Jedino bih se osvrnuo na Vedranov nepotreban komentar o Zagrepčanima jer mislim da pljuvanju grada u kojem živiš a pogotovo pljuvanju zagrepčanaca ovdje nema mjesta. ( nIsam čuo da se kritiziraju spličani, ili turopoljci na ovome forumu )
Jer ovo nije bio skup purgera nego akvarista iz cjele Hrvatske a i šire. Pa ako je tko podbacio onda je to akvaristička populacija a ne Zagrepčanci.
Pa ajde, mislio sam da neću, pogotovo danas kad sam se već ohladio, al eto, baš hoću i ne vjerujem da ću se previše oglašavati poslije u vezi aktera, jer se samo nasekiram iz nekog razloga...
kao prvo, ja ponekad nemam dlake na jeziku i velim što mislim da je, a što se uglavnom pokaže i kao točno s vremenom... da nije te i takve činjenice, ne bi bilo ovoliko akvaforuma u Hrvatskoj

, jer su skoro pa svi ( osim jednog koliko znam) otvoreni od strane ekipe koja je ovdje zbog svojeg ponašanja, "zanimljivih" stavova ili jednostavno ljudskih "kvaliteta" dobila lagani ban, kritiku ili lagani

s AkvarijNET-a , što je opet rezultiralo razvojem akvaristike , jer novim članovima na tim forumima nije bitno kakve su im gazde , nego raspravljaju o akvaristici ( uglavnom) ..Sve u svemu, evo još jedan plus za nas s akvarijnet-a koji smo motor razvoja internet ( i šire) akvaristike i teraristike u Hrvata zadnjih 6 godina,
koliko god mi ili vi pričali ili šutjeli o tome, jer napredak i trud i ljubav uložen u sve ovo na ovoj stranici i cijeloj sceni je više nego očit...
ono što je mene u subotu natjeralo na ovakav komentar je skup sitnica , jer ja sam tip koji dugo kipi , al kad prekipi danima se ne smiruje..evo , ni danas mi nije svejedno, al bar mi više noga ne cupka dok pišem... ako netko može kritizirati grad u kojem živi ili populaciju istog , onda je to jebemu valjda stanovnik tog grada i pripadnik populacije istog, jer iako znam tko sam i odakle sam ( Turopoljac, jel, za one koji ne znaju Turopolje je ugrubo područje šire okolice Velike Gorice, povijesna slobodna plemenitaška općina i svašta još nešto, al da ne davim...) ja sam u Zagrebu rođen, odkad znam za sebe sam svaki dan u tome gradu, većina prijatelja i buduća žena mi je iz istog, pa iako se deklariram kao Turopoljac, činim to ne samo zato što to jesam nego i zbog toga što se danas jako puno raznih likova deklarira kao "zagrepčani" , a u dobar dio te populacije se ne želim svrstati, jer , jbg, imam osjetljiv želudac...iako se u biti osjećam zagrepčaninom... da rezimiramo - da, smatram da imam pravo pljucnuti po svom gradu i indirektno i po sebi ako smatram da nešto ne štima ...
i da dodatno pojasnim... ni slučajno nisam pljucnuo na one zagrepčane koji su se potrgali skupa s nama da ovo sredimo, kao ni one koji su barem došli tamo , nego na one kojih nije bilo ..nemam namjeru polemizirati o razlozima i opravdanostima istih, ali eto i meni je sestrična imala pričest, pa joj nisam ni čestitat stigao, pa eto, mogao sam i ja imat dobar razlog da se ni ne pojavim nakratko... no dobro, da se ne lažemo i ne gajimo neke iluzije - zagrepčani su po meni kao populacija u globalu dosta inertni što se ovakvih stvari tiče, a sindrom bi se mogao pomalo nazvati i kapitalističkom iscijeđenošću...
drugi dio tvojeg citata se odnosi na akvaritičku populaciju...da si bio tamo , možda ne bi to napisao, jer kada se pogleda publika koja je sudjelovala na aukciji i tomboli ( tu ne računam nekoliko stotina ljudi koji su prodefilirali tijekom dana kroz prostore, poslušali pokoje predavanje, pogledali izložbe nego samo one koji su bili na aukcijama i tombolama), oduzmemo ljude koji su bili u organizaciji a koji su iz Zagreba, oduzmemo zbilja puno ljudi koji pripadaju u tu akvarističku populaciju - Splićani, Puležani, Riječani , Varaždinci, Čakovčani, Zaprešićani,S.Brođani i ljudi iz drugih gradova ( a na samom akteru je bilo i Beograđana, Sarajlija, Zemunaca ...) , da sad ne nabrajam, nemojte zamjerit, onda ispada da je ljudi iz Zagreba, milijunskog grada, grada sa daleko NAJVEĆIM brojem akvarista i terarista, pa ako baš hoćeš i grada s najvećim bruto dohotkom po glavi stanovnika (

ok, ok, šala, znamo da plaće nisu tako bajne kako prosjek govori , jer znamo tko diže prosjek plaća- gamad koja neopravdano i nezasluženo mlati menađerske cifre, a sve ih je više, na grbi sirotinje koja rinta za 3000-3500 kuna)(( ne , ne može mi se reći da osrednji, ali osrednji direktorčić u recimo mojoj ex firmi može mlatiti 20 000 mjesečno, šljakeri ni 4500, pa da se generalni onda hvali da je prosjećna plaća 6500 ...mrš smrade)) , ja dolazim do zaključka da je općenito gledano ZG akvarista i terarista bilo nesrazmjerno PREmalo... eto... a ovaj put
udaljenost nije mogla biti opravdanje..kao ni parking plac jer smo ga osigurali..i jeftini gablec.. možda sam zbilja trebao prijevoz od vrata do vrata organizirati kako sam se ironično "šalio" jedno vrijeme...
a to je recimo ono što je mene osobno, kao, jel pripadnika te populacije zasmetalo... jer kad pomislim koliko smo se Matija Skorpac , Roni i ja kao
Zagrepčani nahrmbali u zadnjih par mjeseci, a posebno zadnja tri dana, nije mi svejedno... kao ni činjenica da je recimo Malawi akvarij na AKTERu slagalo društvo iz Pule i Rijeke s kamenjem koje je dolazilo iz Splita... a nije da nema Malawaca u zg-u, jel da? da ne velim ostale stvari , za koje smo zadnjih tjedana tražili pomoć, ali zbilja malu , a na što baš nismo dobili odgovora.. tu posebno mislim na AfTer bezeciranje kućice na Jarunu, koju je na kraju zauzeo Ivan-Black Tiger ( iz Sigeta) , koji je radio i u petak i cijelu subotu pomagao... stari hvala još jednom , jer nitko od nas četvoro se ne bi mogao dići u 5, pol 6 i ići čuvat kućicu da nam je netko oružjem prijetio koliko smo bili iscijeđeni...
indikativan je bio i veliki broj srećaka koje smo izvukli , a za koje se nije nitko javio, jer , eto, nisam pazio da se termin AkTera ne poklapa sa rukometom i prijateljskom tekmom repke... jel.. mislim, priznajem da sam ZAISTA pazio da ne stavim AkTer u vrijeme EU prvenstva, ali baš na sve zbilja nisam mogao paziti...
i možda sam izgubio nit i otišao u širinu, ali jbg, eto, kad mi se skuplja tjednima, mora negdje i izaći... činjenica je sljedeća ---- i to pišem bez opravdavanja svog teksta nego jednostavno da opišem kako i gdje sam pukao.... nakon cijelodnevnog boravka u bolničkim čekaonicama u petak preko dana, nakon hrpe posla u petak navečer, nakon cijelog dana trčanja i organizacije i vođenja svega u subotu nakon samo 4 sata sna ( i to isprekidanog i lošeg) , ja sam se otputio nakon cijele priče odvesti svoju buduću suprugu doma (trudnu i do danas na bolovanju zbog čuvanja trudnoće, a bila je cijeli dan tamo, pa je nisam još mogao tražiti da ostane do pola 12 dok ne raspremimo sve op.a) , s punim đepovima novaca ---- GREŠKA i moj propust što nismo na LICU mjesta ODMAH zbrojili koliko se skupilo jer će sigurno neki seronja pomisliti ili na glas i reći da je muljaža i da se dio novaca zadržao ( takvima odmah jedan

) , ali jbg - ljudi su bili brži, jer čim smo podijelili zadnju nagradu, još nisam ni završio sa zahvalom svima, a kad ono, pola ljudi je već vani (?) ..no dobro , bilo je vruće... ---- gladan ko pas sam sjeo kod nje na krevet, izvadio sve novce i krenuo zbrajati... kada sam izvukao sve 200-ice i 100-ice u nevjerici sam preokretao ostatak 20 ica i 10 ica, došao do svote od 9539 kuna i jednostavno doživio lagano pomračenje svijesti, ali ne od umora... pričao sam mjesecima da ću biti
jako razočaran ako skupimo manje od 15 000 za dječicu... nije se skupilo ni 10... ali ajde, to smo sredili drugi dan na Afteru, dopunilo se do 10 , da je bar zaokruženo... u svakom slučaju, da se vratim na taj trenutak konačnog zbroja - jedino što sam rekao bilo je - Draga, pali računalo i daj sendvič... toliko sam bio u iznenadnoj depresiji da sam to jednostavno morao podijeliti sa svima... ok, netko će reći -nije malo, visok datum i to..to sve stoji...ali kada se sjetim koliko je vremena, truda, živaca, pa ajde da budem netaktičan još malo pa spomenem
i naših novaca koje si nismo
nikako kompenzirali ( što benzin, što mobitel, što cuga prilikom dogovaranja međusobno, s drugim ljudima, gostima, sve pomalo) , a da smo ih uredno stavljali sa strane i donirali domovima samoinicijativno , cifra bi bila blizu skupljenoj
razumiješ li sada
BAREM MALO moju laganu frustraciju?!?
Ali dobro, skulirao sam se, danas sam mogu reći i jebeno sam ponosan na sve to, jer smo napravili nešto što je bilo jebeno dobro... od izložbe, promocije hobija, predavanja ( neka su mogla biti bolje posjećena, ali mislim da je ipak vrućina bila presudna za neka)-btww. nisam ni jedno stigao poslušati i na tome se ispričavam predavačima- , činjenice da smo prezentirali MASI ljudi ova naša dva hobija- ali doslovno masi jer je izložbom prodefiliralo nekoliko stotina ljudi, ali najviše sam ponosan, ali doslovno i bez sranja, na cijeli niz ljudi koji su hrmbali za ovo... e vidite, s tim i takvim ljudima mi ne bi bilo teško ni vojsku služiti iako sam izrazito pacifističko nastrojen.. ovom prilikom još jednom zahvaljujem Morani iz MORH-a na štandovima
za njih koji su izdvojili svoje vrijeme , živce i novce bi sve ovo ponovio...samo radi njih i radi klinaca u domovima... da im krenem zahvaljivati još jednom mislim da nema potrebe, jer osim što sam im zahvalio uživo,oni su sve ovo radili iz istih mazohističkih pobuda kao i ja i vjerujem da su ponosni kao i ja i to je u biti kada se čovjek osvrne dovoljna zahvala... veća slijedi kada uplatim novce domovima... to nema cijene ...
u biti moram obavezno zahvaliti javno jednoj osobi kojoj nisam u subotu ,a trebao sam i koja je zbilja velikim dijelom zaslužna za ovaj i ovakav AKTER.. Oprostite mi na laganom privatiziranju foruma... iako je u biti dijelom moj

... jedno nezamislivo
veliko hvala je upućeno mojoj budućoj supruzi Ivani aka Pilektoru, koja je pronašla prostor u Prelogu, dogovorila sastanak s ravnateljem, koja me je mjesecima ne samo trpila nego i pomagala i podržavala iako nam je vjenčanje za mjesec i par dana, a ja sam sve svoje slobodno vrijeme trošio na organizaciju aktera ili akvarijnet, iako je stan potpuno nedovršen i od 100 kvadrata je funkcionalno samo 9... nisam polijepio pločice iako ih lijepim već 3 mjeseca, kamoli nivelirao sve, postavio parkete, sredio kuhinju, spavaću... ako dodam tome činjenicu da je ona zaslužna za budući 450 litarski morski akvarij u sredini dnevnog boravka, mogu samo reći - ljubavi, ti si apsolutno savršena žena za jednog ovakvog poremećenog akvarističkog manijaka i zato te jednostavno obožavam!
toliko od mene u svezi glede ovoga... možda još napišem i neki osvrt za početnu, ali kad se odmorim i sredim zaostatke na poslu... zahvaljujem na pažnji i doviđenja, na eventualne negativne komentare vezane uz ovaj moj post od strane ljudi koji nisu bili na licu mjesta neću odgovarati, jer sam davno shvatio da nema smisla ispravljati krive Drine....
laku noć ...