.. ma ovako, nemam overflow, ali imam onaj mislim fluvalov kaj skuplja sa površine, kaj se montira na usis filtera, jako dobro odrađuje posao, ujedno površina vode uvijek je jako namreškana.... evo vidi ovo desno gore je taj"overflow", a ostalo je površina vode...

PH ne pada, on je meni kontantno oko 8 pa do 8,5 ... uvijek je tako nekako bio. Nego glavni razlog zakaj želim dignuti PH je taj kaj mi svi kažu da dignem PH kako bi se rješio ciano... Svaki vikend mjenjam 10-20l mora(uistinu nikad nisam mjerio more prije nego sam ga uljevao!!!..., a sifoniram recimo(sada od kada imam problem) svaki ili svaki drugi dan, kako prijemmtim da ima odpada. To tako radim od kada sam se vratio sa godišnjeg, jer sam zamolio majku nekoliko puta da mi nahrani ribice(tri malne) i to mi je bila glavna greška! Od onda imam velikih problema

, ribice su dobile hrane za godinu dana.

Filtracija mi se sastoji od dva vanjska filtera 300l/h, a dodatnu cirkulaciju odrađuju dva powerheada, jedan od 300l/h, taj je smješten da "puše" točno sa nutarnje strane stjene prema gore(van), drugi je 1100l/h koji je smješten tako da puše po cijelom grebenčiću, a uz to još i povrat mora iz filtera .... sve sam posložio tako da sa svih strana "puše" i da se otpad skida sa kamenja...

... jedino što želim je da se riješim ciano, koralji kao koralji izvrsno napreduju, čak i palythoe koje su bile zatvorene skoro dva mjeseca(visoka temperatura..godišnji...), sad su se počele otvarati... ne znam kaj da više da delam,znam da filtracija nije kak bi trebala biti, zato i skupljam za veći akvarij i veći sistem sa sumpom(skimer.....) ... ali to ne budem mogao tak brzo ostvariti
Edited by: skorpac