0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
evo ovdje piše čemu služi sumporcitat:SUMPOR (S, lat. sulphur, eng. sulphur)Sumpor se koristi za proizvodnju aminokiselina, proteina i klorofila, a u dovoljnim je količinama dostupan u pipovači ili u hranjivoj podlozi. Sumpor bilje iskorištava u obliku sulfata (SO4 2-). Kišnica također sadrži relativno visoke koncentracije sulfata. Ako se kišnica upotrebljava za izmjenu vode u akvariju treba pripaziti jer u prvih nekoliko minuta kiše koncentracija sumpora je visoka – bolje je zato pričekati 5-10 minuta i onda početi skupljati kišnicu. U čistom obliku sumpor je izrazito otrovan i ne smije se dodavati u akvarij u velikim količinama.preuzeto sa naslovnice, a evo i link za više http://www.akvarij.net/index.php?Itemid=147&id=191&option=com_content&task=view
Citat: cannibal - Rujan 11, 2009, 23:05:22 poslijepodneevo ovdje piše čemu služi sumporcitat:SUMPOR (S, lat. sulphur, eng. sulphur)Sumpor se koristi za proizvodnju aminokiselina, proteina i klorofila, a u dovoljnim je količinama dostupan u pipovači ili u hranjivoj podlozi. Sumpor bilje iskorištava u obliku sulfata (SO4 2-). Kišnica također sadrži relativno visoke koncentracije sulfata. Ako se kišnica upotrebljava za izmjenu vode u akvariju treba pripaziti jer u prvih nekoliko minuta kiše koncentracija sumpora je visoka – bolje je zato pričekati 5-10 minuta i onda početi skupljati kišnicu. U čistom obliku sumpor je izrazito otrovan i ne smije se dodavati u akvarij u velikim količinama.preuzeto sa naslovnice, a evo i link za više http://www.akvarij.net/index.php?Itemid=147&id=191&option=com_content&task=view okzato i pitam: Zašto ga dodatno unositi?
koristi se za kalij... sumpora ima dovoljno i u pipi i u podlozi i ne treba ga dozirati posebno...mislim da su dečki malo pomiješali makrose, moguće da su mislili na fosfat koji se dodaje sa KH2So4
jap malo me pere..jedno pišem, drugo mislim, treće radim
koristi se za kalij... sumpora ima dovoljno i u pipi i u podlozi i ne treba ga dozirati posebno...mislim da su dečki malo pomiješali makrose, moguće da su mislili na fosfat koji se dodaje sa KH2Po4 (isoravka )
Citat: Vedran - Rujan 21, 2009, 14:05:10 poslijepodnekoristi se za kalij... sumpora ima dovoljno i u pipi i u podlozi i ne treba ga dozirati posebno...mislim da su dečki malo pomiješali makrose, moguće da su mislili na fosfat koji se dodaje sa KH2Po4 (isoravka )penziću dobro zboriš nisi nikaj pomjesaonego ubijas mi zezanciju :p