Lipanj 09, 2025, 12:06:56 poslijepodneNajnoviji Član: mikxon

Autor Tema: CO2 u 200l  (Posjeta: 4258 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline traxman

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
Odg: CO2 u 200l
« Odgovori #25 u: Rujan 22, 2009, 19:57:22 poslijepodne »

e to je vec druga pjesma, kad se gasi co2 prije noci :)

kad toga nebi bilo, izgubio bi sve ribe u prvoj noći.
[/quote]
ofkors! :)

malo sam radoznao, a kak si izveo paljenje i gasenje co2? neki automat ili svaki dan rukom pali-gasi/okreni-zakreni?

Offline cigo

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
« Odgovori #26 u: Rujan 22, 2009, 20:20:31 poslijepodne »
imam co2 bocu i na njoj je posebni elektromagnetski ventil koji to radi za mene.  :D možeš o tome malo više pročitati u temi u potpisu, uglavnom sam sve objasnio tamo.

Offline traxman

• Punopravni član
« Odgovori #27 u: Rujan 23, 2009, 07:03:48 prijepodne »
imam co2 bocu i na njoj je posebni elektromagnetski ventil koji to radi za mene.  :D možeš o tome malo više pročitati u temi u potpisu, uglavnom sam sve objasnio tamo.
ok! tnx! ;)

Offline traxman

• Punopravni član
« Odgovori #28 u: Rujan 23, 2009, 09:18:23 prijepodne »
prekjucer sam promjenio smjesu za co2 reaktor, jucer sam skuzio da mi je na spoju na flasi pustala!! neostik je 2 puta popustio vec, ocito da co2 i neostik nejdu skupa, neka reakcija se desava s njim! sad sam i drugu bocu sljepio s cjenofixom i za sada drzi! ide mjehuric u 1,5-2sec.
DC(kh4 otopina) je nekakve zelenkasto-tirkizne boje, dakle vuce prema plavom a ne prema zutom!

danas ujutro sam se jako iznenadio s dvije stvari, neke biljke su nevjerovatno preko noci, dakle nije bilo svjetla jednostavno se uzdigle! :) :) stvarno neznam zasto!!?? ali sam sretan!! :)

a druga stvar jos od sinoc dok jos nisu ni krenuli mjehurici co2, gupiji stalno kruze po povrsini?? neonke i sve ostale ribice su manje vise u standardnom ponasanju. jedni koriji cesto se zalete na povrsinu.

osim preinaka s co2, jucer navecer sam skinuo onu rasprsujucu cijev od vanjskog filtera i stavio da mlaz vode struju kroz akvarij. za sad je cijev na sqamoj povrsini vode i lagan mreska vodu, bitno manje nego kad je bio cijev-rasprsivac! i usmjerena je po dijagonali na drugi kraj akvarija. Jel moguce da zbog manjeg mreskanja povrsine ima manje kisika? kaj cu morati i zracnu pumpicu imati u aq??? :( neznam kakvo ce me stanje cekati kad dodjem s posla, mozda bude vise kisika od bilja...

ima kakvih komentara na novo stanje u aq? :)

Offline cigo

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
« Odgovori #29 u: Rujan 23, 2009, 11:41:37 prijepodne »
Za gupije neznam zakaj su pri površini, ali ako preživljavaju kod mog frenda u ribnjaku ispred kuće, onda će sigurno i u tvom akvariju. Coryii se normalno ponašaju i taj njihov izlazak na površinu je njihovo standardno ponašanje.

Što se dc-a tiće još uvijek ti je bliže plavoj nego zelenoj, probaj spoj zasilikonizirat, to će biti najbolje riješenje. Mreškaje vode također puno utijeće na gubljenje co2 i zato je bolje ovako kako si sad posložio. probaj sad nabaviti co2 ljestve tako da povečaš topljivost co2 i siguran sam da ćeš ubrzo dobiti puno bolje rezultate u rastu tvog bilja