Dodjem ja jucer doma s posla i onako u prolazu bacim pogleda na akvarij i primjetim da mi nema muzjaka ramireza (moj ponos i dika) a obicno se vrzma pred staklom kad vidi da je netko blizu...
Al ok, nisam tome pridavao nikakvu vaznost, mislio sam da je negdje u travi..
I tako sam nesto prckao po stanu i za kojih sat-dva idem ih nahranit, i skuzim da ga NEMA!! A papicu ne propusta!
Uz vrisakotvaram poklopac, gledam odozgora, sastrane, ondaprijed - al nigdje ga nema!!!
I onda ga ugledam! Prignjecenog filterom uz staklo...

(
Nemam pojma kako se tamo zavukao, filter je bluwave, skroz je uz staklo, jedino je pri gornjem dijelu odmaknut kojih pola cm, tu je valjda usao i onda naglavace pikirao do dolje di se i zaglavio..
Bilo mi je uzasno zao.. vidjeti ga onako sivog i nepomicnog, prignjecenog uz staklo... nakon sto je doputovao busom iz Zadra i poceo lijepo rasti i dobivati boje...
Odmaknuo sam filter da izvadim njegovo malo bezivotno tjelesce... kadodjednom mali vrazicak poskoci, iskoprca se i poleti prema otvorenima vodama!!! (citavih 75l

Mojoj sreci nije bilo kraja!! Za par minuta se vratio iz sivila i osuo se onim svojim plavim tockicama...
Eh Boze, hvala ti kolegama akvaristima i na ovom forumu, jer da ovo ispricam nekom iz 'normalnog svijeta' veceras bi spavao u Vrapcu..