morala bi nam dati više podataka o akvariju. ali zasad, s obzirom da je potrebna hitna pomoć ovako:
ako je sam u akvariju, ostavi ga, ali ako ima još sustanara, preseli ga u bolnički akvarij, osiguraj maksimalnu moguću aeraciju i liječi bactopurom - daješ mu svaki drugi dan lijek u punoj dozi, a onaj dan kad ne daješ lijek, onda mijenjaš cca 30% vode (s pripremljenom vodom)....mislim da bi liječenje moglo trajati barem dva tjedna!
svakako mu tijekom liječenja davaj pojačano vitamine i hranjenje podijeli na više obroka dnevno pomalo...
a sad - glavni akvarij - bojim se da ti je došlo do naglog povećanja nitrata i nitrita - dakle, promijeniti pod hitno barem 40% vode, novom pripremljenom vodom, i pri tome dobro dobro i pažljivo posisati dno te time maksimalno smanjiti organski otpad koji se vjerojatno nakupio ..... oprati u akvarijskoj vodi filter od fizičkih nečistoća ... hranjenje smanjiti ili raspodijeliti na više manjih obroka dnevno kako bi se sva hrana pojela, a jednom tjedno držati ribicu(e) na dijeti - dakle, ništa...
bez obzira na ovo što sam ti napisala, daj nam više podataka o akvariju - imaš na početku ovog podforuma podsjetnik što bi bilo dobro da nam kažeš!
sretno malenome!