Kolovoz 21, 2025, 10:58:45 prijepodneNajnoviji Član: MMela

Autor Tema: Pitanje - Jäger  (Posjeta: 1055 vremena)

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline MuNe

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Pitanje - Jäger
« u: Siječanj 05, 2007, 11:45:00 prijepodne »

Ako neko zna cemu sluzi plavi pipak na grijacu koji imam bio bih zahvalan da mi objasni...

Slika mog grijaca sa crvenom strelicom koja pokazuje plavi pipak koji se inace moze izvuci i uvuci ali neznam s kojom svrhom...

Offline Sporting

• Punopravni član
  • **
Pitanje - Jäger
« Odgovori #1 u: Siječanj 05, 2007, 12:30:00 poslijepodne »
Služi za kalibriranje temperature odnosno termostata grijača. Na termometru u akvariju (po mogućnosti preciznom) vidiš stvarnu temperaturu vode u akvariju. Pogledaš koja je temperatura podešena na grijaču i onda ako postoji razlika, kalibriraš grijač. Kad je pipak izvučen možeš pomicati temperaturu na grijaču, a ona se u stvari neće pomicati nego ćeš samo pomaknuti kotačić.

Npr. grijač je podešen na 26, a termometar u vodi pokazuje 24. Digneš pipak, pomakneš kotačić na 24 (jer to odgovara stvarnoj temperaturi) spustiš pipak i to je to. Sad kada pomakneš na 26 i voda treba biti 26.
Zagreb, Cvjetno naselje

Offline MuNe

• Novi član
  • *
Pitanje - Jäger
« Odgovori #2 u: Siječanj 05, 2007, 12:48:00 poslijepodne »

1000 puta HVALA i jos jednom HVALA ma bas si me obradovao....

Ja imam problem od prije dva/tri dana, kako god pomaknem temperaturu meni voda u akvarijumu 20 stepeni. a kako mozes vidjeti na grijacu podesio sam ga na trideset stepeni ono u akarijumu i dalje nekih 20/21 stepen , pa ja postavim dva termometra rekoh da se nije pokvario onaj prvi.....

Sada mi je jasnopodesim temperaturu na dvadeset i jedan (koliko ocitava toplomjer) i pritisnem pipak pa tek onda pojacavam grijac ...

JESAM LI DOBRO SHVATIO ?

Rijesio si mi dva problema jednim javljanjem...

Tebi Sporting svakako jos jednom hvala.....

Offline Sporting

• Punopravni član
  • **
Pitanje - Jäger
« Odgovori #3 u: Siječanj 05, 2007, 12:52:00 poslijepodne »
Ispravno, dok je pipak podignut, okretanje kotačića nema veze sa povećanjem temperature na termostatu.
Zagreb, Cvjetno naselje

Offline kkliba

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
  • zvjerka
Pitanje - Jäger
« Odgovori #4 u: Siječanj 05, 2007, 13:15:00 poslijepodne »
Ja ću samo dodati da su Jager grijači najbolji i naj precizniji od svih grijača... Edited by: kkliba
- ništa nije dovoljno dobro da nebi moglo biti još bolje -

Offline Dubravko

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
Pitanje - Jäger
« Odgovori #5 u: Siječanj 06, 2007, 14:06:00 poslijepodne »
I ja ću još dodati da je u mojem slučaju do sada bilo da su svi pokazivali točnu temperaturu na kotačiću tako i na termometru, stoga provjeri grijač dali zaista grije kada mu je upaljena lampica.(ruku u vodu i opipaj grijač,nikako ga ne vaditi van vode)
Temperatura o kojoj ti govoriš je praktički sobna temperatura tako da sumnjam da ti grijač ne radi!

Offline Dubravko

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 56
Pitanje - Jäger
« Odgovori #6 u: Siječanj 06, 2007, 14:08:00 poslijepodne »
Sada sam se malo bolje zagledao na fotku i vidio sam da je grijač za akvarije do 300 L. nadam se da tvoj akvarij nije veći jer bi i to onda mogao biti uzrok tvojeg problema!

Offline Strippy

• Punopravni član
  • Dob: 45
Pitanje - Jäger
« Odgovori #7 u: Siječanj 06, 2007, 18:04:00 poslijepodne »
Ja recimo doma imam jagera koji pokazuje na svojoj skali 22 a ugrije vodu na 28... ali sad cu ja njega dovest u red.
Split / Hrvatska