Kolovoz 25, 2025, 05:39:38 prijepodneNajnoviji Član: MMela

Autor Tema: Crkla TETRA 1200  (Posjeta: 5558 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Kori

• Moderator (lokalni)
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
Odg: Crkla TETRA 1200
« Odgovori #25 u: Rujan 12, 2008, 11:39:20 prijepodne »
Nije problem ako su malo duza, ali ako ih uopce nisi rezao i svako crijevo ima 150 cm onda je to problem.
Ponekad se nepovratni ventili (vratasca) rucne pumpe zaglave od zmazanoce pa pumpa prestane raditi. To se sve da rastaviti i pocistiti.

kod mene niti jedno crijevo nije rezano, stalak za akvarij je vislji za 15-ak cm u odnosu na originalni stalak  i sve radi besprijekorno,,,duljina crijeva nema nikakve veze jer da su crijeva preduga onda se nebi ni dobivala ta duzina u originalnom pakiranju ;)

Krivo sam se izrazio, nije problem ako su crijeva duga, usisno crijevo je na mom filteru isto dugo 150 cm jer se filter nalazi u kutu postolja, a usis je na drugoj strani. Problem je ako on ima crijeva duga 150 cm, a akvarij je na visini od samo 80 cm. Ono sto pokusavam reci je da crijeva ne smiju ici ovako, jer ces imati problema sa pokretanjem filtera. Cijevi moraju ici sto ravnijom putanjom kao na trecoj skici:
I'm only bad news for turtle keepers.
www.kornjace.com
www.akter.org

Offline ribovlasnik

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
« Odgovori #26 u: Rujan 14, 2008, 01:10:03 prijepodne »
Možda ga nisi dovoljno napunio vodom. Napuni ga do kraja vodom, tako da ne moraš usisavat. Kad ja usisavam vodu u moj eheim, sa svakim istiskavanjem zraka izađe jedan mjehurić, i tako bih mogao dovijeka isisavati zrak, a filter ruži sve u 16.
Zagreb, Kvatrić

Offline acana

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #27 u: Rujan 16, 2008, 13:39:00 poslijepodne »
Ako nisi rijesio problem evo ti nekoliko savjeta:
1. Izvadi rotor i dobro ga ocisti starom cetkicom za zube
2. ulazni i izlazni ventil na "glavi" onaj crni dio dobro operi i ispusi
3. pogledaj da crijeva nisu prljava
4. Otvore na "glavi" ocisti stapicima za usi ili necim sto mozes dublje zavuci u rupe.
Nadam se da ce ti ovo pomoci i da ces srediti filter. Ovo ti pisem iz iskustva jer imam dvije "Teter"