Srpanj 21, 2025, 20:54:50 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: još jedno pitanje o algama  (Posjeta: 4438 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ivanka

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
    • između korica
još jedno pitanje o algama
« Odgovori #25 u: Travanj 04, 2007, 13:53:00 poslijepodne »
ma svjetlo i mene muči, kupila sam original juwelove reflektore i sama sebe uvjeravam da će to bit o.k. za manje zahtjevno bilje koje sam naplanirala. Gnojiti planiram odokativnom metodom kao i dosad u malom akvariju - pola od doze preporučene na bočici, a CO2 ako kupim neće raditi cijelo vrijeme - opet odokativno jedan tjedan u mjesecu ili tako nekako
u oblacima

Offline Fenix

• Punopravni član
« Odgovori #26 u: Travanj 04, 2007, 13:56:00 poslijepodne »
Evo da i ja podjelim svoje iskustvo sa tom bakterijom,

imao sam je u vise navrata i mogu ti reci da mi gasenje svjetla je pobilo samo uspjesno biljke. Ako se zelis rijesiti te bestije upotrijebi eritromicin i redovno nakon toga mjenjaj vodu svaki tjedan.

Sretno

pozz

Zagreb/Malešnica

Offline ivanka

• Punopravni član
    • između korica
« Odgovori #27 u: Travanj 12, 2007, 08:51:00 prijepodne »

evo mali update o cijanobakteriji kod mene. Nakon eritromicina i onako neodređene situacije, dodala sam još mrvicu bilja (jer mi se nitko ne javlja na oglas za e. ozelot i chrismas moss) i ubacila grane. S izmjenama vode i mojim konstantim prčkanjem po akvariju sve su se biljke očistile osim hemianthusa m. Shvatila sam da je jedini način da njega očistim da ga izvadim van, operem i natrag pikam sa pincetom u podlogu. To naravno neću učini pa postoji velika šansa da ću ga izbaciti van iz akvarija totalno.

Ono malo algica što je ostalo po sagitariji i h. verticulati jučer su počupali novi stanovnici - cory. nisu je pojeli, samo su je počupali i pljunuli pa je filter to sve povukao.

Eto nadam se da je to kraj te priče, a ako se i vrati da se neće vratiti odmah u onoj strašnoj količini pa ću je istrijebiti pomalo...

hvala svima na savjetima
u oblacima

Offline E&D

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
  • Davor Žerjav
    • http://www.fotodavor.com
« Odgovori #28 u: Travanj 12, 2007, 09:00:00 prijepodne »
Nakon što "ubiješ" cijanobakteriju moraš ju fizički ukloniti - to znači usisavanje i čišćenje filtera. Sretno dalje.