Kolovoz 21, 2025, 13:47:34 poslijepodneNajnoviji Član: MMela

Autor Tema: Dodatna oprema: rešetka za filtriranje?  (Posjeta: 764 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline JohnDoe

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
Dodatna oprema: rešetka za filtriranje?
« u: Siječanj 20, 2007, 12:09:00 poslijepodne »

Jučer sam kupio knjigu AKVARIJSKE RIBICE autora Davida Goodwina i na 18 i 19 strani našao sam sličice nećega što mi se čini vrlo praktično i korisno. Riječ je o nekakvoj rešetci koja se postavlja na samo dno akvarija (ispod šljunka). Rešetka ima u jednom od stražnjih uglova rupu na koju se spaja filter čime se postiže to da filter vuče vodu ispod šljunka (čime se istovremeno uz filtriranje odvija i usisavanje prljavštine iz podloge).

Jel tko zna o čemu pričam? Jel to ima negdje kod nas za kupit? Jel bi taj način filtriranja škodio bilju?

Pokušat ću nekakvu sliku na internetu naći, pa ću poslije ako nađem uploadati.Edited by: JohnDoe

Offline JohnDoe

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #1 u: Siječanj 20, 2007, 12:13:00 poslijepodne »

Evo našao sam već nešto gdje se to lijepo može vidjeti:

[url]http://newaquariuminformation.com/aquarium-information/aquar ium-filters/aquarium-filtration.htm [/url]

Offline Brainman

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #2 u: Siječanj 20, 2007, 17:03:00 poslijepodne »
Mani se corava posla, podni filter se moze mnogo i cesto zaprljati, pa kada treba da ga ocistis, moras rasformirati ceo akvarijum. Sada zamisli da moras da vadis pesak i celu podlogu da bi ga ocistio...Svaki drugi filter moze da dodje u obzir, ali ovakav vid filtracije preskoci. Iako ga neki preporucuju za biljne akvarijume, moj savet je da ga zaobidjes...

S`postovanjem Misa

Offline KOMARAC ZG

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #3 u: Siječanj 22, 2007, 00:11:00 prijepodne »
Istina slazem se sa Brainmanom vec sam to vidio isto u jednoj knjizi , zamisli kada ti jednom biljke puste korijenje kroz te rupe i kada se dole pocne taloziti talog koma
UMRI PRIRODNOM SMRCU NE SLUŠAJ NARODNJAKE