Srpanj 15, 2025, 14:19:18 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Odg: Početnik - kako pripremiti akvarij i ostalo - 2  (Posjeta: 6786 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline nikkka33

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 50
  • pozdrav iz šibenika
Odg: Početnik - kako pripremiti akvarij i ostalo - 2
« u: Rujan 25, 2008, 12:55:53 poslijepodne »
pozdrav svima..čitam vas neko vrijeme i odlučila se i sama javiti.imam tisuću nedoumica a svi kažu drugačije.počela sam sa malom kockom akvarija sa hladnom vodom,znate ono..par zlatnih i to i super.prije 3 mjeseca sam dala izraditi veći akvarij 50*35*30 ali nisam razmišljala o dimenzijama tako da sam poklopac morala sama dati raditi i ujedno imala i problema oko nabave rasvjete.akvarij mi radi super osim...hmm...stavila sam sitni kvarcni pjesak u njega,lijepi bijeli sve super.dečko u zoo shopu kod mene u šibeniku mi je rekao da mi podloga ne treba a to mi je rekla i još jedna osoba da nema niti on..u splitu kad sam kupovala prve ribe žena je poludila na to..biljke su mi se sve primile,mislim da sporije rastu bar ove prednje ali vidim nove izdanke po pijesku i sve super.cabomba mi već davno baca korjenje i već sam pokraćivala i rasađivala grane.imam cijev od 15 W.da li je to dovoljno?u zoo viliju mi je dečko rekao da jest jer sam tamo i kupila cijelu rasvjetu.od ribica imam 2m+2ž gupija i obe će mi izgleda dati prve mlade,2 crna + 2 srebrna mola,od šverta imam 1m+2ž,zatim mislim da su to crne udovice i to 3,1 zebrica (znam da moram pojačati broj)5 neonkica(bilo ih 6 ali jedna je jadna uletila u cijev prilikom promjene vode)1 ancistrusa,jednog standardnog čistača neznam ime koji samo kopa po dnu,jednu duguljastu ribicu od 3-4 cm neznam ime ali ja i sin je zovemo velika zebrica i jedna prekrasna velika ribica,zlatna sa duguljastim brkovima slična mi je trichogaster trichopterusu,neznam ime..priručnik sam davno pročitala i isprintala,ciklaža i sve ostalo je napravljeno kako treba.zanima me isto da li ove dvije ženkice moram sada izvaditi van na mrijest,jel dovoljno da malu kocku gdje su prije bile zlatne pretvorim u mini akv.mislila sam staviti samo zračnu pumpu unutra..pretpostavljam da grijača tako malih nema ali temp je uvijek oko 25-27. molim savjete i unaprijed hvala..
« Zadnja izmjena: Rujan 25, 2008, 14:47:55 poslijepodne od babyboom »

Offline Ninina mama

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 45
    • Moja fotogalerija
Odg: Početnik - kako pripremiti akvarij i ostalo
« Odgovori #1 u: Rujan 25, 2008, 13:52:04 poslijepodne »
Držao bih ribice :D Kak to misliš da akvarij mora sazrit? Znači,nalijem vodu unutra,stavim aqua safe i onda akvarij mora stajati neko vrijeme napunjen s vodom??

Ma cuuuj, ti bi ribice... Pa sto ne kazes... :D
Ovo je bila sala, naravno, a sad ozbiljno: koje ribice?

Sazrijevanju akvarija si dobro skuzio. Dakle, sve potrebno (podloga, bilje, oprema) je na svom mjestu, samo nema riba... I tako mjesec dana... Samo strpljivo... :up:
Tuzlanka u Sarajevu

Offline Ninina mama

• Punopravni član
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #2 u: Rujan 25, 2008, 14:07:04 poslijepodne »
pozdrav svima..čitam vas neko vrijeme i odlučila se i sama javiti.imam tisuću nedoumica a svi kažu drugačije.počela sam sa malom kockom akvarija sa hladnom vodom,znate ono..par zlatnih i to i super.prije 3 mjeseca sam dala izraditi veći akvarij 50*35*30 ali nisam razmišljala o dimenzijama tako da sam poklopac morala sama dati raditi i ujedno imala i problema oko nabave rasvjete.akvarij mi radi super osim...hmm...stavila sam sitni kvarcni pjesak u njega,lijepi bijeli sve super.dečko u zoo shopu kod mene u šibeniku mi je rekao da mi podloga ne treba a to mi je rekla i još jedna osoba da nema niti on..u splitu kad sam kupovala prve ribe žena je poludila na to..biljke su mi se sve primile,mislim da sporije rastu bar ove prednje ali vidim nove izdanke po pijesku i sve super.cabomba mi već davno baca korjenje i već sam pokraćivala i rasađivala grane.imam cijev od 15 W.da li je to dovoljno?u zoo viliju mi je dečko rekao da jest jer sam tamo i kupila cijelu rasvjetu.od ribica imam 2m+2ž gupija i obe će mi izgleda dati prve mlade,2 crna + 2 srebrna mola,od šverta imam 1m+2ž,zatim mislim da su to crne udovice i to 3,1 zebrica (znam da moram pojačati broj)5 neonkica(bilo ih 6 ali jedna je jadna uletila u cijev prilikom promjene vode)1 ancistrusa,jednog standardnog čistača neznam ime koji samo kopa po dnu,jednu duguljastu ribicu od 3-4 cm neznam ime ali ja i sin je zovemo velika zebrica i jedna prekrasna velika ribica,zlatna sa duguljastim brkovima slična mi je trichogaster trichopterusu,neznam ime..priručnik sam davno pročitala i isprintala,ciklaža i sve ostalo je napravljeno kako treba.zanima me isto da li ove dvije ženkice moram sada izvaditi van na mrijest,jel dovoljno da malu kocku gdje su prije bile zlatne pretvorim u mini akv.mislila sam staviti samo zračnu pumpu unutra..pretpostavljam da grijača tako malih nema ali temp je uvijek oko 25-27. molim savjete i unaprijed hvala..

Nikkka33, dobrodosla i ugodno se osjecala tu. Nadam se da cemo ti pomoci... :up:

Imam jedan cisto praktican savjet: otvori novu temu i tamo postavi ova pitanja...

Ili bi mogli administratori odmah ovaj dio preseliti u Novi uslatkovodnoj... :nerd:

Ipak evo ovdje mojih odgovora, posto predpostavljam da si nestrpljiva... ;)

Prvo imam pitanje: jesi li nam sad nabrojala sve ribe koje imas? Sto se desilo sa zlatnih? :(

Sto se podloge tice, ona nije obavezna. Cak sa nekim ribama zbilja ne ide, jer su te ribe prilicno dobri kopaci, a u njih spadaju i zlatne (malo vece)... Tako da to ne smatram greskom.

Svjetlo ovisi o tome sto zelis od akvarija. Ako si se preorjentirala skroz na toplovodne ribe i biljni aq, bilo bi dobro imati jos jednu. Generalno kazemo da treba imati najmanje 0,5w po litri... Ti bi u tom slucaju imala 30w/50l... :up:

Glede broja riba, ne mogu te pohvaliti. Naime, imas ih previse i prerazlicitih... Osim toga omjeri nisu dobri. Kod zivorotki savjetujemo 1 muzijaka na najmanje 3 zenke... Ja bih se odlucila izmedju silver i black molija, jer mi njihovi tockasti potomci nisu lijepi... :(

Standardni cistac je vjerojatno neki coridoras... I oni su jatne ribe, prema tome, nabaviti jos najmanje 4 kom...

Ovo sto zovete velikom zebricom bi mogla biti botia...

Glede izdvajanja buducih majki, ideja je odlicna, samo bi im trebala nabaviti i grijac (ima i malih), jer temperatura preko noci, prilicno pada, a da mi toga nismo niti svjesni i plutajuce bilje gdje ce se malci sakriti od prozdrljivih majki.

P.S. Kolika je ta mala kocka?
Tuzlanka u Sarajevu

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #3 u: Rujan 25, 2008, 14:23:26 poslijepodne »
hvala na komentaru.zlatne ribice i dalje plivaju u malom akvariju i u dječijoj sobi su.u ovom akvariju je grijač, filter gemini 60,zračna pumpa.poklopac je izrađen kod stolara,također i reflektor iznad neonke i kažem ovako izgleda super;dovoljno bilja i ribice.panj koji je unutra mi još malo diže živce jer još uvijek boja mi vodu iako sam ga danima prije stavljanja topila i mijenjala mu vodu(3 tjedna dva puta dnevno)imam malu kocku od 35*22*22 i nju sam mislila staviti pored ovog velikog jer bi iskoristila postojeću zračnu pumpu samo uzela novo crijevo i raspršivač te ubacila cabombe jer se ionako brzo razmnožava.sve ribe mi je u biti predlagao radnik u našem zoo shopu pogotovo šta su sve osim ove velike zlatne i ova tri šverta sve jako sičušne.ovako skladno djeluju,nitko nikoga ne tuče,predivno ih je gledati kako se igraju.već me i sada vuče da kupim veći akvarij od 150-250 l ali kao samohrana mama to je nemoguća misija.

Offline Ninina mama

• Punopravni član
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #4 u: Rujan 25, 2008, 14:34:32 poslijepodne »
Ako iskoristis ovaj za mame, sto ces sa zlatnim? Koliko ih imas?

Nemoj da te panj nervira, gledaj na tu zutu vodu, kao na prirodnu boju neke rijeke... :up:

O informiranosti trgovaca u shopovima smo vec puno pricali, da se ne ponavljam, napisat cu samo, vecina ih nije educirana i ne treba ih slusati... :(
Tuzlanka u Sarajevu

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #5 u: Rujan 25, 2008, 15:17:02 poslijepodne »
hvala ti šta mi pomažeš..ova kocka šta sam je opisala je prazna i spremljena a tri zlatne ribice su u dječjoj sobi,onako sa jednom biljčicom i djelomičnim mijenjanjem vode svaka 3-4 dana.želja mi je imati malo veći akvarij kao šta sam i rekla kako topli tako i hladni.
prijateljica iz austrije ima prazna 4 akvarija ogromnih dimenzija(neznam točno kolikih jer je sa akvarijima radila pregradni zid a ima penthause)i obećala mi je na proljeće kad bude dolazila da će mi pokloniti jedan jer su prazni.par godina ih je držala ali kako kaže to više nije bio hobi nego obaveza,po cijeli vikend bi čistila akvarije jer su svi tematski bili drugačiji a strah od količine vode i ostaloga kad ode na put je bio preveliki i odustali su.kaže žao im je prodavati jer su previše novaca uložili ona i muž u nabavu čak i posebne opreme,posebnih grijača,pumpi i ostaloga da bi prodala u bescjenje.
zanima me u ovako malom akvariju kakav je moj da li treba co2 filter ili ne?

Offline Ninina mama

• Punopravni član
    • Moja fotogalerija
Odg: Odg: Početnik - kako pripremiti akvarij i ostalo - 2
« Odgovori #6 u: Rujan 25, 2008, 15:22:37 poslijepodne »
U kolikom aq su te 3 zlatice?

Petica za prijateljicu... :klap:

CO2 nije filter, nego sistem (ima na pocetnoj clanak kako ga napraviti pomocu obicnih pet boca)... Ne znam sto o tome znas, ali nije stvar za igranje. Osim toga, dok ne dogradis rasvjetu na najmanje 0,5w/l nema smisla dodavati ga...

I da, nemoj zahvaljivati... Tu smo da pomognemo svima (a to sto si majka me jos vise potice)... :up:

P.S. Babymum hvala na odvajanju teme! :klap:
Tuzlanka u Sarajevu

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #7 u: Rujan 25, 2008, 15:30:26 poslijepodne »
da,hvala na odvajanju teme..vidi se da sam početnik ;)
ovaj mali di su ove zlatne je od 10 l.
pitanje: kad da odvojim gupije sada ili kad okote? vidim da mi i švert je zadebljao ali koliko sam pročitala na forumu njih ne treba izdvajati samo gupije...ajmee..

Offline Ninina mama

• Punopravni član
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #8 u: Rujan 25, 2008, 16:13:47 poslijepodne »
Sve zivorotke jedu svoje male, tako da se sve i odvajaju...

Ja nikad ne odvajam zenke. Puknem unutra hrpu rogolista i onda ganjam malce, ako ih hocu negdje premjestati... :D
No i to sam prestala raditi. Samo najotorniji prezive i to je to...

Nego, sad ces na vrat navuci sve ljubitelje zlatica... :a034: :a078:

Daklem, pod hitno nesto ucini s tih zlatica... 10l nije dovoljno ni za pola zlatice, a kamo li za njih 3... Iskreno se nadam da si njima namijenila prijateljicin aq? :nerd:
Tuzlanka u Sarajevu

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #9 u: Rujan 25, 2008, 16:41:34 poslijepodne »
ajme..nemojte me ubiti ljudi..ona nedefinirana zebrasta ribica je botija lohachata..
prijateljičin akvarij bi bilo pravo bacanje da u njega stavim tri male zlatne ribice. od njega bi volila napraviti pravi,veliki tematski akvarij kakvih ima prekrasnih i kod vas koliko sam vidila na slikama akvarija..znam da do tada moram jako puno učiti i narasti velika ali malim koracima se uči...

Offline Ninina mama

• Punopravni član
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #10 u: Rujan 25, 2008, 16:46:30 poslijepodne »
Koliki ce biti taj novi veliki aq?

Koje vrste zlatnih imas? Probaj barem opisati...

Naime, male zlatne ribice za godinu i kusur, ako su pravilno drzane, mogu prilicno narasti, tako da... :nerd: Sem toga, nama ni akavriji od 400l nisu "bacanje" za zlatice... :heart: Naime, probaj potraziti temu sa babyboom-ovim zlatkama koje poslije 3-5 godina izgledaju kao da su u 30l, a zapravo su u 120l, a sve zato sto su jaaaakooo porasle...

No, ako ne zelis njih u velikom akavriju, toplo preporucam udomljavanje... :'(
Tuzlanka u Sarajevu

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #11 u: Rujan 25, 2008, 19:30:17 poslijepodne »
koliki je ovaj veliki akvarij nemam pojma ali pretpostavljam da nije ispod 500 l.čim malo financijski dođem sebi namjeravam kupiti ili dati napraviti (ne plaćam ništa)a kupiti samo poklopac od nekih 120-150 litara pa će zlatne imati i društvo i svoj veliki akvarij.

Offline Ninina mama

• Punopravni član
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #12 u: Rujan 25, 2008, 19:58:20 poslijepodne »
Taj od 500 ti je savrsen za zlatke... :up:

Ne mogu si pomoci... :D Nadam se da se ne ljutis...

Ali sad bi se vec mogli javiti i neki ciklidasi da te vrbuju... :D
Tuzlanka u Sarajevu

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #13 u: Rujan 26, 2008, 23:40:20 poslijepodne »
večer svima..ljudi moji ja skroz poludila..danas bila u splitu,obišla zoo shop u velebitskoj i oduševila se akvarijima.neki će reći nije nešto ali nakon par mršavih dućana koje sam obilazila pogotovo ovog mog u šibeniku meni je ovaj super.kupila neke sitnice i na povratku doma napravila pravi urnebes.svoj akvarij sam cijeli razmontirala,prerazmjestila podlogu,napravila pozadinu i to tako da sam prokuhala običnu spužvu za kupanje (ili pranje u kupaoni-znači tvrđa a ne kao ona za pranje auta),dosta cik cak vate i slagala uzvišenje.preko toga navukla podlogu,pa sitni pijesak i preko njega malo krupniji.ribe su se do maloprije kupale u dječjoj kadici u svojoj vodi.panj i kamen razmjestila drugačije,biljke također malo razmjestila i meni bar sada izgleda super.vratila kompletno cijelu znači cikliranu vodu samo sam nekih par cm dodala nove vode.natopila akvarij sa svim i svačim od akvatana preko nitriveca,tabletica za bilje i crystal watera.ubacila čistače,malo hrane i akvarij je za svaki slučaj radio prazan par sati.maloprije vratila ribice sve su super,super plivaju,super se ponašaju.voda mi je vrlo,vrlo malo mutna pretpostavljam od ipak pretumbavanja ali vraćena je cijela ciklirana voda pa...
najviše šta me veseli šta mi se ova kompozicija sviđa a naročito šta sam stavila novu gumu na zračnu pumpu 45 cm dugu pa sada lijepo u pozadini imam cijeli zid laganih mjehurića...gupije (ženke)sam odvojila u mali akvarij,u akvarijsku vodu,stavila im također zračnu pumpu na lagano,i po površini bacila cabombu da onako pliva te stavila stolnu lampu iznad..neznam kad će uslijediti mrijest.mali mi trčara svaki pet minuta i postavlja pitanje...mama jesu li rodile više... :P
molim komentare i mišljenja..i pitanje...stvarno,kako ću skužiti kad će se početi kotiti mali..trbusi su im veliki,dosta crni tako da...negdi sam pročitala da kad ih se prebaci u malo hladniju vodu da jako brzo počme..???

Offline Ninina mama

• Punopravni član
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #14 u: Rujan 27, 2008, 01:37:45 prijepodne »
Hm... Nisam sigurna da sam skuzila ovu pricu o pozadini... :nerd: Cik-cak vata je u aq??? Ako je, moram te razalostiti: cupaj van da kasnije ne bude nismo znali...

Glede sipanja hladnije vode. Molim te nemoj ih "stresirat" bez veze... Ja bih platila da mi nisu ukljucivali indukciju i na silu me poradjali... Dakle nikakvo hladjenje vode ili neke druge intervencije... Kad bude bice i vi to vjerojatno necete ni primjetiti... Vec je dovoljno sto su trpjele premjestaj... -?

Nemoj se izvlaciti da je dijete nestrpljivo. :D Aj priznaj tko je problem?! ;) :P
Nego, ozbiljan savjet, iako vjerujem da to vec znas, ali nije na odmet ponoviti: dijete treba nauciti strpljenju, a ovo je idealan nacin. I moje su tako siktale naokolo dok su mjesec dana gledale aq prazan... Ali sam ih udarila u emocije (tamo najvise boli), da ako prebacim ribice, one se mogu razboljeti i onda cemo svi biti tuzni...

A kako ces sebe obuzdati, to je vec veci problem... :D

Nego najbitnije: najvaznije je da se tebi svidja setup i bas mi je drago da si zadovoljna. :klap: Zelim ti da to zadovoljstvo potraje. :up:
Tuzlanka u Sarajevu

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #15 u: Rujan 27, 2008, 12:49:25 poslijepodne »
gupijke koje sam jučer odvojila u zaseban akvarij,malu kocku,su mi dosta mirne.tj uglavnom miruju ili na sredini ili na površini ispod trave..u tom akv.je ciklirana voda iz velikog,temp je ok i zračna pumpa.čekam okot koji će nastupiti neznam kad jer mi je prvi put..da ih ostavim tako ili da ih vratim u veliki i riskiram papanje?

Offline Ninina mama

• Punopravni član
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #16 u: Rujan 27, 2008, 13:27:03 poslijepodne »
Ne... Ostavi tako... Sve ce biti OK... :up:

Pa trudne su i nije im do tancanja... :D
Tuzlanka u Sarajevu

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #17 u: Rujan 30, 2008, 22:35:51 poslijepodne »
da se pohvalim.slike su od nekidan kad sam pretumbala malo akvarij pa voda nije bila skroz najbistrija.da nebi bilo pogrešnih kritika cijela voda osim zadnjih par cm je ciklirana voda..
sve kritike i komentare prihvaćam,zato i stavljam slike..
sada je voda ok..
« Zadnja izmjena: Rujan 30, 2008, 22:38:32 poslijepodne od nikkka33 »

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #18 u: Rujan 30, 2008, 23:02:34 poslijepodne »
evo još koji detalj

Offline Ninina mama

• Punopravni član
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #19 u: Listopad 01, 2008, 12:01:03 poslijepodne »
Je li se sad voda razbistrila?

Ajde sad u oglase i trazi nude li ljudi kakvog bilja. A ako ne, stavi oglas da trazis i netko ce se vec javiti... :up:

P.S. Naspi jos koji litar vode, da se ne vidi rub...
Tuzlanka u Sarajevu

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #20 u: Listopad 01, 2008, 15:09:51 poslijepodne »
je, voda je totalno bistra,samo je bila malo još mutna prvi dan i sutradan ujutro valjda od ipak pretumbavanja po njemu.vode mogu uliti još koji milimetar jer ovo je jedva napravljen poklopac po mojim uputama kod stolara tako da ne leži poklopac nego svega možda pola cm od ruba akvarija.dobro da je i ovako ispao.rekla sam da ću kupiti sama pilu i ubuduće sama raditi ovakve stvari jer me živciraju površnost, aljkavost i traljavost. šta se tiče bilja već sam pitala neke ljude po šibeniku ali su siromašni.čekala sam da vidim šta ću dobiti od ovoga pa onda lako postepeno dodavati po koju biljku. početkom tjedna idem u split pa ću poviriti šta ima tamo od bilja..najvažnije da sam oformila setup pa ga lako nadograđujem..

Offline Ninina mama

• Punopravni član
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #21 u: Listopad 01, 2008, 15:44:30 poslijepodne »
Ma cuj bilje se lako posalje busom, tako daaaa... Ja ne bih cekala... :D
Tuzlanka u Sarajevu

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #22 u: Listopad 02, 2008, 23:05:20 poslijepodne »
evo sretna sam ko malo dijete.samo nakon sedam dana kako sam izokrenila akvarij i dodala mu substrat biljke mi se mrdaju puuno brže nego kad je bio sami pijesak.echinodurus tenellus (mislim da se tako zove ova prednja biljčica) mi je danas izbacila na dva mjesta prekrasne nove vlati.sinoć i jutros nije bilo ništa a večeras kad sam došla doma vidim vlati od nekih dva cm.ali..najljepše...moj novi aubias barteri kojeg sam u prošli petak stavila u zemlju,ne na panj, mi tjera novi list sigurno i nešto je svijetlo tako da nisam sigurna da li će biti isto list ili možda čak i cvijet!! na starom nema ništa ali novi je prekrasan..joj...sretna sam ko malo dijete..
« Zadnja izmjena: Listopad 02, 2008, 23:08:54 poslijepodne od nikkka33 »

Offline Ninina mama

• Punopravni član
    • Moja fotogalerija
« Odgovori #23 u: Listopad 03, 2008, 01:26:38 prijepodne »
Dijelim tvoju srecu... :up:
Tuzlanka u Sarajevu

Offline nikkka33

• Punopravni član
  • pozdrav iz šibenika
« Odgovori #24 u: Studeni 07, 2008, 00:00:51 prijepodne »
dugo me nije bilo jer nisam nažalost imala kompjutera..akvarij mi je super odličan,dosta se razrastao i izgleda ok.svaki dan vidim kako mi nove biljke niču,anubiasa sam čak kidala i sada mi na tri nove biljke tjera nove listove.jedino mi je kamen i panj dobio laganu zelenu patinu,prvo sam mislila da su me napale alge ali kako vidim i nakon tretiranja sa algu kilerom i sredstvima za zelenu algu da ove ne odustaju pa sam to prihvatila kao tako da jednostavno malo zelenih algica obloženih po kamenu mora biti..parametri su ok,kažem jedino me muče malo ove zelene algice ali...
malo sam čak i eksperimentirala.bila na slapovima krke pa uzela mahovine,stavila u akvarij ali sam odustala od toga.ostavila jedino jednu malu zaraslu grančicu radi ukrasa.također sam našla,ubrala pa usadila u akvarij lysimachiu nummulariu tako da sam sretna šta sam dio rijeke prebacila kod sebe u mali raj..kako tek par sati imam novi laptop uskoro ću slikati i staviti slikice od mog ljubimca.molim komentare