Srpanj 28, 2025, 01:20:45 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Bette, genetika i mrijest  (Posjeta: 41188 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Gwyneeth

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
Bette, genetika i mrijest
« Odgovori #325 u: Studeni 09, 2007, 17:44:00 poslijepodne »
Neznam jos, nemam dovoljno kvalitetnog butty muzjaka a zenku nikakvu, za dobru butty liniju bi mi trebalo nekoliko mrijestova. Vidjet cu sto bude s ovim ribama, da vidim dal mozda mama nosi butty gen... Sad samo bi morala pogoditi PRAVU mamu od one 3 iste ribe
"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...

Offline Marsel

• Punopravni član
« Odgovori #326 u: Studeni 09, 2007, 17:50:00 poslijepodne »

Citat: Gwyneeth

A što je s ovim ljepotanom? Šta mu fali?

Čekaj koliko butty-a imaš sad?

Offline kolonelo sipica

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 66
« Odgovori #327 u: Studeni 09, 2007, 23:56:00 poslijepodne »

Prvo lose vijesti: gospon Franc je pojeo 5 novorodjena sina. Dakle: parental skills: -5
Jednomjesecno rekondicioniranje pa opet pokusaj....

I jedna grupna, sa par komada jer sve nemogu uloviti....sada ih je 9.

Odlièno Gwyneeth,

Slike kao pravi profesionalac.Onaj najmanji, Kladionica 1 : 2 da je žensko!

Franc je znaèi "kanibal"! Ne treba gubiti nadu, ali ima jedna zanimljivost.Za ove prekrasne primjerke, koje je poklonio Eskimo, ne grade gnjezda pod umjetno stvorenom kapom-èašicom, mlade sprema u travu???????Plijesan izuzetno brzo napada ta jajašca, vjerovatno neoplođena.Eskimo je u svom leglu imao izuzetno veliki broj malaca, do onog kobnog pomora, inaèe je vrlo mali broj stvarno oplođenih jajašaca!!!!!!?

Kažu samo naprijed, bettaljupci!Edited by: kolonelo sipica
kolonelo sipica & pripadajući tim

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #328 u: Studeni 10, 2007, 01:04:00 prijepodne »
Kolonelo, to me nekako tjesi jer znaci nije samo u mojima rijec... Stvarno, bilo je 300-tinjak jaja i jako sam se iznenadila kada sam vidjela broj, zenka zaista i je bila ogromna (nije sada uopce puno manja!)... al, podizao ih je prvo vece, nakon noci ostalo je 10-tak jajasca koja je pojeo u toku dana. No, ono sto je ostalo, oko 5 komada se izgleglo - vidjela sam - no i to je nestalo od jednom.

Franc se ponasao inace normalno, normalno je skupljao jaja i dizao ih u gnjezdo, i normalno je dizao te malce zive (kada sam pogledala barem)...

Al, to znaci da ima nesto genetski u njima i da mozda ni nece biti kako treba

Pokusat cu opet, pa opet... ako ni onda nista nebude, odustati cu od njih. Pa, od toliko puteva, valjda postoji jos koji da si nabavim jos kojeg HM-a???

Marsel: ovaj moj butty (to je jedini sada) je prekrasna riba, al nije dobar butterfly: tijelo nije cisto cambodian, a nije ni posve pokriveno crvenom bojom - peraje: samo 25 % ih je crveno a trebalo bi biti 50%. Ledjna peraja je smuckana i nema cistu crtu izmedju crvene i bijele. Pektoralne uopce nemaju crvenog. Raspon repa bi trebao biti bolji a ventralne peraje punije.

Jesam li odgovorila? Dalo bi se to popraviti, da imam zenku dobru ili ikakvu. Za uzgoj "bilo kakve" bette mogu probati, al ne ozbiljno.

...Pula...

Offline kolonelo sipica

• Punopravni član
« Odgovori #329 u: Studeni 10, 2007, 08:07:00 prijepodne »

Kolonelo, to me nekako tjesi jer znaci nije samo u mojima rijec... Stvarno, bilo je 300-tinjak jaja i jako sam se iznenadila kada sam vidjela broj, zenka zaista i je bila ogromna (nije sada uopce puno manja!)... al, podizao ih je prvo vece, nakon noci ostalo je 10-tak jajasca koja je pojeo u toku dana. No, ono sto je ostalo, oko 5 komada se izgleglo - vidjela sam - no i to je nestalo od jednom.

Franc se ponasao inace normalno, normalno je skupljao jaja i dizao ih u gnjezdo, i normalno je dizao te malce zive (kada sam pogledala barem)...

Al, to znaci da ima nesto genetski u njima i da mozda ni nece biti kako treba

Poštovana Gwyneeth,

Ako je utjheha, na isti način smo noćas izgubili leglo!Treba mijenjati taktiku!

Ranije vađenje mužjaka, i preživjet će najjače jedinke,darwinizam!!!!

Lijepi pozdrav!

Offline Marsel

• Punopravni član
« Odgovori #330 u: Studeni 10, 2007, 11:13:00 prijepodne »
Gw meni je ovaj tvoj butty jedan od najljepših koje sam vidio, ozbiljno...
A di je onaj butty koji nezna raditi gnijezdo?

Jel se mogu bette bebe izleći ako ih nitko ne podiže gore?
Npr. kad ti se Franc i Roza izmrijeste da makneš Franca i nivo vode sniziš na 5-6 cm. Šta se neće onda izleći?

Offline Mordechaj

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #331 u: Studeni 10, 2007, 12:34:00 poslijepodne »
mislim da je u tom slucaju plijesan problem?

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #332 u: Studeni 10, 2007, 16:41:00 poslijepodne »
Kolonelo Izgleda da su ovi malo previse krizani unutar roda... Pretjerano dugo odrzavanje linije koja nije dugo osvjezena cesto rezultira ovakvim pomankanjem pravih instinkata.... Steta

Sa sljedecim bi mrijestom mogla probati vadit ga ranije, al ako ostavi koje jaje da se izlegne... ovaj put nisam imala sta, ostalo ih je 4 i to je pojeo prije nego su se pravo izlegli, tek je jedan posto visuljak a ostala 3 su bili u prijelaznom razdoblju...

Marsel, upravo kako i Mordechaj kaze, strunula bi jaja. Muzjak je tu da jaja podize u gnjezdo i da cisti trula od dobrih. Postoji jedna tehnika, zove se "stolen nest" ili u prijevodu ukradeno gnjezdo... moze se, al je komplicirano i muzjak bi prvo sva jaja morao dignuti u gnjezdo... Sto ovaj moj bas i nije radio. Jaja moraju biti u kontaktu sa zrakom da bi se manje "kvarila".

Sto se buttyja tice... i meni je prekrasan, al nisam sigurna za zenku, moze li ona producirati buttyje s njim. Vidjet cu sada u ovom leglu dok odraste do kraja oce li koji biti butty ili bar s naznakama.

Dok god mogu probavati sa HM-ima necu druge dirati jer, na zalost, trenutno imam mjesta samo za jos jedan mrijest

...Pula...

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #333 u: Studeni 22, 2007, 00:55:00 prijepodne »
Eto, proslo je 2 tjedna i gospon i gospa su opet u mrijesnom tanku. Ona se poprilicno dobro oporavila, i odmah cim je vidjela druga je dobila pruge. Ko i prvi put. Sada cemo vidjeti sto ce biti dalje. Veceras i noc ostaju zajedno, ona u odvojenoj posudi...

A sada malo novih slika malisana

Prvo svi skupno:

Pa jos malo grupno:

Jedna lijepa cista cambodian crvena seka sa prelijepom bojom:

I ON, frajer u grupi, najveci, najzreliji i najjaci. Gazda u kratko. Ima preko 3 cm. Zao mi je sto nisam uspjela uloviti bolju sliku Al to ovako na brzinu sa blicom.

Uspio je vec upromastiti peraje, a i ventralne su mu se pocele kriviti Neznam tko je tu kriv, mozda i ja iako sam pazila da uvijek bude cisto. No, imala sam opet problema sa grijacem i jedan dan mi je temperatura jako oscilirala. Jos trojici je od onda pocelo malo kriviti ventralne... Nadam se da ce se to popraviti.

Oni danas imaju tocno 2 mjeseca i tjedan dana.

...Pula...

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
« Odgovori #334 u: Studeni 22, 2007, 20:49:00 poslijepodne »

krasno je pratiti odrastanje mališana...

držimo ti palce da slijedeći mrijest gospona Franca i gospe Roze uspije!

Offline kolonelo sipica

• Punopravni član
« Odgovori #335 u: Studeni 22, 2007, 23:32:00 poslijepodne »

Eto, proslo je 2 tjedna i gospon i gospa su opet u mrijesnom tanku. Ona se poprilicno dobro oporavila, i odmah cim je vidjela druga je dobila pruge. Ko i prvi put. Sada cemo vidjeti sto ce biti dalje. Veceras i noc ostaju zajedno, ona u odvojenoj posudi...

A sada malo novih slika malisana

Prvo svi skupno:

Pa jos malo grupno:

Jedna lijepa cista cambodian crvena seka sa prelijepom bojom:

I ON, frajer u grupi, najveci, najzreliji i najjaci. Gazda u kratko. Ima preko 3 cm. Zao mi je sto nisam uspjela uloviti bolju sliku Al to ovako na brzinu sa blicom.

Uspio je vec upromastiti peraje, a i ventralne su mu se pocele kriviti Neznam tko je tu kriv, mozda i ja iako sam pazila da uvijek bude cisto. No, imala sam opet problema sa grijacem i jedan dan mi je temperatura jako oscilirala. Jos trojici je od onda pocelo malo kriviti ventralne... Nadam se da ce se to popraviti.

Oni danas imaju tocno 2 mjeseca i tjedan dana.

Poštovana Gwyneeth,

Za ovu starosnu dob, ovi klinci su više nego dobre velièine, dakle popravljate rezultate u velièini i brzini narastanja u kuænom uzgoju.

Naravno to im se vidi i po "škembama", ovima na slikama.Znaèi, non stop su na artemiji!

Što se tièe deformiteta, ovo je još jako dobro, i nemate niti jednog (bar ne na slikama), ako su potomci Franca, sa specifiènim zakošenjem od gornje peraje.Kad nisu peraje u funkciji pokazivanja, ima se osjeæaj da je riba savijena kao luk.Doduše to je i viđeno kod pravih HM-ova, pa je pitanje što je zapravo ispravno??????

Bez obzira na to, naprjed betaljupci!!!!!

Edited by: kolonelo sipica

Offline Marsel

• Punopravni član
« Odgovori #336 u: Studeni 23, 2007, 13:54:00 poslijepodne »
Svi su krasni ali ova cambodian ženka je prekrasna

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #337 u: Studeni 23, 2007, 15:19:00 poslijepodne »
Kolega kolonelo!
Ovo su VT potomci pastelnog muzjaka i cambodian crvene zenke. Na zalost, nisu HMi iako sam veoma ponosna na njih! Opcenito im je kvaliteta peraja odlicna (ako zanemarim to krivljenje ventralnih kod najveceg).

I ne NISU na artemiji non-stop nego na bloodwormsima od Sere, susenim i to obicnim. I moram reci da sam extra zadovoljna s tom hranom! Visoko je proteinska i to se vidi po njihovim trbusima!

I, ima jos novosti sto se malenih VT-a tice! Prva je da je moje procjenjivacko oko zakazalo pa da najveci mali, ne da ima preko 3 cm, neko ih ima 4 Ostali su izmedju 2,7 i 3,5 cm. Oni prvi muzjaci koje sam odvojila sada imaju 3,5 cm a bili s najveci i za par mm veci od sadasnjeg najveceg.

Sto se njega tice, imam jednu veliku vijest! Poceo je raditi gnjezda!!!! Ok, zapravo neznam koliko je to dobro, nisam nikada cula za zrelog muzjaka od 2 mjeseca i tjedan dana i 4 cm Napredan mali, nema sta!

Razmisljam da ih sve sada prebacim k zenkama. Sto mislite o tome, kolonelo? Znam da vi cesto drzite zajedno malce i odrasle pa me zanima kako odrasle zenke reagiraju? Sa zenkama je u velikom akvariju samo jedam muzjak kratkih peraja kojeg cu izbaciti u tom slucaju.... Bilo bi dobro pruziti sada malcima vise prostora za razvoj, al i osloboditi mrijesni za drugi mrijest... Stizu DT-i uskoro

Sto se HM mrijesta tice: zenka nema vise niti jednu ljusku na sebi, nesto malo vise peraja ima, a muzjak radi iz pocetka gnjezdo koje sam razbila jer sam morala usisati dno sada Prica je ista ko i zadnji put... nadam se samo da ce ishod biti bolji. A ne gori.

...Pula...

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #338 u: Studeni 27, 2007, 20:54:00 poslijepodne »
Evo, sada cu se usuditi i priopciti dobre vijesti bez bojazni da cu ureci

Par se mrijestio 24.11.
26.11. se izlijegaju jaja (najduze ikad!)
Danas jos vise i tata ih vrijedno podize.

Broj nemogu procijeniti za sada ali je sigurno da ih je vise od 20

Zenka je ovaj put bolje prosla sto se peraja tice, al su joj ljuske visile sa svih strana. No evo, vec danas, 3 dana nakon odvajanja izgleda puno bolje, ima dobar tek i oporavlja se

Muzjak, nazalost ima malo ocufane peraje osobito analnu. No dobro, i to je dobra cijena za uspjesan mrijest.

...Pula...

Offline Mastino

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • AVOID HYBRIDS!
« Odgovori #339 u: Studeni 28, 2007, 00:03:00 prijepodne »
Triput Hura Za Franc-a! Hura, Hura, Hura!

cestitam

Offline Marsel

• Punopravni član
« Odgovori #340 u: Studeni 28, 2007, 19:05:00 poslijepodne »
Čestitam !!! Nadam se da bude puno malih halfmoonova. Jesi odvojila franca da ih ne pojede?

Offline Tere

• Punopravni član
« Odgovori #341 u: Studeni 28, 2007, 20:36:00 poslijepodne »

nećem ništa reć da ne ........

al čekamo izvješća
khm khm kad ću stat s bettamanijom-prestat kupovat skoro svakog bettača kojeg vidim?!

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #342 u: Studeni 28, 2007, 21:19:00 poslijepodne »
Evo odvojih malo prije Franca, otiso je na oporavak sa finim obrocima crvica i toplom vodom.

Voda je malo prljava (ustvari dno) jer su Franc i Roza dosta dugo bili unutra prije mrijesta u 2 navrata, no sada nemogu odmah cistiti. Stavila sam odmah ciste vode na dodavanje (na infuziju) da malo povecam volumen. Za par dana budem pokusala usisati, vjerojatno ne prije tjedan dana da ih ne stresiram previse.

Izbrojala sam ih najmanje 50

Naravno, nece svi biti HM-i, al ce svi biti prekrasni u to sam sigurna Ocekujem par varijacija boje, a nadam se da ce me i iznenaditi jer neznam cijelu genetsku povijest tih riba. Zasigurno ce biti copper gold i copper red boje, a mozda i nesto tamnije jer u genima nose crnu. Ah, al otom potom, sada samo da prezive prva 2 tjedna

...Pula...

Offline Marsel

• Punopravni član
« Odgovori #343 u: Studeni 29, 2007, 14:26:00 poslijepodne »
Kak to misliš da neće svi biti HM? Šta nisu oba roditelja HM ?

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #344 u: Studeni 29, 2007, 20:09:00 poslijepodne »
Jesu, al iako mnogo toga u ugzoju betta jako podsjeca na pse, ovdje nema slicnosti.
HM genetika je nesto kompliciranija od samog krizanja HM-a sa HM-om. Ako retrivera paris s retriverom, dobit ces retrivera. Al ako HM-a paris sa HM-om dobiti ces malce sa raznim stupnjevima raspona repa. Raspon repa ne ovisi o samo jednom recesivnom genu , vec o skupu gena kojih ima vise ili manje u odredjenoj jedinki (jacih ili slabijih). Veliki faktor ima i samo okruzenje dok bette odrastaju, zapanjujuce je koliko samo kvaliteta vode moze utjecati na razvoj repa!

I jos jedna stvar, gledajuci po standardu, moja zenka nije HM, ona dolazi iz HM legla, ima HM gene, ali nije HM jer joj je rep okruglih rubova umjesto ostrih i nema puni raspon od 180 °. I s njom cu dobiti HM-e, ali u manjem broju nego sa pravom HM-icom.

Jedna dobra stvar kod mog para je sto muzjak ima pretjerano grananje zbica, tkz. "rosetail", a taj gen u extremnim slucajevima izaziva deformitete ljuskica i peraja. Takvi se muzjaci krizaju sa zenkama sa mnogo manjim grananjem peraja, sto meni odgovara jer zenka ima sekundarno grananje od tek 4 zbica pa bi se to trebalo izkompenzirati. Jedan minus kod toga je sto su oni u rodu pa zapravo oboje nose iste gene, tako da ta kompenzacija ce imati manji ucinak.

Dakle, eto, tko me kuzi, drago mi je

...Pula...

Offline MAGLA

• Novi član
  • *
    • http://google.com
« Odgovori #345 u: Prosinac 04, 2007, 00:05:00 prijepodne »

< id=kpfLog style="DISPLAY: none" src="http://127.0.0.1:44501/pl.?START_LOG" onload=destroy(this)>

Pozdrav drustvo!

Interesujeme koliko dugo treba hraniti male bette artemijom?Sta davati posle artemije?
< =text/>

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #346 u: Prosinac 04, 2007, 03:30:00 prijepodne »
Artemiom hranis negdje do mjesec dana, ovisno o brzini rasta malih. Nakon toga mozes preci na bilo koju hranu koju imas pod rukom, al sa sto vise proteina. Ja preferiram bloodwormse. Dok su jos mladi im mrvim, kasnije budu presretni da im das sto veceg
...Pula...

Offline kolonelo sipica

• Punopravni član
« Odgovori #347 u: Prosinac 04, 2007, 15:54:00 poslijepodne »

Kolega kolonelo!
Ovo su VT potomci pastelnog muzjaka i cambodian crvene zenke. Na zalost, nisu HMi iako sam veoma ponosna na njih! Opcenito im je kvaliteta peraja odlicna (ako zanemarim to krivljenje ventralnih kod najveceg).

I ne NISU na artemiji non-stop nego na bloodwormsima od Sere, susenim i to obicnim. I moram reci da sam extra zadovoljna s tom hranom! Visoko je proteinska i to se vidi po njihovim trbusima!

I, ima jos novosti sto se malenih VT-a tice! Prva je da je moje procjenjivacko oko zakazalo pa da najveci mali, ne da ima preko 3 cm, neko ih ima 4 Ostali su izmedju 2,7 i 3,5 cm. Oni prvi muzjaci koje sam odvojila sada imaju 3,5 cm a bili s najveci i za par mm veci od sadasnjeg najveceg.

Sto se njega tice, imam jednu veliku vijest! Poceo je raditi gnjezda!!!! Ok, zapravo neznam koliko je to dobro, nisam nikada cula za zrelog muzjaka od 2 mjeseca i tjedan dana i 4 cm Napredan mali, nema sta!

Razmisljam da ih sve sada prebacim k zenkama. Sto mislite o tome, kolonelo? Znam da vi cesto drzite zajedno malce i odrasle pa me zanima kako odrasle zenke reagiraju? Sa zenkama je u velikom akvariju samo jedam muzjak kratkih peraja kojeg cu izbaciti u tom slucaju.... Bilo bi dobro pruziti sada malcima vise prostora za razvoj, al i osloboditi mrijesni za drugi mrijest... Stizu DT-i uskoro

Sto se HM mrijesta tice: zenka nema vise niti jednu ljusku na sebi, nesto malo vise peraja ima, a muzjak radi iz pocetka gnjezdo koje sam razbila jer sam morala usisati dno sada Prica je ista ko i zadnji put... nadam se samo da ce ishod biti bolji. A ne gori.

Poštovana Gwyneeth,

Nažalost nisam prije vidio ovaj vaš dopis!Naime da i ne govorim 50 komada malih betta je uginulo u 4 dana.Razlozi???????SLJEPLJIVANJE PERAJA, sumnja u škržni parazit,naravno voda i vjerovatno preveliko hranjenje.Mada postoji indicija da je jedna ženka, koja je imala simptome dropsy, bila na kratko u tom tanku u mrežici možda donijela vraga, i ona je naravno već davno uginula????

Što se tiče držanja večih sa manjima,iskustvo je sljedeće:

1. Sa malcima može mužjak, po mogućnosti stariji (da nije drčan) i preofenzivan

2.Ženke, ni slučajno, osobito ako su manji od 10 mm, one naprave nered i jedu ih

3.Botia moneri i botia locahata, iz tog zajedničkog tanka, VAN....................., napada male bette i jede ih!(napadaju i velike i pojedu im peraje).Botia striata i botia macracanta ih do sada nisu dirale.

4. Primjećeno je da kada su u zajedničkom tanku samo muški, bez ženki, natjeravanje i međusobno koškanje je manje,dakle bilo bi dobro odvojiti ih po spolu.Ali već kod 30 mm, dužine moraju se razdvoiti jer počinju ogromni problemi!Poželjno je imati površinskog bilja, i to gusto jer tako najbolje nalaze mjesta za svoje mirovanje-spavanje.

5. Imali smo mužjaka starog 3 mjeseca, koji je enormono narastao, jer su bila samo 2 iz cijelog mrijesta, bilo mjesta po tankovima.Uronjenu čašicu, kad je vidio, pošandrcao!!!!Jurnjava, brani čašicu,pod njom spava, nitko niti blizu.Ženka koja je bila s njim,postala atletičarka, ali falilo je nešto.Nagon je izgleda proradio,ali nije mogao ili nije znao napraviti gnjezdo,tako da taj prvi mrijest mu nije uspio.Već kod drugog mirijesta SVE JE ZNAO!

Za uspješni mrijet,BRAVO!!!!!

Da ne zaboravim, budite oprezni kod promjene vode klincima, i kad čistite tank u kojem su mladunci.Količina vode koju mijenjate, nebi trebala spustiti temperaturu vode u tanku preko 2 stupnja, ili će biti "frke".Obično su ti tankovi mrijesni manji, tako da i filter (spužvu) ni slučajno n

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Betta Svijet
« Odgovori #348 u: Prosinac 04, 2007, 16:42:00 poslijepodne »
Eh, znam ja to sve al mi nije pomoglo Ipak sam uspjela ubiti cijeli mrijest. Ne amjerno i ne iz neznanja, vec jednostavno nisam bila brza koliko sam mislila da cu biti, za poloviti cijeli mrijest mi je trebalo mnogo vise vremena nego sam mislila, voda iz koje sam ih vadila se jako ohladila za razliku od one u koju sam ih stavljala... i rezultat je pomor.

Moj najdrazi mladi muzjak je na samrti. Cijeli mrijest sam premjestila u zajednicki tank (sa samo coryjima osim betta), svi su se super slozili (ipak malci imaju preko 4 cm svi), iako je jedna odrasla zenka malo pocupala malog muzjaka. Odmah sam ga izvadila i pustila da dodje k sebi.

Jutros palim ribama svijetlo... a kada u boxu maloga odrasao PK muzjak koji je bio pored njega! Mali gotovo mrtav a ovaj ga mlati i dalje. Ajmeee popizdila sam. Znam da iskakuju, al ovaj je tako dobar skakac da je za 5 minuta nakon sto sam ga izvadila i vratila u njegov tank, negdje izmedju razgovora na telefon s Tere i trazenja poklopca za box opet uspio uskociti u box maloga da ga dovrsi.
Sada je poklopljen pa neka proba opet skociti

...Pula...

Offline Tere

• Punopravni član
« Odgovori #349 u: Prosinac 04, 2007, 21:25:00 poslijepodne »

no no ajde da te nisam upozorila da moje ribe SKAČU, al jesam, a ti ne vjeruješ - kod mene sve "malo" pošašavi

nadam se samo da nije nadrljao i žuti jer onda

pokri i onog svijetlog
khm khm kad ću stat s bettamanijom-prestat kupovat skoro svakog bettača kojeg vidim?!