Prije svega pozdrav svima, i unaprijed hvala.
Dakle prije 5 dana kupio sam šljunak, gnojivo i svoje prve biljke (tri vrste, od kojih je jedna amazonka, za druge dvije ne znam, jedna je visoka, jeko uskih listova, kao trava, druga niska, sa okruglastim listovima. hm, kako da postam slike) za svoj prvi akvarij (60 litara). I nakon što sam složio podlogu (gnojivo Tetrino, šljunak granulacije 1-2 mm) i uredio akvarij, posadio sam biljke. Ne znam je sam li ih posadio pravilno, jednostavno sam izbušio rupe i gotovo. Prije toga sam biljke, po savjetu akvarista iz dućana, okupao u otopini kalijevog permanganata. Nakon toga voda, i tekuće gnojivo, točno po dozi.
Sada, nakon nekoliko dana, biljek izgledaju malo propalo. Listovi od amazonke su kao izgubili boju, ali ne požutjeli nego više posivjeli, ne cijeli nego pri vrhu. Listovi imaju i rupe. Ne znam što je uzrok tomu, je li to normalno prvih dva dana dok ne puste korjenje, ili je svjetlo preslabo (15 W), ili je to zbog hipermangana. Pa sad bih molio za neke savjete u vezi toga, a i biljka općenito, nemam nimalo iskustva.