Tvrtko dobro došao

Nezahtjevno bilje: sve vrste anubiasa kojeg možeš vezati za neki predmet u aq.. npr kamen i /ili drvo... amožeš sadit iu podlogu... samo pazi kod sadnje da ide samo korijen u podlogu... rizom neka bude vani ( rizom ona kvržica šta bude neka bude van podloge) znači samo korijen u podlogu.. u suprotnom če ti biljka

imaš razne vrste paprati koje možeš isto vezati ili sadit. Valisnerija gigante, spiralis,Higrophilla polysperma,cryptocoryne green,razni echinodorus eto to su neke od nezahtjevni.. koje sam se sad sjetila...
Vodena kuga i rogolist je brzorastuče bilje kojem ožeš sadit u podlogu a možeš i pustiti da pluta po vodi...i odlični su ti odšiljači kisikai uzimaju vodi nitrat... kd vidiš da ti to bilje pusti tanke korijenčiče kao končič tanko samo ga cvikneš i možeš dalje ako želiš širit sadnju po aq... mada čisto sumnjam da češ jer toliko se to razbukta da češ bacati... nečeš imat više kamo s tim... Ako pluta redovito razređuj da ne radi sjenu ostalom bilju....
Bilje svakako dezinfiicraj.. kupi u apoteci za ljude hipermangan... inače preko biljam ožeš da doneseš bolest u aq... bilje koje ide u podlogu nakon dezinficiranja i ispiranja u pitkoj vodi podreži maaalo korjeniče i sadi... Pazi di sadiš da ti ne zaklanja pogled... jer bilje se djeli na prednje, srednje i pozadinsko ili stražnje kako češ...
Ako nemaš substrat moj skromni savjet stavi ga... meni se pokazala dobra tetra complete substrate... na dno malo šljunka ubaci... toliko da pokrije staklo... šljunak oprat doobro i onda stavljaš substrat ( njega ne pereš) i jedan tanjur stavi na šljunak kad sipaš vodu da neraskopaš podlogu... ulij oko1/3 vode može odmah iz špine aali ubaci aquasafe i počni sadit... kad završiš ulij ostatk vode uključi teh opremu i to je to... svjetlo nek piči svki dan 10-12 sati... nemoj sadit bez vode jer neek ibljke znaju bit osjetljive pa im puca stabljika... iz iskustva kažem... sveukupna podloga 5-10cm... valjda je nešto malo pomoglo...
Edited by: duda