Kolovoz 14, 2025, 11:04:53 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Evo moj akvarij!! :)  (Posjeta: 16237 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline E&D

• Počasni član
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
  • Davor Žerjav
    • http://www.fotodavor.com
Evo moj akvarij!! :)
« Odgovori #50 u: Prosinac 30, 2006, 21:58:00 poslijepodne »

Očigledno su svi istog mišljenja, samo to mišljenje u skladu sa svojim temperamentom ili trenutnim raspoloženjem ili nekakvim osobnim iskustvom izražavaju na svoj način. Ajmo mi ispočetka - Igor će se javiti pa će se izjasniti - ako ostane tvrdo pri svojim uvjerenjima, onda je potpuno opravdano vrlo ga oštro i potpuno bez milosti iskritizirati ne štedeći ili birajući riječi. Ali, možda se u čovjeku probudi savjest i osjećaji prema životinjama koje ima.

Igore, prvo je pitanje koliko je litara akvarij, kakav ga filter čisti, koji filter materijal je u njemu, kakav je grijač, koja je temperatura, kakva je rasvjeta, koliko često i koliko vode mijenjašitd. Dakle, treba napisati osnovne tehničke podatke o akvariju. Ako misliš držati kornjače, za njih trebaš osigurati puno jači filter, drukčiju podlogu, posebnu rasvjetu (za sunčanje), mokri i suhi dio,kopno (koje jebarem trostruko veće od kornjače), grijač za mokri i suhi dio (lampa), a prije svega (ne mogu napamet reći) dosta veći akvarij (dužine najmanje 150 cm). Iz ovog akvarija mogao bi eventualno napraviti neki hladnovodni ili tropski s nekim od primjeraka riba koje imaš.

Offline Chryseis

• Punopravni član
    • http://www.myspace.com/chry5eis
« Odgovori #51 u: Prosinac 31, 2006, 16:02:00 poslijepodne »
Čovjek je dobio kritike, naljutio se i otišo s foruma. Još će iz inata stavit par malawaca i nekog guštera unutra.

Offline ribic

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #52 u: Prosinac 31, 2006, 16:14:00 poslijepodne »
veliki mega mix, ćovik je investira svoje pare tako da meni ni iz đepa ni u đep al ja nevidim ode ništa lipo, nažalost al eto to je moje mišljenje

Offline ribic

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #53 u: Prosinac 31, 2006, 16:18:00 poslijepodne »
ka i šta je sam napisa da su se neki od stanovnika pojeli pa ono malo mi je ćudno da neko kupuje akvarij da gleda kako mu kornjaće ribe jedu a plus toga ja kornjaće nikad nisam drža al svaki i najveći lajik na svitu može ako je ikad pogleda ijednu emisiju da kornjaće ne žive non stop u moru ili jezeru nego da povremeno izaze a ja ode neznan di mogu izać al ono ludnica ja bi još stavija unutra komarcu, lubina, zubaca i koju kavalu, vranu, licu itd možda i lignju da ne nabrajam pa da vidiš bili mogle morske ribe živit u slatkoj vodi ko zna Edited by: ribic

Offline Miki_BL

• Punopravni član
« Odgovori #54 u: Prosinac 31, 2006, 18:53:00 poslijepodne »
Auuuuuuuuu, pravo mi je sada žao čovjeka       . Dobro ljudi POLAKO. Ovo sada više nisu kritike već osuđivanje. Očigledno je da smo čovjeka otjerali sa foruma i da nećemo moći da ga usmjerimo u pravom i ispravnom pravcu. Iskreno rečeno ni ja se više nikada ne bih pojavio ovdje da me neko toliko iznapada i iskritikuje.

Istina je da sam i ja među tom grupom koja je čovjeka iznapadala i osudila ali jednostavno me naljutilo to kada sam vidio šta je napravio i koliko je grešaka na jednom mjestu.

Igorš, ja ti se izvinjavam u moje ime i nadam se da si spreman da napraviš kompromise i da ispraviš greške koje si napravio a da ti u tome svi pomognemo savjetima i da oformiš jedan extra akvarijum i da zavoliš akvaristiku a sa druge strane da napraviš i terarijum za kornjače koje imaš.

A opet sa treće strane ako ne želiš ja te neću kritikovati ali ću samo da kažem da mi je žao tih životinja jer nemaju neke uslove.

Sretna nova godina.

Offline 206turbo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • Hrvatska udruga ciklidofila
« Odgovori #55 u: Prosinac 31, 2006, 20:24:00 poslijepodne »
JADAN COVIJEK KOLIKO I NJEGOVE RIBE I KORNJACE!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nas četvorica, pojeli smo 2 cijela janjeta i popili 50 litara gemišteka, i mi da krenemo susjed, kad oni iz kafane za nama........

Offline asterix

• Punopravni član
« Odgovori #56 u: Prosinac 31, 2006, 20:30:00 poslijepodne »

Mislim da oni koji se izvinjavaju i onakav postav "akvarija" prepisuju neznanju grijese !
Zasto se tu nisu nasle neke zabe, zivorotke,sarani, ....
Mislim da nisu zato jer je Igor namjerno i svjesno ubacivao bas odredjene vrste, uglavnom vrlo agresivne i teritorijalne, sa ciljem da vidi kako ce se slagati. Dakle, svjesno vrsi eksperimente u svom akvariju, a ne zbog neznanja.

Edited by: asterix

Offline kosuta

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #57 u: Siječanj 01, 2007, 00:57:00 prijepodne »

ja stvljam 50 kn na raka. ima da zgazi piranu, ali me kornjača zabrinjava!

ne kužim smisao ni svrhu držanja takvog akvarija. iskreno, ja bi tebe ubacio u kavez sa lavom, medom i krokodilom pa da dobiješ osječaj kako je stanovnicima u aq. sorry, ali ne možeš to radit,ne ne i ne!nije ni lijepo, ni prirodno, a i životinje pate.

Offline Krajten

• Punopravni član
    • http://www.akvarij.net
« Odgovori #58 u: Siječanj 01, 2007, 13:41:00 poslijepodne »
mislim da je Igor shvatio poruku koju mu je vecina željela prenjeti, pa je svako daljnje komentiranje slažete se, nepotrebno...

Ključam.

ZG,Vrapče