Evo malo novosti i slika..

Koralji su obrasli cijeli greben, pa su odrezni, a nekih sam se rješio (ali uzalud..na mjesto jednog izbacenog, došlo je dva - tri nova..

) Sam rock scape nije previše mijenjan.
Krajem ljeta nekoliko koralja gotovo je uginulo, a uzrok je bio izuzetno nizak KH (~3), pa sam nabavio testere, sodu i soli za balling. Nadobudno sam mjerio i pisao parametre, racunao omjere...i onda mi je sve dosadilo nakon cca mjesec dana.
Slicno kao NO3 i PO4, sada procijenim nedostatak kalcij i magnezij prema stanju koralja i šacnem otopine odoka i to se pokazalo sasvim ok.Kada sam striktno pazio na omjere, koralji su rasli nešto brže - ali to ne vodi nikuda, jer ih onda samo režem i bacam, tako da mi i paše da sve skupa raste sporije.
Sto se parametara tice, znam ove:
KH se krece 7-8
pH je 7.9-8.1
Još uvijek vodim bitku sa algama, što se vidi na slikama, ali stanje se popravlja. Došao je i salarias f., pa se nadam da ce malo pomoci oko toga. Zbog algi sam maknuo DSB, jer sumnjam da je on postao biološka bomba - iako nisam mjerio da zaista to i potvrdim.
Najveca novost je novi akvarij od 200 litara, koji je došao za vikend, tako da ce se ovaj ugasiti u toku ove godine.