Srpanj 19, 2025, 11:18:50 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Plijesan  (Posjeta: 842 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Andariel

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Plijesan
« u: Ožujak 08, 2007, 12:12:00 poslijepodne »
Priča o mom bubanom Baaleku počinje u temi Mutne oči, a stvar se razvila u plijesan. Otvorila sam novu temu u nadi da će se javiti i netko tko ima iskustva s dotičnom. Baalek je još uvijek živ u karantenskom akvariju i zadnja tri dana tretirala sam ga Bactopurom i Mycopurom. U uputi Mycopura piše da se daje duplo manja doza tog lijeka ako je je u kombinaciji s Bactopurom, pa sam tako i napravila.

Plijesan izgleda poput većeg gumba preko jednog oka i vatasta je. Već tri dana je na ovoj kombinaciji lijekova, a ribica je na dnu, miruje i odbija hranu. Najprije je liječen medimorom zbog podljeva oko oka koji se kasnije pretvorio u opisano.

Ono što želim znati je kako ide liječenje mycopurom? Što bi se sad trebalo dogoditi s tom nakupinom plijesni? Bi li ona treba otpasti u komadu ili se postupno smanjivati? Ne znam što očekivati, jer već tri dana kako ga liječim ovim lijekom nema nekih značajnih pomaka. Danas je naime zadnji dan primjene lijeka po uputi. Bi li ga trebala nastaviti liječiti tim lijekom i nakon propisanog vremena ako sutra ne bude nikakvih pomaka? Sutra bih zbog Bactopura trebala promijeniti jedan dio vode. Da li da onda dodajem punu dozu Mycopura ako mi ga je nastaviti liječiti?

Offline duda

• Punopravni član
Plijesan
« Odgovori #1 u: Ožujak 08, 2007, 12:31:00 poslijepodne »
Meni su moliji imali plijesan i to na ustima, no ja sam ih lječila generaltonicom, koji je samo za toplovodne ribe. I ako nije ljek mycopur kod jednoga mi je molija otišla plijesan sva u komadu kao da si rukom odnijo, a kod drugoga jedan dio je plijesni otišlo, a za nekoliko dana je ostalo odlazilo po malo ća. Inače mycopur rekla sam ti nisam koristila, jedino samo ectopur zajedno sa baktopurom. A čuj on je jadničak sav drogiran od tih ljekova, iscrpljen, oslabljen, nejede, imunitetu mu je da negovorm, nisam više pametna šta ti reći. Toliko je tih ljekova prošao a poboljšanja...

Offline HRVOJE

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
Plijesan
« Odgovori #2 u: Ožujak 08, 2007, 12:43:00 poslijepodne »
..plijesanj je u ovom slučaju najvjerojatnije samo sekundarna pojava,jer vidim da se bolest ne povlači a riba je i dalje letargična i miruje,a pravi uzročnik bi mogle biti bakterije,ja bih kombinirao oba lijeka,baktopur i mycopur prema uputstvu..

Offline Andariel

• Punopravni član
Plijesan
« Odgovori #3 u: Ožujak 08, 2007, 12:59:00 poslijepodne »
Hrvoje, upravo ga i tretiram bactopurom i mycopurom zajedno, ali stvar
je u tome što bi liječenje sutra po tome trebalo biti gotovo - a njemu
nije bolje. Šta onda? Nastaviti i dalje kapati bactopur i mycopur,
kapati samo mycopur ili napraviti pauzu od svega i vidjeti što će se
dogoditi?

Duda, znam da je sav drogiran. Teško mi ga je takvog gledati, a nikako mu nemoći pomoć. Ako ga ne budem liječila i tako će umrijeti. Tješi me ovo što ti govoriš da je otpalo u komadu. Tako se i ja nadam da će ovo otpasti, čak mi i izgleda da bi moglo. Svakim danom se sve slabije drži za njega. Stvar je u tome što on jako miruje, pa se ovo duže drži. Možda bi prije otpalo da pliva naokolo. Najradije bih mu to rukom maknula, ali se bojim da ga ne ozlijedim - išćupam mu oko ili pola glave.