eto..lagano je došlo vrijeme da počnem razmišljat o velikom akvariju...ali muka mi dođe kad pomislim da moram ovaj kupusni preuredit u ciklidini ili možda ipak nabavim neki drugi.. a zašto? paa..naručih transcriptusa od jedne naše kolegice e al uz njega dobih jedno maleno iznenađnje..i kak da sad ne složim veći akvarij pored ovako lijepih ribica

a sad pričica
Dogovorio sam se sa našom forumašicom da mi pošalje svog transcriptusa jer mi je to eto želja i ne mogu si pomoć,obožavam ih

naravno ja ću joj se odužit sa malenim multićima kad malo narastu

e sad...u čem je stvar.dolazim do vozača tražim kutiju lol

dobro..nije to sad bitno sve nego uzimam kutiju a onda ledena

lik mi je stavio ribe u frižider

transcriptus je bio mrtav,ama ukočen blijed i okrenut na leđa..ali nisam skužio čemu sad drugi saket sa vodom,sjedam na motocikli,pizdim u sebi,skoro se spucam koliko sam bio bijesan na vozača..dolazim doma,pregledavam botie(također sam imao zamjenu botia one su ok bile..nisu u frižideru bile...

)sve ok..
vadim kutiju iz ruksaka reko idem bacit jadnog transcriptusa,i sad...gledam drugu reću ne vidim dobro,nešto maleno smeđe prugastu,reko isu miki dobio sam nerite suuuper ..kuuul..otvaram vreću guram ruku u ledenu vodu ne mogu naći puževe koji klinac? pogledam unutra ono mali A.calvus

normalno u ledenoj vodi,gledam ga jel diše,ništa ne vidim..ali vidim da nije ukočen kao transcriptus,ajde da ga stavim u posudu i odmah vodu iz pipe...tiBoga čim sam ga stavio trznio!

promatram ga..počeo disat...ma reko ajde da vidim i ovog transcriptusa,e i on počeo disat..ama ukočen je bio!

i tako sam ih pola dana oživljavao i klimatizirao postepeno..i evo ih..živi i zdravi...
u jednom trenutku sam pomislio prestat malenog calvusa oživljavat jer stvarno nemam mogućnosti za još jednim akvarijem,a pogotovo ne za ribicu koja na kraju ipak naraste dosta veliko

ali mi je toliko žao bilo,tako je lijep bio,malecki...na samrti,ali ipak sam ga odlučio zadržat i fala Bogu razmislit o velikom tanku,zato moram zahvalit Cveletu jer da me nije ugodno iznenadio ne vjerujm da bih ikada razmišljao o većem tanku za ciklide

a ako i ne uspijem,ima kome ću ga poklonit i tko ima mjesta

za sada je eto tu,vratila mu se boja,jede,kopa ispod stjene neš drnda i tak...uglavnom 1. dan sam imao dernek ali sam mrcu preuredio i okrenio kamen i napravio transcriptusu prolaze tako da se non stop zavlači kopa...eto ih živi zdravi.Malo su se trzali,ali bome mislio sam da će ispast puno gore...no eto da kucnem o drvo,ignoriraju se.Ali dobrano su se počupali prvi dan...sad eto jedu skupa sve ok..čudno...
dobro..da ne duljim i ne pilam više eto dvije slike....