kiko... akvarij bi bio za demasone mali, samo 120 litara (mjerio sam gdje stane!)/čitam da za njih preporučuju 200 litara.
napoleon, linkovi su super!
tomy, za početak je sasvim dobro!!! samo se nadam da ti neće puno potkopavati manje (bijelo) kamenje...
koliko vidim, samo si ga stavio na pješćanu podlogu.
Neznalica, hvala na savjetu, vjerujem da ću odabrati cryptu, pa kad je prožvaću, taman ću se naviknuti gledati kamenje!
to se naziva postepenim prelazom

sa biljnog na ciklidni!
(bilje mi je tiha patnja, odrastao sam u kući sa dvorištem a stanujem godinama u neboderu... nema zelenja, nema trešnje...

i tu i tamo imam poneku lončanicu koja redovno propadne zimi od centralnog grijanja... tako da mi je bilo lijepo zadnjih godinu dana slagati kakav takav biljni, sa spoznajom da će to bilje ipak duže trajati!
trebati će mi nekoliko mjeseci da se priviknem na kamenje.... iako priznajem na demasone sam se iste sekunde navikao i navukao!!!! "Bedaci" več sada rade red po akvariju... šašavi su do daske!
Karlo, pozdrav!!!!

...jesi li gdje potražio onu malu plavu lampu... u mom biljnom je fora, a već vidim da će kao jutarnje i večernje svjetlo u ciklidnom biti mmmmrrrrrraaaakkkkkk!
Pozdrav svima i hvala na odazivu i pomoći!
Sada idem odležati dalje gripu!
baj!