Tema opet aktivna

AKVARIJ:
- Cayman 80 pro / 120L,
- nekih 25-26 sigurno(provjerit ću još),
- parametri vode (neznam),
- vrijeme od pokretanja akvarija--> 9 mjeseci ,
- kad su useljene prve ribice-->prije devet mjeseci,
- period i količina mijenjanja vode--> tjedno 12L
FILTER:
- tip i marka filtera--> unutarnji bluwave 350 L/h i odnedavno vanjski Expro 1200L/h
- način i periodi čišćenja--> tjedno sauganje podloge (kad mijenjam vodu)
- filter materijal (ima li aktivni ugljen)--> standardni, ima aktivni ugljen u spužvi(crna spužva)
OSTALA OPREMA:
- panjevi i kamenje--> ima i jednog i drugog
- grijač--< nema
- pumpa za zrak--> ima
- CO2 sustav – kakav--> nema
- kemija?--> Aquasafe i FFm od Easy-life
STANOVNICI:
- popis vrsta riba i broj pojedinih primjeraka--> jedna zlatna i dva puža jabučara
- starost ribica--> uff..nekih 7 možda i više nedefiniranih godina
- ima li potencijalnih „terorista“--> ?? valjda nema
- hranjenje – koliko i što--> jedanput do dvaput dnevno Nutrafin granule+ listići tetra+ nekad gelirana hrana(shrimps)
PROMJENE:
- promjene u akvariju u zadnja 2 – 3 tjedna (nove ribice, biljke, oprema)--> ništa novog nije ubacivano, jedino je stanje u akvariju što se tiče algi loše(čak i cijano postoji)+ bilo je problema prije tjedan dva prilikom struganja stakla od algi(ostalo puno sitnih čestica po akvariju) da je riba ubrzano disala par dana..
- promjena kvalitete vode (zamućenje, miris)--> nije mutna(tretiram ju i sa FFM-om, nit ne smrdi puno drugačije nego inače)
SIMPTOMI:
- detaljan opis simptoma – promjene na koži, disanje, ponašanje, jede li, promjene na perajama ili škrgama, očima...
S jedne strane ima crveni krug..izgleda mi kao početak neke ranice, diše normalno, jede normalno, na perajama ista situacija kao i kad sam se prvi put javio s problemom..kao neke krvžice na rubu repa(zadnje peraje) koje iz dana u dan izgledaju gore(crvenije) i više ih je..za škrege neznam , oči izgledaju normalno..
- kad su se simptomi prvi puta uočili
prije nekih dva tjedna
- pokušaj liječenja, čime
ničime, krenuo bi sa medimorom, s tim sam prošli put završio prije nego sam je stavio u veliki akvarij
- koliko je ribica bolesno, uginuća?
- stanje ostalih stanovnika-->puževi izgledaju ok
Mislio sam da nabavim karantenski akvarij, da tamo obavim liječenje, kaj kažete?
https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=35497.0A ovo gore je tema o općenitom st(r)anju u akvariju..