Srpanj 18, 2025, 17:09:55 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: mali PROBLEMI sa vodom  (Posjeta: 2952 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ChichazZ

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
  • Long Live Rock n Roll
mali PROBLEMI sa vodom
« u: Prosinac 08, 2008, 00:25:13 prijepodne »
U AQ koji sam zaciklirao prije 2 mjeseca pocinju prvi problemi trenutno me najvise muci sto je voda malo pobijelila i sto je par listova biljke kojoj ne znam ime izgubilo hlorofil ( zelenu boju) i skroz su providni...inace u akvarijum nikada nisam ubacivao aktivni ugalj i ne znam da li je to pod obavezno zbog preciscavanja teskih metala i je li to razlog?Hranio sam minimalno ribice i palio svetlo po samo 6 sati dnevno...Stalno nesto citam i pretrazujem ali da se ne lazemo nov sam u poslu i praksa je jedno a direktni savjet nesto sasvim drugo (uglavnom svi sve znaju a nikako da cujem dva ista odgovora ;)...Uz sve to placam danak neiskustvu i brzini kupio sam unutrasnji filter koji ne bih nikom preporucio!!!!ma kakav god da je!!!!Zakon su filteri DYS i po preporuci starih prevejanih vukova ostalo su samo igracke!!!Pretpostavljam da je voda takva zbog filtera koji cistim svakih 5 dana a vodu mijenjam svakih 10 do 12 dana...Izvinjavam se na opsirnosti...Unaprijed zahvalan!!! :D :D
Svakim danom što više upoznajem ljude to svakim danom sve više volim svoje akvarijume...

Offline Neve

• Punopravni član
Odg: mali PROBLEMI sa vodom
« Odgovori #1 u: Prosinac 08, 2008, 00:33:20 prijepodne »
gubitak boje listova ti je najvjerojatnije uzrokovan pomanjkanjem željeza. za bijelu boju vode, ne znam: imao samo do danas, nije trajalo ni 24 sata - cikliram akvarij.
Pula
hrvatskakolonija.blog.hr

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #2 u: Prosinac 08, 2008, 07:49:13 prijepodne »
Dobro nam došao!
Bilo bi lijepo i da nam se malo predstaviš!? ;)

No, ajmo sad s problemom...veliš da čistiš filter svaki čas i da mijenjaš vodu svaki čas...Filter se čisti (u akvarijskoj vodi!!!) samo kad je totalka zaštopan...
E, sad, da li mijenjaš svu vodu? Koliko mijenjaš? Ako mijenjaš puno (a to se ne radi), onda se još nije stigla zaciklirati, ako mijenjaš 10 - 20 % onda je vjerojatno problem u porastu nitrata...no, ovo su samo pretpostavke!
Dakle, prvo nam reci koliki je akvarij, koje (otprilike) biljke imaš, koje ribe, koji je to točno filter s kojom snagom...
E, onda ćeš sigurno dobiti prave odgovore jer je ovdje puno iskusnih majstora koji ti mogu pomoći! ;)

Offline banfa

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Velika Gorica
    • http://www.euroart-band.com
« Odgovori #3 u: Prosinac 08, 2008, 08:42:35 prijepodne »
Ostavi filter na miru, pusti vodu da sazrije znam da si nestrpljiv ali bijela voda je sindrom novog akvarija što više prčkaš imat češ više problema.  ;)
Velika Gorica / Hrvatska Udruga Ciklidofila

Offline E&D

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
  • Davor Žerjav
    • http://www.fotodavor.com
« Odgovori #4 u: Prosinac 08, 2008, 12:29:35 poslijepodne »
1. svjetlo na 10 sati i prignojavanje pa će biljke biti zelene (koliki ti je akvarij? koliko je jako svjetlo?),
2. filter NE čisti dok se protok ne smanji značajno (to znači jednom mjesečno ili jednom na dva mjeseca) - bijela voda ti je vjerojatno zbog čišćenja filtera - ubio si biofiltar,
3. vodu mijenjaš valjda samo dio (do 15 %) svaki tjedan ili dva

Offline ChichazZ

• Punopravni član
  • Long Live Rock n Roll
« Odgovori #5 u: Prosinac 08, 2008, 13:14:39 poslijepodne »
Veličina AQ je 80 l(D64xŠ32xV40), Filter je http://www.sicce.com/prodotti.php?fam_prodotti=0&id_sez=6&id=38 ,za biljke i dalje ne znam naziv samo cu reci da su visokorastuce i mislim da ih najcesce vidjam po AQ...Od svih razloga koje ste mi nabrojali najvise sumnjam na ciscenje filtera i mislim da se posle toga voda malo zaciklira posto mi na to lici...Uglavnom mijenjam 20l vode svakih 10-12 dana koju malo posolim kuhinjskom soli i pustim da odstoji 10 dana inaravno prljavom vodom iz AQ...U AQ imam 8 skalara, 6 tetri c.udovica, 7 Xiphophorusa, 2 anticitrusa, 5 koridorasa, 2 pangasiusa,6 zebrica...
O sebi drugom prilikom kad rijesim problem...A VAMA svaka cast na brzom javljanju i zelji da pomognete od sada Vas zakleti clan :D
Izvinite na opsirnosti Hvala na razumijevanju...POZZZ

Svakim danom što više upoznajem ljude to svakim danom sve više volim svoje akvarijume...

Offline kokolo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #6 u: Prosinac 08, 2008, 14:20:59 poslijepodne »
Hmmm, hmmm. Ovih dana su bile i velike kiše, pa je moguće da je voda mutna sama po sebi (pogotovo ako se mijenjala velika količina vode). Bar je tako slučaj kod mene.
Josip...::...Split

Why are you wearing that stupid man suit?

Offline E&D

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
  • Davor Žerjav
    • http://www.fotodavor.com
« Odgovori #7 u: Prosinac 08, 2008, 16:04:06 poslijepodne »
Na 80 litara to je previše riba. Pogotovo skalari - oni narastu veliki i trebaju im veliki akvariji. Za osam skalara trebaš bar 300 - 400 litara, tak da ove ili udomi ili planiraj veliki akvarij. 10 litara je sasvim dovoljno kod izmjene na 80 litara. Sol nemoj dodavati u vodu - pogotovo ne kod svake izmjene - ona neće izlaziti iz vode s izmjenom i gomilat će ti se unutra dok ne nastane more  :punch:

Offline ChichazZ

• Punopravni član
  • Long Live Rock n Roll
« Odgovori #8 u: Prosinac 08, 2008, 23:05:03 poslijepodne »
Koliko skalara smijem ostaviti? :( Oni su mi nekako najdrazi...a sto se tice mijenjanja vode i sam sam primjetio da mijenjam previse ali kao novi kolac slusam druge i samo druge placam danak neiskustvu  :roll: Hvala...

Offline El Enki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #9 u: Prosinac 08, 2008, 23:25:18 poslijepodne »
ak je voda mlijecne boje onda je sindrom novog aq sto se bez problema rijesava kemijom u roku od 24 h, 8 skalara :( zalosno ostavi si 2 komada ak su mali al kad porastu u veci aq :D