Kolega Jurica bio je nekidan kod mene sa EOS450 pa je nabrzaka okinuo par.

U tanku nema nekih većih promjena, izbačen je smedji caliendrum histrix jer je jako prebrzo rastao, pa je bio težak za održavati. Još par koralja ''odselilo'' je - dio je krepao, a dio je izbačen kao priprema za novi akvarij.
Stigle su dvije nove euphyllie, nalaze se dolje desno ispred one stare zelene..jedna je jako mala pa se ne vidi. Jos bih volio nabaviti hammer, ali to će pričekati novi tank jer ovdje nema mjesta.
Od koralja, nove cu crvene blastomusse koje su stvarno krasan koralj, samo dosta sporo rastu. Lijepo su mi se razrasli brain koralji..čak sam jednog (slučajno) uspješno fragirao.
Zelena čupava alga je još uvijek je tu..smanjila se kad sam radio redovno održavanje, al brzo se vratila kad sam zanemario održavanje, srećom ne u tolikoj količini.
Vidim da je iskakanje riba postalo popularno, pa se mogu pohvaliti da je meni iskočio salarias f. ..

..šteta, to mi je stvarno bila draga riba.
Kao što većina vas zna - ne koristim testere, pa bih skreno pažnju na sliku 8, gdje se vide moji glavni markeri kvalitete vode (odnosno, nešto točnije rečeno, vidi se moje neredovno održavanje akvarija):
- zeleni caliendrum sa uvučenim polipima znak je da u vodi ima previše fosfata i da je vrijeme za čišćenje
- uvučene glave duncana znače da je koralj jako gladan i da je vrijeme za hranjenje
- nedostaje još fotka crvene plateice koja je marker za niski kH
Poanta priče je: nemojte dopustiti da vam tako izgleda tank..

Jurice, tnx na fotkama!