Kolovoz 16, 2025, 10:23:19 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Moj mali Malawi  (Posjeta: 1780 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline bernardb

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Moj mali Malawi
« u: Rujan 22, 2009, 11:56:55 prijepodne »
Evo, da se i ja predstavim svoj prvi akvarij, već ga imam oko 7 mjesci...

Akvarij je ručne izrade i zapremine oko 100l. Kod mene je došao slučajno jer je moj brat čistio svoj veliki akvarij i htio baciti nekoliko riba, no ja sam ih odmah uzeo samo da ne završne negdje mrtve...

Te ribe su bile 3 tetre jedan pleco i jedan Synodontis.

Pošto nisam htio saditi bilje jer je akvarij nizak(30cm) odlučio sam se za nebiljni akvarij i počeo proučavati forum :). I onda sam skužio da Synodontis živi s malawi ciklidima i odlučio si nabaviti nekoliko njih.

Prvi ciklidi su mi odmah počeli napadati tetre tako da su ih ubrzo ubili i počeli jesti, i tako napravili mjesta za još nekoliko ciklida.

Trenutno sakupljam neke materijale, pa ću malo preuređivati akvarij, tada stavim i novih slika.

A sada me jedino smetaju smeđe alge kojih imam dosta, a želio bi više zelenih algi, pa ako tko zna kako do više zelenih algi, rado bi čuo savjete...

Offline TiTech

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
  • North & Central America
    • Akvarij.NET
Odg: Moj mali Malawi
« Odgovori #1 u: Rujan 23, 2009, 03:08:31 prijepodne »
Jedini endemski Synodontis koji zivi u jezeru je Synodontis njassae, vjerujem da u tvom slucaju to nije taj jer po nasim shopovima ih nema, a iskreno neznam dali ih itko u hr drzi...

100l mi djeluje dosta malo, ali duzina pretpostavljam bi mogla biti oko metra tako da bi ovaj akvarij mogao proci iako bi bilo idealnije da je recimo nekih standardnih dimenzija tipa 100x50x50 (to bi bio neki minimum za malawi mbune) ili vise...

Moj bi prijedlog bio da maknes foto tapetu te je zamjenis sa samoljepljivom crnom, maknes bilje i ovu umjetnu pecinu ili je eventualno zakumfliras sa drugim kamenjem, obavezno staviti sitni kvarcni pjesak sivaste ili smedjkaste boje da ti pase uz kamenje, jer ti ovaj krupni sljunak nikako ne pase.

Sve u svemu ima potencijala, samo hrabro naprijed...  :up:

Btw inace kad uploadas slike bilo bi pozeljno da su rezolucije 800x600.  ;)

Offline bernardb

• Novi član
  • *
« Odgovori #2 u: Rujan 23, 2009, 23:25:48 poslijepodne »
Hvala na prijedlozima i kritikama i pohvalama.

Što se tiče pozadinske slike i pijeska, to sam upravo namjeravam promjeniti jer koliko vidim većina ljudi stavlja to.
A za synodontisa sam gledao dokumetarac u kojem ga prikazuju kako se razmnožava kao nametnik nekim ciklidima u Tanganyiki, pa sam zato pomislio da ih ima i u Malawiju...

A što se tiče akvarija, čim skupim neku lovu nadam se da će biti nešto barem triput veće :)

Offline simeZg

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #3 u: Studeni 21, 2009, 17:28:29 poslijepodne »
mozda da zamjenis i samoljepljivi termometar ili ga maknes jer bode oci na prednjem staklu
Struja je jedina imenica ženskoga roda koja se ne smije dirati golom rukom!

Offline bernardb

• Novi član
  • *
« Odgovori #4 u: Travanj 27, 2010, 22:14:11 poslijepodne »
Već dosta dugo nakon što sam poslušao neke savjete, nisam slikao akvarij, pa sam pred par dana napravio nekoliko slika.
Stanovnici su narasli i za sada im je odlično, jer jedu sve više i često plešu, kao da se mrijeste i to neki s drugim vrstama..
Nadam se da je ovaj puta bolje :)...

Offline Njofra

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Travanj 28, 2010, 00:41:21 prijepodne »
Bernarde,...ti si neki na prvo ćitanje ....jako dobar lik..pa te te teško kritizirat.Al ovako,.....za prvu ruku ostavi caeruleuse,...polako uči,...nemoj srljati........samo polako,...nemože sve odjednom.Samo polako....
I\'VE WATCHED THE MOON GROW OLD