slažem se s rentom. žuriš s životom u akvariju.
što se tiče riba i koralja za 600l nikakva gužva. koralja-premalo (kasnije ćeš i vidjeti zašto ako ti se koralji svide).
eufilija nije agresivna, već anemona u neku ruku. eufilija je statična i prži tvrde koralje ako ih dira. ja imam jaaako puno tvrdih i puno eufilija pa nikom ništ.
anemona je rizična jer se kreće, no kad nađe mjesto opet ok.
prvo si nabavi dobru opremu. skiciraj, sredi a onda zasoli vodu i kamen stavi. a kad se zaciklira polako krećeš s organizmima.
koliko sam pročitao morino ti je naveo ok cijene. dobro pogledaj gdje koliko što košta pa kupi. probaj i polovno, isplati se. trebaš jak skimer BM200 je ok. trebaš dobar protok u akvariju, kineske pumpe mi nisu baš prvi ni drugi izbor ali rade (kasnije ćeš zbog buke i mjesta kupovati tunze, svi smo tako otpeilike radili).
što se lampi tiče. polako kupuj. ali neslažem se za silvaniju od 90 kn. već ATI. možda onaj ko nije probao nezna, ali razlika je očita i upečatljiva. lucifer je napravio super rasvijetu i iskombinirao savršeno lampe. imaš jedno 6 razničitih tipova lampi u poklopcu što daje savršen spektar, naravno uz reflektore. ali lampe polagano nadodaješ u poklopac, radi prilagodbe koralja a i novca.
imaš ok budžet, taman

, zato nemoj žuriti. naravno, što više uštediš, više si kasnije možeš pružiti organizama.