Srpanj 31, 2025, 20:15:00 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Magazin  (Posjeta: 3995 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Magazin
« u: Listopad 23, 2007, 10:31:00 prijepodne »

Snaga ciklida....ima li je uopšte još ili se polako gasi.

Eto u magazinu septemberskog izdanja ima sve o ciklidima,doduše iz jezera Malawi.Pošto ima poklonika tih ciklida najviše,eto očekivao sam koja nova pitanja,nova razmišljanja ,a ništa od toga.Kad pomislim na to,padne i mi ideja,da gajim gupike,molije i slično..

Ujedno i nekolicina dobrih ciklidaša više se ne javlja,to i nije neki dobar znak,ipka cikldiistika je živa stvar,koja traži stalno dopunjvanje kako znanja tako i riba,a zna nit jednog nit drugog nikad dosta.

Ma dosta trbunjanja i kukanja...snaga ciklida

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
Magazin
« Odgovori #1 u: Listopad 23, 2007, 11:40:00 prijepodne »
snaga ciklida!!!

Offline Jurupari

• Hrvatska udruga ciklidofila
  • Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • Marko Lenac
Magazin
« Odgovori #2 u: Listopad 23, 2007, 15:32:00 poslijepodne »

Citat: Bojko

e se ne javlja,to i nije neki dobar znak,ipka cikldiistika je živa stvar,koja traži stalno dopunjvanje kako znanja tako i riba,a zna nit jednog nit drugog nikad dosta.

eto mislim da je to srž svega, a u nas je mali zastoj nekih iskusnijih, neznam zašto... ja sam samo sve luđi s godinama, ali neki se samo smiruju...

inače ovaj je vikend iz novog sada admiral (poznat sa ciklidi.org) autobusom potegao do mene da bi odteglio box ribe doma. e to je duh ciklidaša!

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
Magazin
« Odgovori #3 u: Listopad 23, 2007, 19:44:00 poslijepodne »

Nisam ciklidaš ali čitam sve vaše teme...ma komentar bi bio da je ciklidistika kao i akvaristika živa stvar...neki naši članovi su sa ciklida prešli npr. na more ili nešto drugo, npr. biljnu akvaristiku..tako da zapravo više i nisu ciklidaši možda samo u duši...možda novih, zapravo, ima premalo ma koliko se bojko i ostali trudili...Treba promovirati, pisati, raspravljati..i nadati se da će se što više njih zakačiti. Eto, sretno ciklidaši.
Edited by: Renta

Offline Njofra

• Punopravni član
Magazin
« Odgovori #4 u: Listopad 23, 2007, 20:03:00 poslijepodne »
MaBojko naravno da ima snage ciklida.Jednostavno se dogodilo da je forum malo zamro jedno vrijeme,..moraš priznat da je bilo i razdoblje kad ni ti nisi dosta dugo pisao.Zatim i druga stvar ona o kojoj si ti napravio posebnu temu a to su smajli ciklidi,..znači počelo se sve svodit na smješkanja i nikakve prave rasprave nije bilo.Gdje se malo zažesti odma stop.Ima više razloga zašto je sve posustalo a ne samo forum o ciklidima.Naravno sve se prati i dalje pa skoro svaki dan,...slažu se novi projekti al otom potom Sad je možda i ovo ljeto malo utjecalo al mislim da če polako sve doć na svoje.
I\'VE WATCHED THE MOON GROW OLD

Offline Malky

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
    • Akvarij NET
Magazin
« Odgovori #5 u: Listopad 23, 2007, 20:24:00 poslijepodne »

I ja sam u zadnje vrijeme primjetio opadanje tema vezano za ciklide, al nisam htio nista reci da ne navucem kakav bijes na sebe

Evo ja bas imam za sad u planiranju jedan tank od 500L za Brichardije i ako Bog da jedan od nekih 900L za Tropheuse. Nekak mi je Tanga u krvi kaj mogu

To je sve jos u povojima razmisljanja, preracunavanja, ipak meni s mojim primanjima je to malo too much love, al se nedam ja.

Offline Bojko

• Akvarij.NET Expert
  • Punopravni član
Magazin
« Odgovori #6 u: Listopad 23, 2007, 20:48:00 poslijepodne »

Pa znate vi ovu:Svi za jednog jedan za sve,pa to je osnovni moto ciklidaša.Sad ako jedna ispregne,naravno drugi če da povuku voz dalje,logički.Ciklida ima dosta,nerazjasnjenih stvari takodjer i eto vam tema,o kojima se piše,razpravlja,savetuje,polemizira.

Kako kaže Renta:ciklidistika je živa stvar i ima pravo,i ciklidistiku treba napraviti još boljem i taj forum jeste jedan garant za to.

znam da sma to napisao tisuču puta ali samo ciklidaš naoružan znanjem jeste pravi i onaj koji če ,kad dodje u akva dučan tačno znati šta oče.opet pogledamo sa druge strane,koliko akvarista,sadašnjih dobrih ciklidaša,prve je informacije o ciklidima našlo baš ovde? Puno i to jeste cilj toga foruma ,ali treba to znanje nadgraditi i raditi na tome,jelde znanja nikad dosta.

Uvijek če se nači neko pitanje na koga možda neče biti odmah odgovora,no opet je tu valjana izreka "Svi zajednog,jedan za sve" i pronadje se i najteži odgovor na pitaanje....sve to je jednom rečiju ciklidistika.

Zna se,tu smo dobrovoljno i svaki je dobrodošao,ipak ciklidaši smo ciklidaši i kao takvi volimo se družiti.

No svakako ,kao svugdje i tu ima uspona i padova,to je neki normalni čin ali zan se kad jedan stane tu su drugi,treči,četvrti,ciklidistika nikad ne stane,možda samo malo prihvata dah,za nove ideje,nove postove.

Eto,to je snaga ciklida.

Offline Irusnjak

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
Magazin
« Odgovori #7 u: Listopad 23, 2007, 21:21:00 poslijepodne »
...uzmete li u obzir moje teme, uvijek imam pitanja ali izostaju odgovori iskusnih ciklidaša i tako malo po malo, rasprava se ne dogodi u pravi trenutak. U svojoj temi sam administrator i gost u isto vrijeme  

...snaga ciklida nikada se neće ugasiti!

Offline Mastino

• Punopravni član
    • AVOID HYBRIDS!
Magazin
« Odgovori #8 u: Listopad 23, 2007, 21:24:00 poslijepodne »
uvijek ima snage ciklida

kod mene u pripremi jedan m'buna tank (220L) da ne mislite da sam stao samo na haplochromines-ima , ribe su vec u puli privremeno smjestene u jednom pomocnom tanku

sta vi mislite o tome da se organizira kakvo druzenje ciklidasa?

Offline Jurupari

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Marko Lenac
Magazin
« Odgovori #9 u: Listopad 23, 2007, 21:59:00 poslijepodne »
akter je sastanak svih akvarista pa tako i ciklidaša... a ja se svakog malo sastajem sa ciklidašima. svi su uvijek pozvani.

Offline Milan Petrović admiral

• Novi član
  • *
    • http://ciklidi.org
Magazin
« Odgovori #10 u: Listopad 23, 2007, 22:25:00 poslijepodne »
Pozdrav svima!!
Da,ja sam potegao iz NS samo da bih pogledao neke ribe,a pre svega upoznati Juruparija.Iskreno receno ja sam odusevljen Hrvatskom tj.gostoprimstvom i samim izgledom Zagreba,Rijeke i posebno Slavonije.
Videvsi grdosiju od 3.4 m totalno sam ostao bez daha.Evo i sad ne mogu da zaboravim kako lepo izgledaju i tek kako lepo plivaju Rectrokulus lepidifera.
Poneo sam poprilicno veliki box sa veoma lepim i kvalitetnim ribama!
Ja se aquaristikom dugo bavim i mislim da sam svakim danom sve zaludjenij za ciklidima!!

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
Magazin
« Odgovori #11 u: Listopad 23, 2007, 22:28:00 poslijepodne »
eto snage ciklida o kojoj Bojko priča

Offline Jurupari

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Marko Lenac
Magazin
« Odgovori #12 u: Listopad 23, 2007, 22:37:00 poslijepodne »
istina, zato i kažem da je ja živim od jutra do mraka

Offline TiTech

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
  • North & Central America
    • Akvarij.NET
Magazin
« Odgovori #13 u: Listopad 24, 2007, 00:59:00 prijepodne »
Jos uvijek sam nov u aq vodama sa stazem od nekih godinu dana, te sam jako zelen u cijeloj toj prici. Koliko god mogu vremena posvecujem ciklidima i koliko god se trudio pohvatati sve konce sa ovog i stranih foruma definitivno je puno toga i tesko je sve to pohvatati i sazeti u glavi. Volja postoji i to je najbitnije, a da ne govorimo o snazi, naravno cega drugog nego ciklida. Ovdje sam najvise toga naucio i upoznavsi Juruparija (American Dady-a kako sam ga prozvao na ciklidi.org), te se ujedno i sprijateljio s njim upoznao sam jednu drugu stranu ciklidaristike, poceo sve to iz malo drukcijeg kuta gledati, dosta toga shvatio iz razgovora sa njim i jos nekim ljudima nego da sam satima blejao ispred knjige ili interneta. Nisam nikako htio umanjiti vrijednost foruma (nedaj boze da ga/ih nema), ali kad se nadjete, kad nesto uzivo vidite i kad ste s tim u doticaju onda to seze u sasvim jednu drugu dimenziju. Nadam se da ste polovili ova moja trabunjanja!? Puno sam napredovao od samih pocetaka, ali kako bi moja nona rekla: Treba jos puno palente jesti!

• Novi član
  • *
Magazin
« Odgovori #14 u: Listopad 24, 2007, 08:21:00 prijepodne »
Da ja sam sve ulovio!!
Sto se tice ucenja tu nema nikada kraja i uvek si nesto zaboravio.Zato se ja nosim izrekom "Ponavljanje je majka znanja,a uprnost uspeha"-zaboravio sam ko je ovo rekao!!

Offline ninci

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
Magazin
« Odgovori #15 u: Listopad 24, 2007, 09:40:00 prijepodne »

Ma nemoguće da mi ciklidi izađu iz krvi kada su već jednom u nju ušli...

Broj bara mi se sve više i više povečava, kao i njihova litraža...Ne može proći par mjeseci da ja ne vidim, pročitam sve kaj nađem a onda se i odlučim nabaviti nekog ciklida ukoliko imam uvjeta.

U mojoj sobi, za sada na žalost još uvijek prazan, stoji bivši irusnjakov kajmanić od 300 l čekajući svoje nove stanovnike, amerikance ili tanganjikance.... pitanje je sad???!?!
Pustike, Turopolje

• Novi član
  • *
Magazin
« Odgovori #16 u: Listopad 24, 2007, 10:11:00 prijepodne »
Amerikance!!

Offline Malky

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
    • Akvarij NET
Magazin
« Odgovori #17 u: Listopad 24, 2007, 13:08:00 poslijepodne »
Tangu

• Novi član
  • *
Magazin
« Odgovori #18 u: Listopad 24, 2007, 16:18:00 poslijepodne »
Svaka ptica svom jatu!!
Zar ne Malky

Offline Mastino

• Punopravni član
    • AVOID HYBRIDS!
Magazin
« Odgovori #19 u: Listopad 24, 2007, 16:24:00 poslijepodne »
tako je admiral, zato ja preporucam Malawi M'bune

Offline maculicauda

• Punopravni član
  • **
Magazin
« Odgovori #20 u: Listopad 25, 2007, 08:26:00 prijepodne »
Afrika, Amerika, Madagaskar....ciklidi iz bilo kojeg područja vrve zanimljivošću i nepresušnom fascinacijom akvariste. To je razlog što ljubav prema njima nikad ne prestaje.

Offline Antimon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
    • www.minigo.info
Magazin
« Odgovori #21 u: Listopad 25, 2007, 08:38:00 prijepodne »
ma šta zamrlo,... evo mi u prostoru složili jednu tanganyiku od 1100 litara i jedan malawi od 720 litara,... + prije dva dana jedan Malawi od 820 L za sajam Saso

al sve to pada u vodu, kad se osjeti miris slane vode

Offline Jurupari

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Marko Lenac
Magazin
« Odgovori #22 u: Listopad 25, 2007, 13:06:00 poslijepodne »
znači da nisi upoznao do kraja ciklide... nije migracija akvariste od gupije do mora jedini slijed. ako se čovjek da duboko u ciklide ima tu posla za cijeli život.

• Novi član
  • *
Magazin
« Odgovori #23 u: Listopad 26, 2007, 09:42:00 prijepodne »
Morske ribe i ostalo je stvarno prelepo ali nije stvar u tome da juris nesto novo pa da kazes da je lepo.Ja se aquaristikom bavim dugi niz godina i mislim da nisam ni zagrebao sto se tice ciklida!!

Offline Jurupari

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Marko Lenac
Magazin
« Odgovori #24 u: Listopad 26, 2007, 12:24:00 poslijepodne »

Citat: admiral
Morske ribe i ostalo je stvarno prelepo ali nije stvar u tome da juris nesto novo pa da kazes da je lepo.Ja se aquaristikom bavim dugi niz godina i mislim da nisam ni zagrebao sto se tice ciklida!!

slažem se