Kolovoz 17, 2025, 01:12:56 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: eto i mene s malo pitanja  (Posjeta: 6425 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline lia_nailo

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Dob: 36
Odg: eto i mene s malo pitanja
« Odgovori #25 u: Ožujak 31, 2009, 15:05:54 poslijepodne »
da, 8 plus jedna crna......onda bi trebali bazen a ne akvarij, no on to neće shvatiti, on veli da bude ih pojel kad narastu, da nije bed, jer su ionak vrsta šarana...vjerojatno za*ebava kad to veli, jer zna da ja poludim  :roll:

"It's just a ride."

Offline Ninina mama

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 45
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #26 u: Ožujak 31, 2009, 23:51:18 poslijepodne »
A no, no, se s tim ni salit na forumu... :( Mogli bi potpalit stogod... :roll:

Nego, samo htjedoh reci, da sam ja bas za zlatne! :up: One su tako cool. :heart: Nikad necu zaboraviti budjenje pored jednog prekrasnog aq sa prekrasnim kitovima u njemu. :star: Ma to su ribe i pol! :klap:

Uglavnom, ja navijam da se dragi ne predomisli... :up: A sem toga, za gupije se uvijek moze naci dodatnih 50-ak litrica... :clown:
Tuzlanka u Sarajevu

Offline moke

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #27 u: Travanj 01, 2009, 12:02:54 poslijepodne »
Pametno samo polako nigdje ne zuri. :up:
spasavaj se ko moze  :aaa:

Offline lia_nailo

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #28 u: Travanj 04, 2009, 13:22:43 poslijepodne »
eto mene opet....

spomenuh da imam akvarij od 10 litara s puževima...eh, sad....jadan već mjesec dana zjapi prazan...i odlučila stavit neku ribicu. teti u pet shopu velim kak stvari stoje i kaj mi preporučuje...ona veli bettu...tak da sad imam betticu i grijač i smanjila protok da se ne muči sa strujom...pitala dal bu jabučarima smetala veća temperatura, rečeno mi je da nebude

vjerojatno kak bu malo odrastao bum kupila veći, ali za sad je beba, manji čak od jabučara, u biti...tu su negdje  :)

večinu odgovora na pitanja sam našla...iako, malo mi komplicirano zvuči ono s artemijama...jel su one baš neophodne?

mali edit...sad nađoh da se s artemijama bebe hrane  :clown:
"It's just a ride."

Offline lia_nailo

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #29 u: Travanj 04, 2009, 21:32:51 poslijepodne »
eto, promatram ja chucka (nisam ja odabrala ime), pretpostavljam da je normalno, ali...bette jesu po prirodi jako živahne?? jer ovaj moj jurca na sve strane, žica hranu kad mu se približim
jednog puža mi je već uspio osakatiti  :'(  jedinog koji je manji od njega, do većih samo dođe, odmjeri i ode...nasilnik  :P

"It's just a ride."

Offline lia_nailo

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #30 u: Svibanj 07, 2009, 17:17:37 poslijepodne »
i eto mene opet....akvarij napokon napravljen, svaka čast mojoj boljoj polovici...iako sam uspjela povrijedit pregolemi muški ego u toku izrade pa sam skoro sama morala raditi  :clown:
sad još treba sklepat poklopac...i kupit svu potrebnu opremu...no, ono glavno je gotovo...
dimenzije su 90(d) x 30(š) x 40(v), nadam se da su oke...

eh, sad...što se tiče ribica koje bi ga nastanjivale, mislimo premjestit i chucka...a ako bu radil sranja ga vratit u sadašnji stan.
zapela sam za azijske ribice, ne znam zašto...razmišljala sam da stavim zebrice, kuhlije, eventualno kojeg sijamca. jel idu oni skupa?? svi savjeti su dobrodošli  :)
"It's just a ride."

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 50
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #31 u: Svibanj 07, 2009, 17:24:55 poslijepodne »
super..čestitam na akvariju. mislim da možeš staviti njih sve zajedno.kuliji će ti se tako i tako zakopavati u podlogu.zebrice su prekrasne,jako brzo plivaju,jatne su tako da gledaj da ih uzmeš ono bar 6-7  komada a na tvojih 100 litara možeš i više naravno. nikad nećeš pogriješiti ako si u nedoumici da pročitaš na početnoj prirodno stanište ribice,njeno ponašanje i odnos sa drugom ribom. ja imam zebrice skupa sa molima i švertima i svi sretni i u slozi...

Offline lia_nailo

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #32 u: Svibanj 07, 2009, 17:57:52 poslijepodne »
ma sve ja proučila i proučavam još uvijek...svaki dan visim ovdje, samo što rijetko kad pišem....s obzirom da ne znam šta....osim, naravno, postavljati pitanja  :-[  zasad  :)
"It's just a ride."

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 50
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #33 u: Svibanj 07, 2009, 19:05:57 poslijepodne »
i to je velika stvar.bolje postaviti pitanje,informirati se nego kasnije raditi veće ili manje greške pa uglavnom stradaju ribice..

Offline lia_nailo

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #34 u: Kolovoz 26, 2012, 23:44:30 poslijepodne »
Pozdrav!

Eto mene nakon duzeg vremena nazad. Iako se ni prvi put nisam stigla udomaciti...nadam se da ovaj put nebude tak.
Stjecajem okolnosti. Pocinjem opet od nule...i ovaj put planiram toplovodni akvarij. Sto se tice prijasnjih ribica zlatne su ostale kod bivseg, bettu sam bila poklonila majci.

Reko' da ne otvaram novu temu, iskopala ovu staru. :)

"It's just a ride."

Offline lia_nailo

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #35 u: Kolovoz 27, 2012, 00:22:57 prijepodne »
I na kraju zaboravila pitanja...
Di su nestali svi pet shopovi iz varazdina? Buduci da nisam mobilna malo mi je bed u Supernovu. Kad uspijem naci blizi pet shop, bilo ih ali svi za koje sam znala su se zatvorili, i "izvidim" situaciju ce pitanja biti malo konkretnija.
A mozda bi i pomoglo da se izjasnim sto trebam. :)
Dakle, mislim kupiti akvarij od 54l. Znam,znam... to mi uskoro nece biti dosta. Ali trenutno je zapreka budjet i kud ga stavit. Od riba mislim staviti guppye (sto mi je i prvi put bila namjera) 1 muzjaka i 3 zenke. Corry pande 4-5 komada. I 1-2 jabucara...eventualno jednogu ancitrusa.
Buduci da mi je s biljkama (osim javanskom mahovinom i anubiasom) iskustvo nula. Koje biljke ima u svakom pet shopu a da su nezahtjevne? Uz uvjet da neki pet shop u Varazdinu jos postoji, lol.
"It's just a ride."

Offline lia_nailo

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #36 u: Rujan 20, 2012, 00:09:12 prijepodne »
Eto, akvarij je doma. Na kraju ga kupila u baumaxu jer mi ga najblize bilo teglit doma pjesice... :)
Sad bi trebala cim prije poceti...ali imam nekoliko konkretnih pitanja.
Mozda ce pitanja bit malo bedasta...nemojte zamjerit.
Citam i pratim forum, procitala sam i prirucnik...ali ipak me jos neke stvari zanimaju.
Vulkanit je potreban ako se ima supstrat ili zemlja za cvijece?
Za 54 l je neophodno staviti stiropor ispod akvarija? Dali ima kakva alternativa?
I zadnje pitanje je "regionalno". Dali u preostalim pet shopovima u vz-u ima za kupit uopce bilje?
Hvala unaprijed na odgovorima :)
"It's just a ride."

Offline Dini

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 31
« Odgovori #37 u: Rujan 20, 2012, 00:55:36 prijepodne »
Za vulkanit ne bi znao jer ga nisam upotrebljavao, al mislim da je dovoljno ako se preko zemlje za cvijeće stavi šljunak :)
Trebao bi biti stiropor, al možda i može biti samo s onim kao okvirom koji ide na dno, ako si to dobila uz njega.
Ne znam kakvo je stanje u Varaždinu, al mogu ti reci da se ne isplati kupovati bilje u pet shopovima, čitaj svakodnevno oglase tu na forumu, nađe se dosta jeftnih biljaka, a puno ih se i poklanja. A za prijevoz nije teško, biljke barem mogu izdržati potuvanje busom ili slično tome.

Sretno i uživaj u novom akvariju! :)

Offline lia_nailo

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #38 u: Rujan 20, 2012, 01:10:10 prijepodne »
Hvala :)
Ispada da pet shopovi nicem ne sluze :D
"It's just a ride."

Offline Dini

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 31
« Odgovori #39 u: Rujan 21, 2012, 00:36:39 prijepodne »
Služe, al kad jednom sve kupiš, onda ti skoro više ništa ni ne treba :P pogotovo ako su ljudi u pet shopovima needucirani, a većina ih je, čast izuzecima! :)

Offline dare

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • 091/5892288
« Odgovori #40 u: Rujan 23, 2012, 12:41:57 poslijepodne »

Offline Brljator

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #41 u: Rujan 23, 2012, 16:49:22 poslijepodne »
Ja sam svoje grijače popalio jer dok ložim na drva u peč bude toplooo, al dok sam na poslu kuča se rashladi tak da je poželjno imat grijač da održava  temp. vode.
Nevjerujem baš da  je temp. u stanu jednaka , recesija je ;)

Offline lia_nailo

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #42 u: Rujan 24, 2012, 00:48:32 prijepodne »
Ma kupila sam u baumaxu onaj eheimov koji ima svu opremu, pa tak i grijac.
Naravno da ne mislim imat zlatice. Vec sam ih imala i znam da trebaju puno vise prostora.
Sigurna sam samo da budu cori pande. Zivorotke mi bed zbog toga da se previse ne namnoze, a i da ne pocnu deformacije nakon par generacija. Citam da neki imaju bette u 54 l. Al za to treba biti puno bilja. A meni radovi stagniraju upravo zato jer nigdje bilje ne mogu naci. Kad smo vec kod toga. Dal bi naknadno stavljanje bilja produzilo proces cikliranja?
"It's just a ride."

Offline lia_nailo

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #43 u: Rujan 29, 2012, 11:11:05 prijepodne »
Akvarij je pokrenut u utorak. Pa da rijesim jos neke nedoumice prije prvih stanara.
Na kraju sam za podlogu stavila samo sljunak. Akv je ipak samo 54 l i kad steknem dovoljno iskustva lako se to promjeni.
Dakle, zanima me koje bi bilje mogla staviti. Planiram stavit anubias, rogolist i javansku mahovinu. Jel to dovoljno?
Prvi put sam vec nakon tjedan i pol stavila jabucare i sve je bilo ok...bi puno pogrijesila da i ovaj put to napravim?
Filter je eheim 2008 (pretpostavljam da je to naziv), dal trebam mijenjat onu spuzvu sto imam unutra?

A jesam dosadna :) al sljedeci tjedan idem u nabavku bilja i ostaloga, pa da budem pripremljena.
"It's just a ride."

Offline Venom

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
  • Juwel Rio 180 !
« Odgovori #44 u: Rujan 29, 2012, 11:27:33 prijepodne »
Akvarij je pokrenut u utorak. Pa da rijesim jos neke nedoumice prije prvih stanara.
Na kraju sam za podlogu stavila samo sljunak. Akv je ipak samo 54 l i kad steknem dovoljno iskustva lako se to promjeni.
Dakle, zanima me koje bi bilje mogla staviti. Planiram stavit anubias, rogolist i javansku mahovinu. Jel to dovoljno?
Prvi put sam vec nakon tjedan i pol stavila jabucare i sve je bilo ok...bi puno pogrijesila da i ovaj put to napravim?
Filter je eheim 2008 (pretpostavljam da je to naziv), dal trebam mijenjat onu spuzvu sto imam unutra?

A jesam dosadna :) al sljedeci tjedan idem u nabavku bilja i ostaloga, pa da budem pripremljena.

1. Bilje : Anubiasi razni , mahovina razna , cladophora , microsorum , crypte ...
2.Jabucare mozes stavit nece njima nista bit ali tek nakon tjedan i pol - dva
3.Spuzva je filter materijal i nju ne diraj , na njoj se stvaraju organizmi i zaustavlja "sporkica" , peri je kad protok oslabi ali iskljucivo u akvarijskoj vodi , ne obicnoj .

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #45 u: Rujan 29, 2012, 11:32:09 prijepodne »
Cekanje da protok filtera oslabi moze biti recept za velike probleme.

Uvedi si jedan rezim odrzavanja opreme i prilagodi svojim potrebama. Bitno je da filter ne cackas previse, dakle ne peres precesto i nepotrebno, s druge strane, nije ga dobro ni prerijetko prati.

Sheme poput - jednom mjesecno, kad oslabi protok i slicno su po meni jako nepouzdane. Moje iskustvo s tim fitlerom na tu litrazu je ciscenje svakih 2 tjedna. Pod uvjetom da radi na maksimumu, odnosno da ga ne smanjujes. I to vrijedi manje vise za sve unutrasnje filtere.

Offline lia_nailo

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #46 u: Rujan 29, 2012, 23:49:11 poslijepodne »
Hvala na odgovorima :)

"It's just a ride."

Offline lia_nailo

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #47 u: Listopad 02, 2012, 01:02:05 prijepodne »
tek sad vidim da je došlo do nesporazuma.... nisam pitala dali moram mijenjati spužvu kod svakog čišćenja, nego dali da zamijenim za nešto drugo? ne znam na kojoj temi sam pročitala da ta spužva nije dobra.
"It's just a ride."

Offline Venom

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
  • Juwel Rio 180 !
« Odgovori #48 u: Listopad 02, 2012, 09:38:39 prijepodne »
tek sad vidim da je došlo do nesporazuma.... nisam pitala dali moram mijenjati spužvu kod svakog čišćenja, nego dali da zamijenim za nešto drugo? ne znam na kojoj temi sam pročitala da ta spužva nije dobra.

Spuzva je dobra i nju nemijenjaj , samo je properi u akvarijskoj vodi i vrati u filter , to sto si procitala je sigurno vata , ona se ne preporuca jer je jako gusta i brzo se smanji protok vode ...

Offline lia_nailo

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #49 u: Listopad 04, 2012, 00:17:28 prijepodne »
Danas sam bila u dva pet shopa (prehodat pol grada i popodne ic na posao nije bas najsjajnija ideja :D ). Uglavnom, biljke u oba shopa jad i bijeda. Al da silna kilometraza nebude uzaludna uzela sam jedan anubias.

Cak u jednom od ducana imaju rajske ribe. I definitvno je to bila ljubav na prvi pogled. :) tak da uz pande ide i rajska u akv. Eh sad... budem ja potrazila na netu i forumu. Al dal ima ko kakav savjet o njima?
"It's just a ride."