Lipanj 28, 2025, 23:45:39 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Cvrčci  (Posjeta: 3154 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Karas

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
  • Udruga "FENIKS" Borovo
    • Udruga "FENIKS" Borovo
Odg: Cvrčci
« Odgovori #25 u: Svibanj 24, 2009, 12:26:19 poslijepodne »
Naočigled izgledaju isto, nasjtarija vata ima 5-6 dana...
Kritična je samo ta prva vata,druga se nije osušila do kraja dok je treća kod cvrčaka...
A dajte slikicu  :D
Karas Reef - morski akvarij

Offline Tinny

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 32
« Odgovori #26 u: Svibanj 24, 2009, 13:12:42 poslijepodne »
ja sad trenutno nemam male cvrcke..kada jaja dobe na jednom vrhu ko 2 crne tocke to su zapravo oci onda ce ti se za kojih 1-3 dana izlec.
=)

Offline agama

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 31
  • terarist
« Odgovori #27 u: Svibanj 24, 2009, 14:23:00 poslijepodne »
Ja sam uspio dobit male cvrcke i par dana sam ih drzo jos uvijek u tegli od nutele :D i kad sam malce premjestio u kutiju vlazio sam im vaticu i kroz salatu su dobivali vode al neki su mi se ocito utopili a neki neznam zasto su umrli  i tako da su mi samo 2-3 ostala ziva do 1 cm velicine pa sam ih dao gusteru.
Ajde molim vas ko ih je uspio zadrzat takve male da mi kaz sta je radio?
sta je tu je!

Offline puska

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #28 u: Svibanj 24, 2009, 16:02:02 poslijepodne »
Evo ovako ja sam svoje nabavio od tinnija i radio sam ovak stavim im vatu koja je jako dobro namocena vodom, kroz par dana im ju ostavim dok ju oni ne napune jajascima i onda vatu stavim u plitku posudu plasticnu na kojoj sam odozgora izbusio rupice, tu posudu tak sa jajascima stavim na akvarij na poklopac i kroz neka dva tjedna se izlegu mali, njih sam onda stavljo u transporter i u transporteru im za vodu stavim onak navlazenu vatu malo salate i viskoproteinsku hranu za pse i naravno da ne prezive svi ali mislim da mi je uvjek prezivilo barem 70% legla, nakon nekih 10 dana sam ih razvrstavo po velicini jer ovi veliki napadaju ove male i to je sva mudrost ;)

Offline Karas

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
  • Udruga "FENIKS" Borovo
    • Udruga "FENIKS" Borovo
« Odgovori #29 u: Svibanj 25, 2009, 12:42:14 poslijepodne »
Znači tek izlegnute malce prebaciti u nešto veće,dati im salate i visokoproteinske hrane? A vodu? Onu vaticu baciti? Dati salate?
Karas Reef - morski akvarij

Offline puska

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #30 u: Svibanj 25, 2009, 13:42:18 poslijepodne »
Da moras im dat i vode onak na vaticu slate i tu hranu za pse jer ako im nesto fali onda se pocnu medusobno jest i razvrstavat ih po velicini jer ovi manji u protivnom stradaju

Offline Tinny

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 32
« Odgovori #31 u: Svibanj 25, 2009, 14:40:11 poslijepodne »
joj nema tu tolike filozofije  ;) gle ja sviojima ne stavljam vatu jer onda dobijem nezeljenu preveliku vlagu i utopljene malce.(jedino velikima ide vlazni treset,vata itd..za jaja.)malima samo lagano navlazim salatu i smrvim keksice.ja malima za podlogu stavim pijesak nekak mi je vise higijenski a i njima se svida.male kada se izlegnu drzim u manjim posudama najvise 20cm duge i 10 siroke i onda kada se 2-3 puta presvuku ih prebacim u veliki u kojem ce biti do kraja zivota.eto to ti je to.a meni se neda sortirat po velicini,ma ubiti su mi svi jednaki skoro jedino ima par vecih koje dam zivinama za papicu. ;)
=)