Srpanj 11, 2025, 02:43:19 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Zlatna ribica - nekakva "rana" na repu  (Posjeta: 23245 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Ace

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb Grad
Odg: Zlatna ribica - nekakva "rana" na repu
« Odgovori #75 u: Siječanj 01, 2009, 19:06:34 poslijepodne »
Pa nemreš vjerovat...Pa koga da slušam tebe ili babyboom..ti kažeš očito da se prebacim na eritromicin a babyboom kaže
a ako ne bude prošlo kroz, recimo dva tjedna - možeš napraviti radikalnu izmjenu vode i liječiti eritromicinom, ide jedna kapsula na 40 - 50 l vode svaki drugi dan, s time da se onaj dan kad ne ide lijek, mijenja (usisava dno) oko 20 - 25 % vode...

Pristojan smještaj -?..najbolje da jednoj ribi uzmem novi kavarij od neznam valjda 80 litara...ja mislim da joj je ovo čisto dovoljno , ak izdržava 5 godina već u ovom misli da joj je ok s tim da kad je bila mala bila je s starijom ribicom zajedno u istom akvariju...

Ali da razmišljam uzeti veći akvarij i krenuti malo ozbiljnije u akvaristiku..razmišljam....eto toliko od mene..pišemo si.. ;)

Offline alleszusammen

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
« Odgovori #76 u: Siječanj 02, 2009, 14:33:03 poslijepodne »
gle, 17 l nije pristojan smještaj za zlatnu ribicu. dobar si izraz upotrijebio: ona IZDRŽAVA, ne živi kako bi trebala. što uzrokuje stres. a to ne pomaže u liječenju uopće. tvoj akvarij je dovoljan za karantenu, ali ne za život ribe.  da li bi psa držao u kavezu 2x2m cijeli život?
misliti je cvijeće brati. to je živo biće i moraš joj osigurati kvalitetan smještaj. to ne smije ovisiti o tvom eventualnom ozbiljnijem upuštanju u akvaristiku. akvić od 30 l košta max 100 kn i nema isprike da ribica bude u manjem. i kao što je ribač rekla, prije će ti se ribica oporaviti kad nema stresa zbog lošeg smještaja. najstarija zlatna ribica je imala 30 godina. razmisli hoće li tvoja doživjeti više od 5.
nemoj se ljutiti zbog oštrijeg tona, svi ovdje ti pokušavaju pomoći. ;)
zg centar

Offline Ace

• Punopravni član
« Odgovori #77 u: Siječanj 07, 2009, 17:00:24 poslijepodne »
Ja više nznam dal da liječim i dalje ribu..mislim da se "umorila" od tretmana zadnjih dva tri dana je znam vidjeti kako samo leži na podu sa spuštenom leđnom perajom..

Inače ranica se nekako povukla ali ostale je još široka površina crvene boje na tom mjestu repa i sada joj vidim tanke krvne žilice i na gornjoj strani repa...

Evo i sad nepomično sjedi na dnu..prije i na početku liječenja je bila punnoo živahnija..

Kaj vi mislite?

Offline alleszusammen

• Punopravni član
« Odgovori #78 u: Siječanj 07, 2009, 17:50:37 poslijepodne »
kupi veći akvarij ;)
zg centar

Offline Ace

• Punopravni član
« Odgovori #79 u: Siječanj 07, 2009, 18:29:17 poslijepodne »
Dobro to sam već čuo post iznad.. :roll: Tvoj tretman za liječenje riba je kupite si veći akvarij  :klap:
Ajmo sad s konkretnim pitanjem..

Offline Ribač

• Punopravni član
« Odgovori #80 u: Siječanj 07, 2009, 18:57:17 poslijepodne »
Molim te prestani postavljati stalno ista pitanja jer si dobio već sve odgovore, treba samo pročitati, kućno liječenje ribica ne radimo. Budući da si sve odgovore  dobio morat ćeš dalje sam.

Offline Ace

• Punopravni član
« Odgovori #81 u: Siječanj 07, 2009, 19:08:14 poslijepodne »
Ma koja ista pitanja..pa neću valjda ljudskim antibiotikom kljukati ribu..pa valjda postoje lijekovi za ribe i lijekovi za ljude..
Ako nemaš šta reći nemoraš ni odgovarati..tko si ti da mi govoriš da prestanem postavljati pitanja..pa valjda forum tome služi..

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #82 u: Siječanj 07, 2009, 20:39:10 poslijepodne »
Ovo je službeno: Ace - prva opomena pred žuti karton!

A sad - dragi kolega, toliko puta si postavio isto pitanje, totalno nestrpljivo se ponašao, neprihvaćao i pet puta provjeravao što činiti...i sad još si u najmanju ruku neugodan prema ljudima koji žele pomoći tvojoj ribici (i tebi)!
Molim te, ili nas poslušaj ili radi po svome (jadna ribica), ali nemoj biti arogantan!
Imam ribicu koja se razbolila od iste bolesti kao tvoja puno poslije tvoje, provedeno sustavno liječenje - i evo je...pliva okolo, jede iz ruke i veseli se životu, druga kolegica s foruma ima tri bolesne ribice koje su se razbolile pred par dana - dosljedno liječi i evo ih - danas veselo plivaju, podljevi se povlače....
Dakle, baš i nismo neki bedaki u liječenju ribica... -?

No, definitivno je na tebi hoćeš li ribicu liječiti po svom ili po savjetima...

A ako si sad povrijeđen ovom reakcijom - oprosti, no bila je neminovna... :(

Offline Ace

• Punopravni član
« Odgovori #83 u: Siječanj 07, 2009, 21:28:05 poslijepodne »
A sad draga "vlasti sa foruma"  ;)

1.Toliko puta sam postavio pitanje, neznam koje je to isto pitanje postavljeno toliko puta..

Ribica je liječena dva tjedna po preporukama babyboom da se liječi barem dva tjedna sa tom terapijom pa ćemo vidjeti što dalje, sad nakon dva tjedna javljam stanje ribice i osoba pod nadimkom ribač javno me opere da ne čitam savjete(neznam vjerovatno misli na svoje savjete), jer babyboom kao što sam i rekao predlaže da liječenje traje 2 tjedna

("a ako ne bude prošlo kroz, recimo dva tjedna - možeš napraviti radikalnu izmjenu vode i liječiti eritromicinom, ide jedna kapsula(tu se spominje kapsula ribač govori o smrznutoj hrani) na 40 - 50 l vode svaki drugi dan, s time da se onaj dan kad ne ide lijek, mijenja (usisava dno) oko 20 - 25 % vode..." --citat babyboom)

Pa nemogu istodobno slušati različite savjete..babyboom kaže dva tjedna s ovim, ribač kaže nakon tjedan dana liječenja da krenem s eritromicinom..

2. Nestrpljiv sam istina..

3. Neznam kako sam to neprihvaćao kad je liječim baš po tvojim preporukama..a provjeravao sam pet puta jer niste ni vi bili sigurni o kojoj se bolesti tu radi jer se iz mojih slika baš i ne vidi o čemu se radi..

4. Neugodan..možda..ali molim te pogledaj post korisnika ribač koji kaže:

" prestani postavljati stalno ista pitanja  jer si dobio već sve odgovore, treba samo pročitati, kućno liječenje ribica ne radimo. Budući da si sve odgovore  dobio morat ćeš dalje sam"

5. Sigurno neću raditi po svom, i intencija zadnjeg posta je i bila da dobijem odgovor od babyboom jer njezinu terapiju provodim..dvotjedna terapija

6. Arogancija je odgovor na aroganciju

7. Drago mi je za vaše ribice..

8. Uopće vas ne smatram bedakima..nebi slušao savjete bedaka..

9. Povrijeđen..ne..začuđen svakako..

10. Znate onu stvar : ...milicija trenira strogoću.. ;)(to je za opomenu)

Ako mislite da ste mi dali sve savjete koje možete ipak bi vas molio da ostavite temu otvorenu ukoliko postoji još netko tko je imao sličan problem sa svojim ribicama pa možda podijeli svoja iskustva kao forumaš "Mins"..

E da što se tiče akvarija i izliječenja ribe ako je stavim u veći akvarij? Pa zar vi ne liječite ribe u karantenskim akvarijima koji su negdje veličine moga akvarija..

Nadam se da se nitko ne smatra uvrijeđenim, to mi svakako nije bila namjera..

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #84 u: Siječanj 08, 2009, 10:02:43 prijepodne »
OK, nećemo produljivati raspravu, i to prvenstveno zbog ribice.
Činjenica jest da je u premalenom prostoru i da je sve ovo dugotrajno između ostalog može biti razlogom. Drugi mogući razlog jest da nešto ne štima s vodom jer ti krvavi podljevi i ranice se u pravilu pojavljuju kod povećanih nitrata i nitrita ili čak porasta amonijaka...
Ono što sam ti ja savjetovala s eritromicinom se ne kosi s Ribačicinim savjetom - moguća je i jedna i druga opcija, s time da je nama ljudima sigurno jednostavnije puknuti eritromicin u vodu i gotovo, a hrana koja se pravi s lijekom je malo više posla, ali i direktnije ide u sustav obrane ribice... To je definitivno stvar odluke. Kod vrlo jakih infekcija se preporuča ta hrana ako ribica hoće jesti jer brže rješava stvar. Kod normalnih (uvjetno) se lijek daje u vodu, s time da, ako se primjeti promjena ponašanja ribice, pod hitno treba mijenjati veliki postotak vode (pripremljenom vodom) i na taj način smanjiti koncentraciju lijeka (kemije i evenutalnih dušičnih spojeva) u vodi. Par dana je tada dobro ribicu "držati" samo na vitaminima i ponoviti blažu terapiju bactopurom.
Znam da ti je stalo do ribice - ali postoje načini i načini .... a neki načini, što i sam kažeš, znaju provocirati neke reakcije...
Uostalom, ako ćemo dalje raspravljati - postoje ppovi i za osobnu raspravu i za pojašnjenja nekih pitanja.

Inače - ovo s milicijom je bilo od tebe prilično nefer... :(

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #85 u: Siječanj 08, 2009, 13:48:26 poslijepodne »
Ima još jedna mogućnost, redovno mijenjaj (svaki dan) dio vode. ja svojim ribama, kada obole , tu jedinku odvojim u manji akvarij i redovno joj svaki dan ili svaki drugi dan mijenjam dio vode. Ne upotrebljavam nikakve lijekove.Ako ipak rikne, onda je opet manja šteta jer ne zarazi u međuvremenu ostale ribe. I onda kupim novu...

Uz ispriku Aceu i ostalima koji su sudjelovali u ovoj raspri što sam zaboravila reagirati (privatni problemi) jer mi je bilo važnije kolegi pokušati pomoći---
Molim ubuduće da se ovakvi postovi na Hladnovodnima ne pišu! Ovdje su ljudi koji silno vole svoje ribice i ne pomišljaju na činjenicu da se ne bore za njih do zadnjega trena¨
Dakle, vjeko, i tebi opomena!
Bez ljutnje, vjerojatno nisi skužio naš pristup, pa te lijepo molim da ubuduće malkice paziš... Može!?

Offline alleszusammen

• Punopravni član
« Odgovori #86 u: Siječanj 08, 2009, 16:58:41 poslijepodne »
ace, nisam rekla da je moj tretman za liječenje veći akvarij. problem je što su ribice u našim karantenskim akvarijima samo par tjedana (moj karantenski za trichogastera ima 30 l, baj d vej, manje ribice stavljam u onaj od 10), a tvoja zlatna je u njemu već godinama. što joj je oslabilo imunitet pa možda zato i liječenje dugo traje.
ja ti nisam ništa zločesto rekla a opet si se otresao na mene. svi ti govorimo da moraš biti strpljiv s liječenjem, na brzinu ne ide ništa. ako imaš nedoumice, pitaj, pitaj, pitaj. i 10 x isto pitanje ak ti nešto nije jasno (pogotovo ako su savjetovani različiti načini liječenja). mi nismo veterinari, slike često nisu dovoljne (a i rijetko su kvalitetne) pa ti savjetujemo najbolje što znamo.
ali shvati i nas da ako ti dajemo dobronamjerne savjete, a ti na njih odgovaraš: pa kaj onda, ribica izdržava i ovako, ne možeš ni očekivati da nećeš dobiti malo žešći komentar. ;)
zg centar

Offline Mins

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Zagreb
  • I mala riba je - riba.
« Odgovori #87 u: Siječanj 09, 2009, 01:16:50 prijepodne »
Ovako, kao prvo hvala na dobrodošlici  :D

Nisam baš najpomnije čitala jer nemam vremena...ali po mom skromnom mišljenju ribeki za početak trebaju imati pristojne uvjete za život kao bilo koje živo biće, još posebno ako ih držimo kao ljubimse iz ljubavi prema akvaristici.
 No isto tako svi smo imali počete u malim skučenim akvarijima, kuglama, velikim kristalnim zdjeletinama...neki u osnovnjaku neki i kao stariji...

Prvo je na redu pomoći kolegi sa njegovom zlatnom, a onda rješiti problem neadekvatnog akvarija.

Bilo bi poželjno da ponovo fotografira ribu da vidimo kakvi su to crveni krugovi oko rane je rto govori koja je bakterijska infekcija u pitanju (odokativno jer najtočnije je uzeti uzorak i pregledati u labosu, ali kako mi to nemamo moramo ovako).

Iz svog iskustva moj postupak je slijedeći:

Prvo promjenim vodu (trećinu) pa čekam koji dan i posmataram

Zatim napravim slanu kupku (ima na netu tablica za dugotrajnu recepturu koja se inače stavlja kao preventiva (obnavlja sluz, osmoza, paraziti) u akvarij mislim gram/litri pa do petminutne kupke sa koncentracijom 30 grama na litri) ja osobno koristim oko 10 grama po litri i kupka traje 15-20 minuta, uz dobro rastopljenu sol prije stavljanja ribe kako ne bi dobila "opekline" od zrnaca i uz AERACIJU zračnom pumpom. OPET napominjem neka kolega pogleda na netu pod salt baths for fish ili slično. To se radi u odvojenoj posudi, izvan karantene/akvarija.
Sol je isto od Sere...je veće pakiranje, ali može se koristiti i kao preventiva pa se ipak potroši i ne propadne kao neki lijekovi.

Onda opet gledam ribu nakon povratka u akvarij/karantenu. Ako sutra nema pomaka vrijeme je za lijek. Baktopur direkt je topčki koji se otapa u vodi i djeluje izvana, a baktotabs su hrana i djeluju kao oralno iznutra i inače imaju smisla ako je riba raspoložena za hranu jer inače samo mažu vodu i nema koristi.

Vodu mjenjam po uputi na lijeku.

S obzirom da je kolega već započeo liječenje savjetujem da još jednom fotka ribu, napiše koliko dugo troši i koji lijek jer nemam vremena ponovo čitati po stranicama.

Eto toliko od mene i pozdrav.  :)

Pet ribljih sloboda: site i kvalitetno hranjene, u ugodnom okruženju, bez ozljeda, boli i bolesti, sa slobodom prirodnog ponašanja i izostankom stresa i strahova.

Offline ribica tina

• Punopravni član
  • Spol: Ženski  
  • big mama
« Odgovori #88 u: Siječanj 09, 2009, 20:51:30 poslijepodne »
A sad draga "vlasti sa foruma"  ;)

dragi prijatelju.... :)
s vremenom ćeš naučiti kome se i šta smije reći i ko čija leđa čuva.... :D ;)
a do tada predlažem da pobereš savjete koji su po tvom zdravom razumu najlogičniji i najispravniji....a i uz dozu sreće i riblje volje.... ;)
sretno sa ribicom!! :up:

jer,nema na ovom forumu čovjeka kojem  nije guinula bar jedna ribica...bilo višom silom ili brzopletom pogreškom....-i laže te svaki ko tvrdi da nije tako! :clown:
naravno da učimo i borimo se da do toga ne dođe i da se možemo pohvaliti koliko su nam ribice velike,zdrave i vesele....
« Zadnja izmjena: Siječanj 09, 2009, 22:02:49 poslijepodne od ribica tina »
3 pekmeze,5 akvarija, 1 vrtna fontana...i....MM-SKM

:heart:

Offline vedranVŽ

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • 0 bodova
« Odgovori #89 u: Siječanj 09, 2009, 21:04:13 poslijepodne »
Dobro je rekla Tina, svako ima više svakakvih iskustava, a nažalost ispaštaju ribice..
Varaždin...

Offline Ace

• Punopravni član
« Odgovori #90 u: Siječanj 10, 2009, 18:43:05 poslijepodne »
Prvo bi se zahvalio na savjetima..onaj dan kad sam napisao svoj osvrt na moju opomenu, sam prestao s liječenjem bactopur direct tabletama jer je prošlo točno dva tjedna terapije i po meni ribicu je iscrpio taj lijek(uz to što joj je najvjerojatnije pomogao da se riješi ranice) i negativno se ponašala baš onih dana kad sam joj ubacivao bactopur u vodu (bila je mirna na samom dnu akvarija..a i sad je znam primjetiti da se tako ponaša)...od tada joj dajem samo sol uz svakodnevnu izmjenu trećine vode..

U ova dva dana od kad sam je skinuo s lijeka čini mi se da joj se i ona crvena fleka polako povlači..za sad ću nastaviti s ovim izmjenama vode i dodavanjem soli pa ću vidjeti kako bude izgledala i ponašala se..ako bude opet krenulo po zlu javljam.. :)

Fotkat ću ribicu kad dobijem natrag fotić u ruke..trenutno nije kod mene

Htio bih se ovdje javno zahvaliti svima što su mi se javili sa savjetima i dobronamjernim komentarima kako na forumu tako i putem pm :klap: :klap: ;)

Nadam se da se nitko nije uvrijedio mojim postovima..možda sam nekad malo "vatren" kako kaže moderator :-[ ali nikada s namjerom vrijeđati nekoga osim kad sam prvi napadnut..ali to je već instinkt samoobrane  :D 8)

Evo malo začiniš raspravu i već se par forumaša jave sa savjetima na topicu..zakon :D :D

Topli pozdrav forumašici Ribač  ;)

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #91 u: Siječanj 10, 2009, 21:51:46 poslijepodne »
Veselim se jako što je ribici bolje!
Odlično si nastavio tretman sa soli, ali pazi na dozu... i svakako nemoj zaboraviti davati joj vitamine i pratiti kako kaka...
Sad samo strpljenja i bit će OK, a onda lijepo uštediti koji kunicu i nabaviti joj barem 30 - 40 litrica i bit će sretna i presretna - ta, zavrijedila je to! :)

I, ubuduće - bumo lijepo svi smireni i staloženi - tako ćemo našim ljepotićima najbolje pomoći!

Offline Ace

• Punopravni član
« Odgovori #92 u: Siječanj 28, 2009, 17:06:37 poslijepodne »
 :(

Dobila je crni pigment na repu i tijelu, ima "ulcere" na jednoj strani tijela to se vidi na zadnjoj slici, na tim mjestim su joj ljuske blago podignute..
Histerično se zalijeće u staklo kad joj se čovjek približi(danas nisam primjetio)
samo ponašanje je relativno ok pliva, jede..

Trenutačno je na medimoru..ima još 4 dana terapije..a kasnije ćemo vidjeti..
Mislio sam ići na aquafuran ali vidim da on ima isti osnovni sastojak kao baktopur direkt (nifurpirinol)..neznam ima li smisla probati s njim makar vidim da je puno skuplji(kvalitetniji?) od directa ?

Evo tema je opet aktivna..nažalost..
« Zadnja izmjena: Siječanj 28, 2009, 17:12:58 poslijepodne od Ace »

Offline Ace

• Punopravni član
« Odgovori #93 u: Siječanj 29, 2009, 21:26:19 poslijepodne »
Ima tko iskustva s aquafuranom?

Offline Ace

• Punopravni član
« Odgovori #94 u: Svibanj 29, 2009, 17:17:05 poslijepodne »
Htio sam na ovaj način zaključati ovu temu i zahvaliti svima oko pomoći sa problemima sa zlatnom.. a i da vidite šta ste mi napravili  ;) ;) Iz malog 20L akvarija u 120L.. :)

Sad se više bavim s malim biljnim 20L(ovaj stari od zlatne) pa ovaj ne izgleda nešto posebno..a i bilje raste bez ikakvih aditiva, jer je tu sve "čisto" zbog zlatne..

P.S. Istaknuo bi babyboom i još jednom zahvalio na pomoći..

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #95 u: Svibanj 30, 2009, 20:56:31 poslijepodne »
E, Ace, uljepšao si mi dan! :klap: :up:
Malena je prekrasna! I sigurno joj je divno u ovako velikom prostoru! Bravo! :heart: :heart: :heart:

Btw - ako joj hoćeš društvo, bit će spremnih bebica za cca 4 tjedna - naravno, na poklon!  :)

Offline Ace

• Punopravni član
« Odgovori #96 u: Svibanj 31, 2009, 14:59:18 poslijepodne »
Baš mi je drago da sam ti uljepšao dan!  :hat3:
Hvala na ponudi bebica ali mislim da ću preskočiti..imam unutra tri puža jabučara i nju..a po temperaturama uvode slobodno bi mi se akvarij moga svrstati u toplovodne pa možda kupim kojeg sijamca da mi pojede alge.. ;)

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #97 u: Svibanj 31, 2009, 21:03:39 poslijepodne »
Kako god hoćeš, rado ću ti dati bebača, ali na tebi je odluka! :up:
Pazi sa sijamcima...oni su doista toplovodni i relativno kratko mogu živjeti bez grijača...ali se inače lijepo slažu sa zlaticama (veseljaci su istog kova) :)

Pusa ljepotici!  :heart:

Offline Ace

• Punopravni član
« Odgovori #98 u: Listopad 04, 2009, 16:03:10 poslijepodne »
Tema opet aktivna  :punch:

AKVARIJ:
-   Cayman 80 pro / 120L,
-   nekih 25-26 sigurno(provjerit ću još),
-   parametri vode (neznam),
-   vrijeme od pokretanja akvarija--> 9 mjeseci ,
-   kad su useljene prve ribice-->prije devet mjeseci,
-   period i količina mijenjanja vode--> tjedno 12L

FILTER:
-   tip i marka filtera--> unutarnji bluwave 350 L/h i odnedavno vanjski Expro 1200L/h
-   način i periodi čišćenja--> tjedno sauganje podloge (kad mijenjam vodu)
-   filter materijal (ima li aktivni ugljen)--> standardni, ima aktivni ugljen u spužvi(crna spužva)

OSTALA OPREMA:
-   panjevi i kamenje--> ima i jednog i drugog
-   grijač--< nema
-   pumpa za zrak--> ima
-   CO2 sustav – kakav--> nema
-   kemija?--> Aquasafe i FFm od Easy-life

STANOVNICI:
-   popis vrsta riba i broj pojedinih primjeraka--> jedna zlatna i dva puža jabučara
-   starost ribica--> uff..nekih 7 možda i više nedefiniranih godina
-   ima li potencijalnih „terorista“--> ?? valjda nema
-   hranjenje – koliko i što--> jedanput do dvaput dnevno Nutrafin granule+ listići tetra+ nekad gelirana hrana(shrimps)

PROMJENE:
-   promjene u akvariju u zadnja 2 – 3 tjedna (nove ribice, biljke, oprema)--> ništa novog nije ubacivano, jedino je stanje u akvariju što se tiče algi loše(čak i cijano postoji)+ bilo je problema prije tjedan dva prilikom struganja stakla od algi(ostalo puno sitnih čestica po akvariju) da je riba ubrzano disala par dana..
-   promjena kvalitete vode (zamućenje, miris)--> nije mutna(tretiram ju i sa FFM-om, nit ne smrdi puno drugačije nego inače)

SIMPTOMI:
-   detaljan opis simptoma – promjene na koži, disanje, ponašanje, jede li, promjene na perajama ili škrgama, očima...
S jedne strane ima crveni krug..izgleda mi kao početak neke ranice, diše normalno, jede normalno, na perajama ista situacija kao i kad sam se prvi put javio s problemom..kao neke krvžice na rubu repa(zadnje peraje) koje iz dana u dan izgledaju gore(crvenije) i više ih je..za škrege neznam , oči izgledaju normalno..
-   kad su se simptomi prvi puta uočili
prije nekih dva tjedna
-   pokušaj liječenja, čime
ničime, krenuo bi sa medimorom, s tim sam prošli put završio prije nego sam je stavio u veliki akvarij
-   koliko je ribica bolesno, uginuća?
-   stanje ostalih stanovnika-->puževi izgledaju ok

Mislio sam da nabavim karantenski akvarij, da tamo obavim liječenje, kaj kažete?

https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=35497.0

A ovo gore je tema o općenitom st(r)anju u akvariju..

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #99 u: Listopad 05, 2009, 09:19:19 prijepodne »
svakako organiziraj karantenski akvarij i tamo je liječi - klasično - bactopur ili medimor (meni se bactopur u ovakvim pričama pokazao puno efikasnijim i bržim), pojačana aeracija, vitamini...
u karantenu stavi pripremljenu ali novu vodu, a to ti odmah daje šansu da glavni akvarij lijepo počistiš od dreka koji je nastao...

i sad nešto "strašno", ali je kod mog Kateka pomoglo - kako je on pitom, a imao je na repu takvu izraslinu koja nikako nije prolazila, lijepo sam ga uhvatila i vrlo oštrim, prethodno steriliziranim u alkoholu škaricama za nokte (nekorištenim) odrezala taj dio repne peraje....ribica je vidno odahnula nakon toga, taj se dio repa regenerirao iako više nije tako lijep (što nema veze)...a ranica na tijelu je vrlo brzo zarasla...

javi svakako što ima nova!