ajme meni na što me vi natjerali, evo bila u pet centru i uzela još jedan akvarij od cca 15 litara, filter i grijaè, ovako to izgleda

sutra æu vjerojatno polako prebacit malce, samo neznam kako, jer mi kutija ne stane u ovaj akvarij
inaèe mislila sam prikljuèit oba filtera na jednu bumbu za zrak, ali ne radi tako da æu morat sutra u još jedan trošak grrrr
Poštovana Tere,
Prebacivanje klinaca, izjednačena temperatura, jednostavno istresti malo energičinije,da koji ne ostane zaljepljen za stranicu kutije.
Ovaj filter koji ste montirali "nej dobro"-rekli bi Međimurci.Na ovaj način i ako su spojeni na pumpu za zrak, niti jedna grana neće moći raditi (da ne davim zbog čega).Da bi ovaj filter "radio" poptreban je nivo vode gotovo do sastavnice široke cijevi i početka tzv.lule.Ako je pumpa za zrak dovoljno jaka, malo će i raditi, ali opet ograničenje na visini do 50 cm, odnosno na takvoj dubini uronjena spužva do dna.
Stoga, ovakav filter ostavite u većem"društvenom tanku", potrebna skretnica zraka ( "T" profil ,cca 12-17 kn/2 kom)), i dobro bi došla regulatorna slavina zraka (cca. 12 Kn/ 2 kom) , nedostaje još filter spužva (prikazana na slici, cca 35 Kn), s tim da plastični prozirni produžetan ne stavljati, i onda imate mogućnost držati nivo vode na cca 120 mm, a sve radi.Slavinom za zrak regulirati brzinu protoka (ili količinu zraka) prema malom filteru, tako da oba filtera rade.Tehnički dio-hardver, cijene iz REPIĆ-BUZIN, ili slično iz nekog drugog akva-dućana.
Na ovaj način mali ribazoni zaštićeni, jer nije veliki podtlak uvlačenja prema spužvi, a finom regulacijom zraka može se postaviti lagano mreškanje vode, koje ih neće bacati na dno, i ujedno imamo filtraciju vode.Na ovaj mali tank dodati do 2 ml startera bakterija (ovo je najbrži način) ili ostaviti ovakav susatv da radi 24 sata u zacikliranom tanku.Može i treća varijanta, dodati cca 1 litru vode iz najčišćeg zacikliranog tanka.Kod uranjanja filtera,malo mahnuti sa njim prije nego što ga spustite na samo dno, da nekog nejakog pametnjakovića još ne pritisnete.
Artemija je u fazi "brčkanja nadam se".Pumpa za zrak makar bila i najmanja, za ovu konfiguraciju veći-čini mi se 30 litara i ovaj manji tank bi trebala biti dovoljna (osim ako nije neka "mikro").U slučaju da nije dovoljna, najmanja investicija je opet REPIĆ-BUZIN, najmanja zračna pumpa cca. 40 Kn.Ako postojeća pumpa pokazuje znake nemoći, skinite povratni ventil koji bitno smanjuje protok zraka, a za sigurnost pumpe, stavite je na povišeni položaj u odnosu na nivo vode u najvišem tanku.
Prva 2 dana infuzorij, može i pokoja artemija, iza artemije do veličine 7-10 mm.Ima po dućanima još jedna novost Pelete br.9, koje su još manje od onih sa prvotne slike HRANE (one su br.7), pa se ove mogu još ranije davati.
Nadam se da će ovo pomoći, a ako nije dovoljno postupak znate!!!!

Samo naprjed i bez straha, i panike, sve ide po planu!!!!!

Lijepi pozdrav!