Nažalost nisam pisao na temi više od godinu dana :S ali lako za mene, bitno je vidjeti da projekt medveščaka nije stao, nego je samo narasao i dalje raste u bilo kojem pogledu. Drago mi je da sve više i više ljudi prati hokej bez obzira što su mnogi ljudi mislili da će to biti jednogodišnji projekt-izlet u hokejske vode.
Sad mi je žao da je stara tema ustvari zamrla, no što je tu je, malo bi mogao osvježiti priču o medveščaku (za one koje zanima).
Prošla je sezona završena rezultatski lošije nego prva sezona u EBEL-u. Završili smo 8 normalan dio sezone i onda su nas odmah u doigravanju izbacili KAC-eri koji su kasnije igrali finale lige. Više ni ne znam što se sve događalo te sezone ali bitno je napomenuti da je zanimanje za hokej samo dodatno poraslo i da je Medveščak kao klub postao organiziraniji. Nažalost bilo je i nekih po meni krivih ili nepromišljenih poteza uprave (primjer je loš PR sa Hečimovićem kojeg su zbilja navijači zavoljeli). No isto tako kraj prošle sezone nam je i pokazao koliko je hokej sport napretka. Jer mogli smo mi biti žalosni koliko god hoćemo zbog nekog igrača ali kad dođe bolji igrač, koji ima bolji učinak tek se onda vidi koliko bi izgubili sa ostankom nekih igrača koji su nam prirasli srcu.
Također se mora spomenuti da se liga proširila sa još jednim češkim klubom, što je dobro jer je konkurancija veća i kvaliteta hokeja se diže, ali pošto je to 11 klub lige, malo je čelništvo lige napravilo čudan način razigravanja tj. utakmica do razigravanja.
Evo nas sad u današnjem vremenu gdje je Medveščak završio prvi dio sezone na visokom 2 mjestu u ligi i sad je u fazi razigravanja prije doigravanja (koliko god to blesavo zvuči) u kojem je cilj osvojiti što bolju startnu poziciju za doigravanje. Trenutno smo
drugi i cilj je svakako biti među prva 4 kluba jer prva 4 kluba imaju prednost domaćeg terena u normalnom doigravanju.
Kao što sam prije spomenuo neke dolaske i odlaske igrača, ove sezone iako sam bio dosta skeptičan (zbog svog neznanja) smo možda složili i najbolju ekipu u ligi. Namjerno kažem ekipu jer su kao ekipa vrhunski. To znači da nemamo najbolje pojedince ali bi jedan za drugoga napravili skoro sve na ledu. Naravno to je moralo donjeti i rezultat i zato je Medveščak tu di je trenutno.
Imamo ove sezone dosta novih igrača ali bi neke posebno spomenuo:
Michael OuzasPopularno zvani "užas". Došao kao drugi golman i sam je rekao da će biti dobar drugi golman (prvi je i dalje "Isus Kristan"

), i ne samo da je dobar nego opasno konkurira i za prvog golmana kluba jer zbilja vrhunski brani. Inače što se tiče golmana u prvih 5 golmana lige po statistikama Medveščakova su ova 2

. To znači da veeeliki dio ovogodišnjeg uspjeha pripada njima. Meni se sviđa zato što je jako nabrijan na utakmice i na klub, i što je čudno za golmana bez problema će se "posvađat" i sa igračima ako ga netko dira... a znao je i trgat palicu lupanjem po golu kad smo izgubili tekmu na glup način

Muzika koja se pušta njemu u čast u dvorani je od Azre, "užas je naša furka".
Vyacheslav TrukhnoZvani "Slava". Jedini rus u ekipi i možda najbolja kupovina managementa Medveščaka ove godine. To je objektivno igrač za jaču ligu od EBEL-a jer zbilja je vrhunski igrač, koji ima daleko najbolju tehniku i profinjeni udarac od svih u ekipi. Nije mu strano stati uz ekipu kad se treba "pofajtat" te tako odgovoriti na provokacije protivničkih igrača. Bio je član mlade hokejske reprezentacije rusije i taj podatak sam po sebi govori o njegovoj kvaliteti. Zabio je 16 golova i ima 17 asistencija. Zanimljivost za njega je bila što mu je i stari bio hokejaš i kasnije trener i irali su zajedno u ekipi (čak i postavi) jedno vrijeme. Za njega se u dvorani pušta "Kaćuša"
Tomislav ZanoškiMeni osobno najdraža kupovina ove sezone. Zbilja idealan igrač za Medveščak jer ima sve što nam je trebalo. Prve hokejske korake je napravio na šalati i onda su mu starci otišli u Kanadu gdje je odrasao kao hokejaš. Zbog toga mu je velika želja bila zabiti gol na Šalati što je i uspio jučer. Inače je možda i najbrži igrač u ligi sa vrhunskim šutom koji nažalost ne koristi koliko bi trebao a svojom brzinom je postigao da je igrač koji je dao najviše golova kad smo imali igrača manje u cijeloj ligi. Igrač je to koji se stalno trudi dati 110% od sebe i uz to ide njegova velika brzina ruku u šakačkim obračunima. Inače je niži ali će se bez problema postaviti na igrača za glavu i pol većim od sebe što ga stavlja na listu 6 najkažnjavanijih igrača lige

Što se tiče igračkog učinka, zabio je 14 golova i ima 15 asistencija.
Pascal MorencyDefinitivni "bad boy" cijele lige. Uvijek će se potuć kad treba i to sa bilo kim i bilo kada, a bilo je slučajeva da su ga po 3 protivnička igrača morala zaustavljat. Ima laganih 162 minute kazne i uvjerljivo je najkažnjavaniji igrač cijele lige, i to još uvijek bez obzira što ne igra već 15-20 utakmica zbog ozljede. A ozljeda je bila glupa... čovjek se navodno napio i poskliznuo pijan u kadi i razbio glavu :S Zbog toga je kažnjen od kluba i bila je upitna njegova karijera u Medveščaku ali su navijači poslali masu mailova podrške i uprava ga je odlučila zadržati zasad bez obzira što neće igrat do kraja sezone. On i Zanoški su bili vrhunski tandem koje se malo tko u ligi usudio dirati. Inače da nebi ispalo da se Pascal samo mlati... on je vrhunski igrač za ovu ligu i zabio je 7 golova i ima 6 asistencija.
Jedan filmić kako to rade Zanoški i Morency.........
u prijateljskoj utakmici 
Da ne misli netko da je hokej samo tučnjava i da je meni to najbitnije, pišem o tome zato što je to bio segment koji nam je najviše falio prošle 2 sezone. Jer zbilja su nas puno puta "tukli" i napadali nam golmane a naši igrači su bili dosta pasivni u nekim situacijama. E sad se to promijenilo pa se protivnički igrači vrlo očigledno izmiču kad neki naši igrači krenu na njih u nekim akcijama. Dobili smo veliku čvrstoću u duelima i golmani nam imaju dosta lakši posao kod branjenja.
Što se kluba tiče, odigrali smo većinu prvog dijela sezone, odigralo se i 7 utakmica u Areni sa preko 100 000 gledatelja ukupno, zabili smo 500-ti gol u ligi, odradili i 2 utakmice na otvorenom na Šalati i sad se vraćamo u ledenu dvoranu gdje nam preostaje odigrati još 3 utakmice do doigravanja koje ćemo završiti na jednom od prva 3 mjesta. S tim ćemo imati prednost domaćeg terena u doigravanju i ne znam... neka čudna kemija je "u zraku" cijelu sezonu... i zbilja bi mogli daleko ove sezone.
Probat ću tu i tamo nešto napisati nešto o napretku kroz sezonu malo češće nego do sad, i nadam se da se vidimo na tribini ili bar ovdje u temi

zig zag!