Srpanj 18, 2025, 18:52:29 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Bijela nit???  (Posjeta: 1389 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline zlatkica

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Bijela nit???
« u: Veljača 27, 2007, 16:10:00 poslijepodne »
Kako danas očito nije moj dan...sad virnem u aq. a kad ono jedana pajčolankica vuće dobrih 5 cm dugu nit za sobom... Čim me je spazila protresla je repićem(valjda od pomisli da stiže klopa),ta nit otpade i ona nastavi normalno vršit nuždu(tamno)...
Sad sam ...slučajnost ili ipak možda neka bakterija? Jer u slučaju bolesti to se konstano vuče za ribicom? Zar ne?

Offline duda

• Punopravni član
Bijela nit???
« Odgovori #1 u: Veljača 27, 2007, 16:25:00 poslijepodne »

Čuj kod hladnovodnih neznam jeli to slučaj ali ako riba vuče za sobom bjeli tanki izmet bolest je prelazna i može riba uginuti. Kod te bolesti ako se na vrijeme reagira trebalo bi lječit medazolom kupljenim u apoteci di se ljudi opskrbljuju. E, sad dali je to ta bolest kod tvoje ribe i može li se ona lječit medazolom nažalost neznam kod tih hladnovodnih. Ako može onda bi trebalo promjenit 1/3 vode stavit temp na hm 28 riba če se skuhati i na 50 lit vode smrvit tj rastopit u čaši vode i razlit po aq jednu tabletu od 250mg medazola. lječenje traje negdje cca 3 dana i trebalo bi bit ok.Edited by: duda

Offline zlatkica

• Punopravni član
Bijela nit???
« Odgovori #2 u: Veljača 27, 2007, 16:42:00 poslijepodne »
Ma mislim da se ne bi skuhale...ionako su na sobnoj temp..22-23. Samo što je ta nit odmah otpala i riba normalno kaka...pa ne znam dal je bolest ili nije.
I kako da dođem do medazola ak je ljudski lijek...može li se bez recepta kupiti,jer sumnjam da bu mi doktorica napisala za ribicu...

Offline duda

• Punopravni član
Bijela nit???
« Odgovori #3 u: Veljača 27, 2007, 19:36:00 poslijepodne »
Rekla sam kako, ako je meni upalilo nadam se da če i tebi.Samo promatraj ribu i vidi dali je zaista tako bolesna, da nestavljaš ljek bezveze.Promatraj ribu dobro.

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Bijela nit???
« Odgovori #4 u: Veljača 27, 2007, 19:52:00 poslijepodne »
Moraš jako pratiti što se zbiva...ako se ponovi...promaj medimor ili bactopur....

Offline zlatkica

• Punopravni član
Bijela nit???
« Odgovori #5 u: Veljača 27, 2007, 21:37:00 poslijepodne »
Riba se čini ok...nadam se da sam opet po dobrom starom običaju digla paniku bez veze...ali stalno je kontroliram i ako se šta dogodi slijedi hitna intervencija...i malo ektopura predostrožnosti radi...

Offline Goxx

• Novi član
  • *
Bijela nit???
« Odgovori #6 u: Veljača 27, 2007, 22:04:00 poslijepodne »

Pozdrav,

kod ciklida beli koncasti izmet koji "leluja" za ribom u kombinaciji sa mrsavljenjem ukazuje na crevne parazite (endoparazite). Po mom iskustvu najbolji lek za crevne bubetine je Octozin (firma Waterlife). Sad kako je kod pajcolanki...
GOX

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Bijela nit???
« Odgovori #7 u: Veljača 28, 2007, 13:17:00 poslijepodne »

Kako je malena? Možda je samo nešto popapala krivo?

Pitaosam od frenda i kažeda je Octozin izvrstan, ali je i on primjenjivao kod tropskih ribica...treba se konzultirati možda u pet shopu, ako prodavač ima ikakvog pojma...ili pročitati na pakovanju. Uostalom ti su lijekovi uglavnom univerzalni???

Offline zlatkica

• Punopravni član
Bijela nit???
« Odgovori #8 u: Veljača 28, 2007, 13:57:00 poslijepodne »
Bit će da si u pravu...možda reakcija na biljne granulice...sve se čini u najboljem redu,mala je živahna i vesela,jede i normalno kaka...
Stavila sam za svaki slučaj malo ektopura...i nadam se da će sve ostati ovako mirno...

Offline zlatkica

• Punopravni član
Bijela nit???
« Odgovori #9 u: Veljača 28, 2007, 13:59:00 poslijepodne »
I hvala na informaciji za Octozin...budem se raspitala...

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Bijela nit???
« Odgovori #10 u: Veljača 28, 2007, 14:00:00 poslijepodne »

Huh, super, a ja se zabrinuo...Sretno!

Ljudi jesmo li svi mi blesavi? Pratimo kakvi su kakanci naših ribica...a ne mogu protiv sebe, kad sam taki....

Offline zlatkica

• Punopravni član
Bijela nit???
« Odgovori #11 u: Veljača 28, 2007, 14:03:00 poslijepodne »
I ja se već preznojila...već sam jućer čvrsto odlučila da se više ni jedna ribica ne bude zvala Zlatkica jer sam si uvrtjela da je to nesretno ime...to je još blesavije od praćenja kakice ...

Offline babyboom

• Punopravni član
  • Kupinecki Kraljevec
Bijela nit???
« Odgovori #12 u: Veljača 28, 2007, 14:25:00 poslijepodne »

Potpuno te razumijem, iako sam kod jednog ribca popustio i dao ime Štef drugi, no majčica priroda se pobrinula da ne pogriješim...od jučer shvatih da je ipak ribac postao ribica, dakle, Štefica...

Preimenuj je u Zlatica, ni preveć različito, a opet je drugačije...Joj što sam pametan...

Jesmo svi blesavi, al ja se svojom blesavoćom i ćaknutošću mojih staraca ponosim! .....Ajme, velike izjave, joj, zabirnut sam, to nije uobičajeno za mene, bit će nešto u zraku....