Kolovoz 18, 2025, 01:07:03 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Izbor riba za pocetnika  (Posjeta: 5783 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline speedcats

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
Izbor riba za pocetnika
« Odgovori #25 u: Studeni 22, 2007, 13:06:00 poslijepodne »
o.k. predlažem ti tetrin ili serin substrat odnosno SERA FLORADEPOT 2,4 kg - hranjiva podloga za bilje ili TETRA Plant CompleteSubstrate - koncetrat za hranjivu podlogu spreman za upotrebu s dugotrajno učinkovitim gnojivima.

Uzmi CO2 jer će on pogotovati bilju, a alge će stagnirati. Ujedno će malo smanjiti PH vrijednost ako voda nije pretvrda.

Inaće nisi rekao od kud si, ako se odlućiš za barbus titteyu, ja bih ti mogao pokloniti 10-ak komada.Edited by: speedcats

Offline El Tomo

• Novi član
  • *
Izbor riba za pocetnika
« Odgovori #26 u: Studeni 22, 2007, 13:40:00 poslijepodne »
U Rijeci sam, pa ako si tu negdje... :) :)

Zanimalo me jos nesto - isplati li se ribe kupovati u trstu pa ih dovesti ovamo? Ima li to smisla? Koliko ih to fizicki strese? Put traje oko sat i po vremena.

Offline HELENA & MARKO

• Punopravni član
  • Dob: 43 Lokacija: Virovitica
Izbor riba za pocetnika
« Odgovori #27 u: Studeni 22, 2007, 14:50:00 poslijepodne »

Od puta im neče biti ništa, mi smo u nekoliko navrata vozili ribe iz Osijeka (isto negdje sat i pol vremena) i sve je uvjek prošlo bez problema. A sad da li ti se financijski isplati to ne znam, ako misliš ići tamo samo po ribe mislim da ne.
Virovitica
No Brain, no Pain!!!
Da riba valja za jest i šunke bi plivale!

Offline Mastino

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • AVOID HYBRIDS!
Izbor riba za pocetnika
« Odgovori #28 u: Studeni 22, 2007, 16:00:00 poslijepodne »

Citat: El Tomo
isplati li se ribe kupovati u trstu pa ih dovesti ovamo? Ima li to smisla? Koliko ih to fizicki strese? Put traje oko sat i po vremena.
svaka promjena/put je stres za ribe pa makar put trajao i samo pol sata. neznam koje ribe mislis nabavljati ali vani su ribice dosta skupe pa bi ti preporucio da malo pratis forum i postavis mali oglas da trazis "tu i tu" ribicu, ljudi nesto sami uzgajaju, imaju viskova (koje u vecini slucaju dijele) mozes dobti skoro sve od komercijalnijih vrsta po jako povoljnim cijenama... ja sam vise puta dobivao/kupovao ribice iz rijeke, osijeka, zagreba, njemacke, italije, najkraci put sta im je bio je iz rijeke nesto malo manje od sat i pol a najduzi je trajao 20 sati kad su dosle iz njemacke... treba ih samo dobro pripremiti i zapakirati za put i nista im se nece desiti...

Offline speedcats

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
Izbor riba za pocetnika
« Odgovori #29 u: Studeni 22, 2007, 16:12:00 poslijepodne »
Slažem se sa kolegama, a posveti veliku pažnju izboru ribica. Znaš li možda kakva je tvrdoća vode u Rijeci?