Srpanj 20, 2025, 20:48:01 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Undergravel filter u mbuna akvariju?!  (Posjeta: 980 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Irusnjak

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
Undergravel filter u mbuna akvariju?!
« u: Prosinac 22, 2004, 12:54:00 poslijepodne »
Nedavno sam kupio pumpu Hagen Reverse Flow Power Head 402 sa protokom 1022 l/ h i na nju nadodao aquaclear quick filter. Na njemu preeesto mijenjam vatu jer se brzo uprlja, a ideja mi je da kupim filter koji ide ispod pijeska i to eitavom površinom akvarijskog dna. Jedino što me za sada prijeei da ga nabavim je dobro znana vrlina mbuna ciklida, a to je kopanje. Da li bi to štetilo eemu ili da provedem svoju zamisao do kraja, a oni i ako iskopaju koju rupu do filtera, pa kopaju i sada do stiropora.

P.S. Morao bih promjeniti i pijesak te staviti malo veau granulaciju jer je ova 1-3 mm premala

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
« Odgovori #1 u: Prosinac 22, 2004, 13:25:00 poslijepodne »

Pa irusnjak,zašto si se prkrstio u Envy,znam da sam dosadan,ali ko je radoznao..

Pa možeš ti staviti podni filter u m'buna akvarij,naravno nek ti služi,a znam da ee ti služiti kao dopunski filter.Ja bih ti predložio da preko filtera staviš neku mrežicu ili tkaninu,kod nas u SLO to jest vrteks/to imaš u Bauhausu ili Baumaxu da kupiš/,a ta mrežica ime dve funkciji:

• spreaava taloženje nesnage u tom filteru,pa ser ta ista i ne skuplja na nekim "nepristušaenim "delovima filtera

• a naravno služi i kao zaštita od m'buna,da te ne kopaju ,baš do filtera.
  • [/list]

Offline Irusnjak

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #2 u: Prosinac 22, 2004, 13:55:00 poslijepodne »
Bojko, nadao sam se tvojem odgovoru! Dakle, uskoro ae se ostvariti moje zamisli, potrošit au nešto više novaca, ali ae moje ribice biti sretnije!!!  

Fala još jednom!!!!  

P.S. Želim im omogueiti što eistiju vodu jer kako je bojko napisao, oni obožavaju živjeti u eistom i zdravom okolišu