Ajde,da i ja po neku reknem.Što se tiče pozadine i kamenja nemam primjedbi,jer je to unikatan rad,pa ga poštujem.Medjutim litraža akvarija je premalena i po mom mišljenju se ti ciklidi ugnječeni na nekom malom prostoru,a u biti oni nikad neče biti oni ciklidi,koji bi bili da bi bili u adekvatnom akvariju.Znam ciklidi su neodoljivo atraktivni i akvarista teško,da ih ne bi imao,mada ja sam uvjeren,da bih u taj akvarij bili bolje prihvatani neki drugi ciklidi,od nekog drugog jezera.Uzmem li samo Copadichromise,ti su ciklidi vrsni plivači,a bogami u tom akvariju se ne mogu nit okrenuti,sad jel to dobro ili nije.....
Još bih samo ovo dodao,da ciklidi u premalom akvariju prestanu rasti,i da njihova obojanost nikad neče doći do izražaja.
I još samo ovo,znam da če neko reči,pa šta im fali,oni se mreste,dakle po tom pitanju jeste sve super,jeste da je tto tako,jer ciklidi se bukvalno mogu izmrestiti i u kesici,koju dobijate u dućanu pa ih nosite doma.
Ne bih,da se to shvati kao neka optužba,mada mislim,da treba pribaviti ciklide,koji idu u takvu litražu i sa njima imati više zadovoljstva,negoli sa ciklidima,koji nisu baš pravi za litražu.Možda samo još ovo,u akvaristiki,treba dati priritet mogućnosti našeg stanja ispred naših želja.
I da ciklidistika jeste u usponu,ali neka bude to u pozitivnom.