Šteta što nije veća rezolucija (da ti ostane više nakon rezanja

) i malo manja jpg kompresija jer bi bolje vidio razliku, npr. u potamnjivanju. Ovdje ju ubija pogotovo kompresija (zrnatost).
Iskreno, nisam neki veliki fotošopičar (za početak, koristim open-source GIMP za obradu

) ali volim slike životinja. Slike ljudi, objekata i prirode obično vidim debelo distorzirane gdje god se okrenem a to je (po meni) za slikanje živina nezamislivo. Smatram da je sve uglavnom najljepše kako već je, a ako nešto i nije dobro, mala estetska operacija nije loša, samo treba znati stati

Prvo i najvažnije, meni je ovo OK fotografija. Muha je relativno dobro izoštrena (samo zato jer je blizu grane koja je puno bolje izoštrena, to je loše jer si htio muhu, pretpostavljam) a ja bih ju korigirala otprilike ovako:
1. rezanje suvišnih detalja (loše izoštrena grana bora dolje desno, ali nema veze jer ti ona ionako nije potrebna) - obrežeš sve što ti smeta.
2. kadar - ostavi poantu da se ističe, BTW muha je vrlo izražajna na ovoj slici. Obično se životinje ostavljaju u sredini, ali ne mora biti tako. Ovisi i o okolini i svjetlosti itd.
3. odlična ti je crna pozadina i još par grana između muhe i te crne pozadine = imamo dojam dubine.
4. jedina zamjerka je što si više izoštrio granu bora pod njom nego nju samu, ali kad naučiš nešto o blendi i ekspoziciji onda se to dade spriječiti u praksi. Tad dobiješ ono što hoćeš

5. ako hoćeš, resizeaj ju na npr. 1024x768 (uz kvalitetu od 100%, ne komprimiraj ništa!) pa mi pošalji na mail, poslat ću ti PM-om adresu. Baš bih voljela nešto isprobati sa tamnjenjem.