
kobru na čiji konto zbog njene izuzetne brzine i agresivnosti ide preko 90% svih ujeda od strane svih
vrsta kobri u teraristici... To je ono o čemu ja pričam, u saobraćaju možeš izginuti sa bilo kojim autom,
ali neko ko je početnik, ne ide Brate da odmah kupi poršea ili ferari, nego nešto "sporije"

...