Srpanj 28, 2025, 00:36:43 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Moje betta ribice  (Posjeta: 88436 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Tere

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Moje betta ribice
« Odgovori #500 u: Studeni 04, 2007, 13:07:00 poslijepodne »

Uočila sam da imam bebeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!

bravo moj šareni, al jadničak ima puna usta posla, stalno padaju dole

strah me dal će to kod mene preživjet

što sad dalje??????????
khm khm kad ću stat s bettamanijom-prestat kupovat skoro svakog bettača kojeg vidim?!

Offline Marsel

• Punopravni član
Moje betta ribice
« Odgovori #501 u: Studeni 04, 2007, 14:12:00 poslijepodne »
Čestitam Tere... e da Charlie 2 je preeeeekrasan

Offline jeko

• Punopravni član
  • **
Moje betta ribice
« Odgovori #502 u: Studeni 04, 2007, 15:51:00 poslijepodne »

Čestitam Tere na bebačima!!!!!!!!!

Na žalost ja ti ne znam pomoć......

Offline nibo

• Novi član
  • *
Moje betta ribice
« Odgovori #503 u: Studeni 04, 2007, 16:03:00 poslijepodne »
primi i moje čestitke!I da ih imaš puuuuuuunooooo!A što se tiče brige oko malih,vjeruj mi da ima dosst posla oko njih,pogotovo hrane!!!Kreni na posao!Sretno
BORN TO BE WILD!

Offline kolonelo sipica

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 66
Moje betta ribice
« Odgovori #504 u: Studeni 04, 2007, 17:06:00 poslijepodne »
Citat: Tere

Uoèila sam da imam bebeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!

bravo moj šareni, al jadnièak ima puna usta posla, stalno padaju dole

strah me dal æe to kod mene preživjet

što sad dalje??????????

Bravo tere!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ostavite mužjaka do sutra popodne neka podiže klince.To je normalno!Ima li negdje blizu trgovina u kojoj ima za kupiti banana.Sin pojede ono što treba, a koru pokrijete vodom, i pod neku lampu.Sutra dopodne već ima nešto "infuzi" hrane.

Ako to nemožete, onda sutra nabavite JBL-Novo TOM hranu u prahu, ili im napravite artemije.Isto može JBL-Artemija račići jer imaju visok postotak izlijeganja-provjereno.Artemiju čuvati nakon otvaranja u hladnjaku!U načelu klinci imaju zalihe hrane za 48 sati, to im je "lunch paket" iz jajašca.

Dalje hranjenje prema slici i prikazanom redosljedu!

Savjetodavni ured otvoren, za NOVE UZGAJIVAČE!!!!!!!!!!

kolonelo sipica & pripadajući tim

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
Moje betta ribice
« Odgovori #505 u: Studeni 04, 2007, 17:19:00 poslijepodne »
kolonelo

Ma svaka cast, tako lijepo srocite sve savjete i odgovore da nikada nemam nis za dodati

JA bih voljela da mogu nabaviti svu tu hranu, jer nisam nasla nista od toga u Puli, ja to standard - infuzorija prva 2 dana i onda artemija tek izlegnuta dok nebudu spremni za malo kruce i vece hrane... a onda jos mjesam artemiju sa suhim bloodwormsima ili cak i malo listicima za bette.

Al Tere, ako mozes naci nesto od toga sto ti kolonelo preporuca - super, to su sve lagodnija rijesenja.

"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...

Offline nana vt

• Punopravni član
  • **
Moje betta ribice
« Odgovori #506 u: Studeni 04, 2007, 19:12:00 poslijepodne »

Bravo tere za bebe!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nadam se da će preživjeti
pozdrav iz Virovitice

Offline Tere

• Punopravni član
Moje betta ribice
« Odgovori #507 u: Studeni 04, 2007, 20:18:00 poslijepodne »

Ovako neznam kako je kolonelo sipica znao da sam danas kupila za sina banane idem ih odmah stavit u vodu

Hvala na savjetima!

Zanima me koliko dana dajem to od banane i koliko toga, te koliko dugo istu vodu?

Pošto nemam drugi akvarij kod mene to momentalno izgleda ovako u akvariju, jest da im se ne mijenja voda, al bar imaju toplinu vode, nadam se

i ovdje negdje bi trebali bit malci

Imam još jedno pitanje: Kad izvadim taticu dal ga mogu stavit u veliki akvarij ili da ga izvadim u mali da dođe sebi?

Draga Gwyneeth ak je tebi teško reć Tere daj mi kupi ono što je nabrojao kolonelo sipica onda te stvarno treba po goloj guzici,a ja sam sad
khm khm kad ću stat s bettamanijom-prestat kupovat skoro svakog bettača kojeg vidim?!

Offline Mastino

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • AVOID HYBRIDS!
Moje betta ribice
« Odgovori #508 u: Studeni 05, 2007, 00:41:00 prijepodne »
cestitam na malim betacima

Offline Tere

• Punopravni član
Moje betta ribice
« Odgovori #509 u: Studeni 05, 2007, 20:17:00 poslijepodne »

ajme meni na što me vi natjerali, evo bila u pet centru i uzela još jedan akvarij od cca 15 litara, filter i grijač, ovako to izgleda

sutra ću vjerojatno polako prebacit malce, samo neznam kako, jer mi kutija ne stane u ovaj akvarij

inače mislila sam priključit oba filtera na jednu bumbu za zrak, ali ne radi tako da ću morat sutra u još jedan trošak grrrr

Offline nana vt

• Punopravni član
  • **
Moje betta ribice
« Odgovori #510 u: Studeni 05, 2007, 21:09:00 poslijepodne »

sto se troška tiče razumijem te potpuno i ja sam u fazi kupovine za novi aq i novog aq i to dva. ali ako malci zaplivaju i prežive bit ćeš jako sretna i bit će ti drago što si to napravila.

samo da se i ja pohvalim naruđba sa betama (curama) mi stiže uskoro i onda stavim i slikice da ih sve vidite
pozdrav iz Virovitice

Offline kolonelo sipica

• Punopravni član
Moje betta ribice
« Odgovori #511 u: Studeni 05, 2007, 23:31:00 poslijepodne »

ajme meni na što me vi natjerali, evo bila u pet centru i uzela još jedan akvarij od cca 15 litara, filter i grijaè, ovako to izgleda

sutra æu vjerojatno polako prebacit malce, samo neznam kako, jer mi kutija ne stane u ovaj akvarij

inaèe mislila sam prikljuèit oba filtera na jednu bumbu za zrak, ali ne radi tako da æu morat sutra u još jedan trošak grrrr

Poštovana Tere,

Prebacivanje klinaca, izjednačena temperatura, jednostavno istresti malo energičinije,da koji ne ostane zaljepljen za stranicu kutije.

Ovaj filter koji ste montirali "nej dobro"-rekli bi Međimurci.Na ovaj način i ako su spojeni na pumpu za zrak, niti jedna grana neće moći raditi (da ne davim zbog čega).Da bi ovaj filter "radio" poptreban je nivo vode gotovo do sastavnice široke cijevi i početka tzv.lule.Ako je pumpa za zrak dovoljno jaka, malo će i raditi, ali opet ograničenje na visini do 50 cm, odnosno na takvoj dubini uronjena spužva do dna.

Stoga, ovakav filter ostavite u većem"društvenom tanku", potrebna skretnica zraka ( "T" profil ,cca 12-17 kn/2 kom)), i dobro bi došla regulatorna slavina zraka (cca. 12 Kn/ 2 kom) , nedostaje još filter spužva (prikazana na slici, cca 35 Kn), s tim da plastični prozirni produžetan ne stavljati, i onda imate mogućnost držati nivo vode na cca 120 mm, a sve radi.Slavinom za zrak regulirati brzinu protoka (ili količinu zraka) prema malom filteru, tako da oba filtera rade.Tehnički dio-hardver, cijene iz REPIĆ-BUZIN, ili slično iz nekog drugog akva-dućana.

Na ovaj način mali ribazoni zaštićeni, jer nije veliki podtlak uvlačenja prema spužvi, a finom regulacijom zraka može se postaviti lagano mreškanje vode, koje ih neće bacati na dno, i ujedno imamo filtraciju vode.Na ovaj mali tank dodati do 2 ml startera bakterija (ovo je najbrži način) ili ostaviti ovakav susatv da radi 24 sata u zacikliranom tanku.Može i treća varijanta, dodati cca 1 litru vode iz najčišćeg zacikliranog tanka.Kod uranjanja filtera,malo mahnuti sa njim prije nego što ga spustite na samo dno, da nekog nejakog pametnjakovića još ne pritisnete.

Artemija je u fazi "brčkanja nadam se".Pumpa za zrak makar bila i najmanja, za ovu konfiguraciju veći-čini mi se 30 litara i ovaj manji tank bi trebala biti dovoljna (osim ako nije neka "mikro").U slučaju da nije dovoljna, najmanja investicija je opet REPIĆ-BUZIN, najmanja zračna pumpa cca. 40 Kn.Ako postojeća pumpa pokazuje znake nemoći, skinite povratni ventil koji bitno smanjuje protok zraka, a za sigurnost pumpe, stavite je na povišeni položaj u odnosu na nivo vode u najvišem tanku.

Prva 2 dana infuzorij, može i pokoja artemija, iza artemije do veličine 7-10 mm.Ima po dućanima još jedna novost Pelete br.9, koje su još manje od onih sa prvotne slike HRANE (one su br.7), pa se ove mogu još ranije davati.

Nadam se da će ovo pomoći, a ako nije dovoljno postupak znate!!!!

Samo naprjed i bez straha, i panike, sve ide po planu!!!!!

Lijepi pozdrav!

Offline Tere

• Punopravni član
Moje betta ribice
« Odgovori #512 u: Studeni 05, 2007, 23:48:00 poslijepodne »

Puno hvala na savjetima!

Nije mi baš sve jasno oko pumpe, al ću to polako proučit pa valjda shvatit, ipak sam ja plavuša početnica

Znači malce samo stresem i nebu im bilo niš

Imam problem neznam kako da tatu maknem??

Ovako jučer sam stavila bananu u vodu i danas izvadila, koliko te vode da im stavim?

I kupila sam JBL Novo Tom kako se s time barata i koliko da im dajem toga?

Sorry da davim, al što kad neznam

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
Moje betta ribice
« Odgovori #513 u: Studeni 05, 2007, 23:49:00 poslijepodne »
Tere, tek sada vidim sto si slozila. Trebala si pitati da ne trosis bez veze, ovaj ti filter nece pomoci, previsok je. Treba ti nesto sto imamo ja i kolega kolonelo (vidi se kod njega na slici, mali kratki filteric - jako dobar. Nisam odmah skuzila zasto ti ne radi filter al sada je jasno. Taj filter, mali, ti kosta oko 30 kn - a mogu misliti koliko si platila ovaj Serin! I mogla bis to onda spojiti na onu jednu pumpu jer je onda dovoljno jaka!

Drugo, malo starter bakterija nebi bilo na odmet, ali nije potrebno jer (ako si napravila kako sam ti savjetovala) stavila si vodu iz akvarija koja je vec ciklirana pa ce tako tako filter pokupiti sto mu treba.

Mislim da bi ti malci trebali danas - sutra proplivati, neznam vise kada su polozili jaja... a onda ih mozes preliti kako je pojasnio kolonelo u taj akvac. Tatu pusti da se malo odmori u boxu, al ga drzi na toplom i hrani puno!

...Pula...

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
Moje betta ribice
« Odgovori #514 u: Studeni 05, 2007, 23:54:00 poslijepodne »
Pumpa radi, al ne radi na filter jer da bi filter radio na zracnu pumpu mora imati potisak vode zadovoljavajuci. Oni Serini filteri koje si kupila su dugacki i ne rade dobro ako je samo malo nizi vodostaj, a kamoli ovakav.

Malce samo streses, da, ali SAMO u slucaju da je temperatura vode u starom i novom akvariju ISTA. Ako nije prvo to namjesti da bude, onda ih stresi.

Za infuzorij - ja sam uzimala komad banane i onda malo stisnula - ono sto bi palo u vodu -kap/dve - bi bilo puno infuzorije. Mozes i samo vodu stavljati (ako nisi je stavila previse) al u njoj je manja koncentracija. No, NIKAKO stavljati hranu prije nego plivaju!

A koliko ovisi o kolicini malaca. Ako imas par komada ne vise od maaale kapljice, a ako ih je 100-tinjak onda i vise kapi.

Isto vrijedi i za Novo Tom, al trebalo bi na njemu pisati cca doziranje (recimo koliko kapi na cca 100 ribica pa si onda racunas).

...Pula...

Offline Mastino

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • AVOID HYBRIDS!
Moje betta ribice
« Odgovori #515 u: Studeni 06, 2007, 00:03:00 prijepodne »

ipak sam ja plavuša početnica

evo je jos jedna

Citat: Gwyneeth
Treba ti nesto sto imamo ja i kolega kolonelo (vidi se kod njega na slici, mali kratki filteric - jako dobar. Taj filter, mali, ti kosta oko 30 kn
imam i ja taj filter platio ga 19kuna

Offline Tere

• Punopravni član
Moje betta ribice
« Odgovori #516 u: Studeni 06, 2007, 00:12:00 prijepodne »

Ovako petljala sam po tom filteru i sad rade oba evo patenta, nadam se da će to bit dobro

jer nažalost sutra nemam vremena za jurcanje i traženje filtera

eh da i vidjela sam da ima čini mi se mrtvih malaca na dnu one kutije, al ima i onih koji se mrdaju, i jedno pitanje kako da tatu izvadim van????

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
Moje betta ribice
« Odgovori #517 u: Studeni 06, 2007, 00:12:00 prijepodne »
Citat: "Mastino"
mam i ja taj filter platio ga 19kuna

Cuj, mozda jesi, al je sada preko 30. Poskupio No opet je jedan od najjeftinijih!

...Pula...

Offline Tere

• Punopravni član
Moje betta ribice
« Odgovori #518 u: Studeni 06, 2007, 00:13:00 prijepodne »

E da i kod novo tom hrane piše na vrh noža prah bacit u akvarij jel to sve ili sam ja nešto propustila???

odoh sad u krpe i čekam odogovore - hvala ekipo sjajni ste

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
Moje betta ribice
« Odgovori #519 u: Studeni 06, 2007, 00:15:00 prijepodne »
Tere, Mozda i nisi takva plavusa Svaka cast, nebi mi to palo na pamet! Bitno da je upalilo, bravo

Nego, tatu vadi normalnom mrezicom iz boxa prije nego male sipas.

I normalno je sto ugibaju, na kraju krajevo, nisu u idealnim uvjetima. Pusti, evo samo sto nisu proplivali pa ces ih maknuti od tamo...

...Pula...

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
Moje betta ribice
« Odgovori #520 u: Studeni 06, 2007, 00:16:00 prijepodne »
Ah, ja sam kod Novo Tom citala NobilFluid, nije bitno, plavusa Neznam za NovoTom, al ako tako pise onda dobro pise Al sada ti jos par dana to ne treba...
...Pula...

Offline Tere

• Punopravni član
Moje betta ribice
« Odgovori #521 u: Studeni 06, 2007, 00:17:00 prijepodne »

Jupi znači ne moram kupovat novi filter, samo moram pazit da mi pumpa ne padne u akvarij

Jel da tatu vadim danas ili sutra popodne??

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
Moje betta ribice
« Odgovori #522 u: Studeni 06, 2007, 00:20:00 prijepodne »
Tere, tatu vadis KADA MALCI PROPLIVAJU. Bas onda. A ja neznam kada ce oni proplivati jer taman da znam u minutu kada su se jajca izlegla, to opet varira od mrijesta do mrijesta...

Kada ih vidis da horizondalno stoje a ne vise vertikalno - tada im vise ne treba tata, sve do tada mora biti sa njima.

...Pula...

Offline kolonelo sipica

• Punopravni član
Moje betta ribice
« Odgovori #523 u: Studeni 06, 2007, 00:20:00 prijepodne »

Puno hvala na savjetima!

Nije mi baš sve jasno oko pumpe, al æu to polako prouèit pa valjda shvatit, ipak sam ja plavuša poèetnica

Znaèi malce samo stresem i nebu im bilo niš

Imam problem neznam kako da tatu maknem??

Ovako juèer sam stavila bananu u vodu i danas izvadila, koliko te vode da im stavim?

I kupila sam JBL Novo Tom kako se s time barata i koliko da im dajem toga?

Sorry da davim, al što kad neznam

Poštovana Tere,

Da li se vide repići-tj. sitni punoglavci koji u nepravilnim putanjama plivaju od dna posude prema površini?

Ako to vidite! Mrežica ili cjediljka za čaj i mužjaka HOP->van!Jedino nemojte u trenutku kad vidite da je uzeo klince u usta i nosi ih prema površini,nego kad ih krene tražiti,po dnu!

Ako ste kupili JBL-Novo tom, nemojte se mučiti dalje sa infuzorijem.Dovoljno je da vršcima prstiju ili koliko stane pod ženski nokat (naravno ako nisu oni umjetni od 10 mm), i tu količinu bacite u mali tank.Prah će maltene, prekriti površinu vode.Dio će odmah početi padati prema dnu.Ako je temperatura 28 stupnjeva, i iz ove hrane imat ćete infuzorij u 24 sata.Bez brige provjereno, prvu generaciju smo odgojili, bez infuzorija,bez artemija,samo sa JBL-Novo Tom.Nismo imali savjetnike!A u ovoj hrani ima i nešto artemija, dakle ?????

Što se tiče opreme, neznam da li je blizu kolega Neno,jer koliko sam shvatio i on ima iskustva u uzgoju betta,sigurno može pomoći.A ukoliko,ipak ne ide,zovite!Podaci su Vam u PP-u, pa ćemo nekako naći vremena da se to sredi!

Lijepi pozdrav!

Offline Tere

• Punopravni član
Moje betta ribice
« Odgovori #524 u: Studeni 06, 2007, 00:20:00 prijepodne »

Eh da ak nisi vidjela Gwyneeth dala sam algojeda u oglase, pa ako ti treba

Jel im trebam davat onu otopinu od banane??