- akvarij 54l (45 efektivno), 3 mjeseca u funkciji;
- temp 26, pH 7,5, dH 7;
- prve ribe prije 2 mjeseca;
- filter je unutarnju koji se dobije u kompletu, nema aktivnog ugljena;
- svakih 10 dana mjenjam 9l vode;
- dodajem tjedno 4-5 kapi fishtamina, EC svaki dan, gnojivo tjedno, Easy-Life FFM i bakterije kod izmjene vode;
- stanovnici 5 corya, 3 otića, 3 amano, 1 gupi, 1 sijamac i 6 crvenonosih tetri.
Prije 6 dana sam kupio jednog malog sijamca mjesec dana starog da mi rješi crnu čupavu. U dućanu je plivao normalno u akvariju, a kod mene 90% vremena "pliva" uspravno, dakle rep gleda prema dolje, a glava prema gore. Čitao sam da imaju slabi riblji mjehur i da teže održavaju dubinu, ali ovo je previše. Najviše se zadržava u jednom dijelu akvarija gdi je visoka biljka (blizu izlaza iz filtera) i tamo se skriva. Rijetko kad normalno zapliva. Jučer sam primjetio da mu je drekec neko vrijeme visio iz njega, kasnije mu je pao. Kaj može biti?
Slučajno sam s njim dobio bebu gupija i on je OK.
Od ostalih simptoma jedan cory pokazuje simptome crvenila na škrgama, koje mi je već imao jedan drugi, i pojava nekih zelenih algi na površini šodra (na podlozi, ne rastu u vis nego ko tanak sloj na šodru).
Stavio sam fishtamin i pojačao aeraciju (s pumpom za zrak). Nažalost karantena odpada jel me nema za ovaj produženi vikend.