evo protivno svim pravilima, jer malo tko stavlja komplicirane ribe prve u akvarij,...

, od jučer u novom akvariju pliva i jedna riba,... Chelmon rostratus!!! Ova riba mi je želja od prvog dana kad sam startao sa planovima za morski, nekidan sam u dućanu vidio jedan malo veći primjerak nego što se inače zna naći i đava mi nije da moira dok nije zaplivala kod mene,...e sad, svak pametan bi je stavija u stari, uredno zacikliran akvarij, ali problem je što u tom starom akvariju imam 3 tanga, koji bi jadnika iskidali,... uglavnom nakon kontinuranog mjerenja parametara zadnjih dana, odlučio sam da ga krknem u novi akvarij,... Sat vremena prilagodbe i puštanje u akvarij je prošlo OK, a danas sam mu ubacio jednog zdrobljenog nanara, kad ga je nanjušio riba se raspametila,...trza glavom ko pit-bull

nakon što je iskomadao nanara, obrušio se na priljepak kojeg sam ubacio u namjeri da mi čisti staklo jer su mi se u starom akvariju pokazali odlični,...
Dosad je nisam htio uzimati jer ova riba teško prihvaća hranu u akvariju, i baš iz tog razloga sam je stavio samu u akvarij jer pored drugih riba sumnjam da bi došla do ovalike količine hrane,...
Slika je loša, jer je chelmon sramežljiva beštija, i čim ja blizu on se povuče,....