Srpanj 27, 2025, 09:43:22 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: MOLIM POMOĆ!!!  (Posjeta: 4020 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline cookie4

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
MOLIM POMOĆ!!!
« u: Prosinac 22, 2006, 15:03:00 poslijepodne »
e ovako! u akvariju imam neonke, jednog corydorasa i jednog plechostomusa. pojavili su mi se neki bijeli sitni crvići kojih se ne mogu nikako al baš NIKAKO riješiti! pokušala sam sa medimorom i general tonicom al ništa! i na kraju su svi dobili bijele točkice! plechostomus mi je upravo uginio pa zato molim da mi netko pomogne jer ne želim da mi ista sudbina zadesi i ostale!! i da da li ti crvići mogu opstati izvan vode jer sam primijetila da ih ima na crijevu od pumpe za zrak koja baš i nije uronjena u vodu?Please pomognitehvala svima unaprijed
kuki

Offline Jerko - Z1000

• Punopravni član
MOLIM POMOĆ!!!
« Odgovori #1 u: Prosinac 22, 2006, 16:03:00 poslijepodne »

Malo opiši koliko je tank velik,koliko star ,podloga,filtracija,parametri vode....
125lit-sea aqua rock,Vision 450lit - Softy Reef,Trigon 190 - živorotke

Offline duda

• Punopravni član
MOLIM POMOĆ!!!
« Odgovori #2 u: Prosinac 22, 2006, 16:35:00 poslijepodne »
Za te crviče koji su po ag nisi zbog toga trebala stavljat ljekove. Ti se ljekovi stavljaju ako su ribe bolesne a ne zato šta u ag dođe koji crv. Jedino ako ti ribe imaju gliste kako rekoh ako su bolesne pa ih normalno moraš tretirat odgovarajučim ljekom. A "bjele točkice" imaš raznih ljekova npr costapur, punktol, a može i medimor samo je malo kompliciran jer ribe nesmiješ svaki dan hranit imaš određeno kad dat jest i kad filtrirat vodu ma piše sve. Svakako lječi da ne pogibaju ribe. Daj ti usisaj malo dno možda i od tamo dođu crvi detaljno usisaj i nadolij vode koja je bar 1 dan odstajala i stavi ljek koji imaš za točkice i izvadi aktivni ugljen ako je u filteru i pojačaj kisik i temp bar na 28 ako imaš ribe koje mogu podnijet tu temp.

Offline Gizmo

• Punopravni član
MOLIM POMOĆ!!!
« Odgovori #3 u: Prosinac 22, 2006, 16:45:00 poslijepodne »

Malo je teško ovako reći... Bijele točkice su ti vjerovatno ich, potraži malo po forumu... A temu o bijelim crvićima sam i ja otvorila, ispada da je planaria... Uglavnom od previše hrane. Imaš pod "Ostale slatkovodne teme" - "bijeli crvići ili što već..." Ne znam da li je i kod tebe isti slučaj ali se nadamda će ti pomoći, ali kao štoje i Jerko napisao, daj malo više podataka, pa ćeš dobiti i konkrtetnije odgovore!
Krk/Hrvatska

Offline duda

• Punopravni član
MOLIM POMOĆ!!!
« Odgovori #4 u: Prosinac 22, 2006, 16:55:00 poslijepodne »
Crviči znaju doč od viška hrane zato i kažem da usisa podlogu detaljno. A kod "bjelih točkica" čuj nema neke filozofije. Bolest je prelazna i treba tretirat cjeli ag. Hvala bogu dragom ljeka ima samo treba na vrijeme reagirat. Usisat podlogu, nadoli vode koja je 1 dan odstajala i stavi ljek, ugljen van ako je ufilteru, pojačat temp i kisik i nema tu šta više. Bar šta se tiče točki. A crviče sam i ja imala na samom početku. Usisala sam podlogu detaljno i manje počela hranit ribe i bilo sve ok.

Offline HELENA & MARKO

• Punopravni član
  • Dob: 43 Lokacija: Virovitica
MOLIM POMOĆ!!!
« Odgovori #5 u: Prosinac 22, 2006, 18:02:00 poslijepodne »

Ti mali bijeli crvići ti mogu doći i vodom iz vodovoda tako da ne mora biti od viška hrane.
Virovitica
No Brain, no Pain!!!
Da riba valja za jest i šunke bi plivale!

Offline cookie4

• Novi član
  • *
MOLIM POMOĆ!!!
« Odgovori #6 u: Prosinac 22, 2006, 18:47:00 poslijepodne »
akvarij mi je 50 Lstar je nekoliko mjeseci. podloga je šljunak temp. je 26.aktivni ugljen sam ja izvadila a lijekove sam stavila jer su mi tako rekli da probam s tim. napraviti ću ja sve kak ste mi rekli pa ćemo vidjeti. i na crijevu od pumpe mi je sve nešto bijelo kao sluzavo šta je to?? već sam jedno crijevo promijenila jer mi je bilo tako i opet!!
kuki

Offline armin

• Novi član
  • *
MOLIM POMOĆ!!!
« Odgovori #7 u: Prosinac 25, 2006, 19:51:00 poslijepodne »
Imao sam isti problem i trihogaster je rjesenje. Ubaci 2-3 manja i za par dana neces imati crvice

Offline armin

• Novi član
  • *
MOLIM POMOĆ!!!
« Odgovori #8 u: Prosinac 25, 2006, 19:53:00 poslijepodne »
I da ne zaboravim SRETAN BOZIC I NOVA GODINA

Offline makarska

• Punopravni član
    • http://www.ibs-nekretnine.hr
MOLIM POMOĆ!!!
« Odgovori #9 u: Prosinac 26, 2006, 08:24:00 prijepodne »
e pa da CESTIT BOZIC zelin svima.
ich lici sa ljekom a bile crvice sve izvadi vanka dezinficiraj cili akvarij meni je to bilo jedino rjesenje.

pozdrav iz makarske

Offline HELENA & MARKO

• Punopravni član
  • Dob: 43 Lokacija: Virovitica
MOLIM POMOĆ!!!
« Odgovori #10 u: Prosinac 26, 2006, 11:29:00 prijepodne »
Ich liječi, a sa crvićima se ne zamaraj to će ribe u slast riješit
Virovitica
No Brain, no Pain!!!
Da riba valja za jest i šunke bi plivale!

Offline cookie4

• Novi član
  • *
MOLIM POMOĆ!!!
« Odgovori #11 u: Prosinac 26, 2006, 12:11:00 poslijepodne »
da već su mi rekli da bi to ribe trebale riješiti ali ne primjećujem baš nekakav pomak.
kuki

Offline kosuta

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
    • http://www.akvarij.net
MOLIM POMOĆ!!!
« Odgovori #12 u: Prosinac 26, 2006, 13:12:00 poslijepodne »

ali nevjerujem da če to riješit ribe koje trenutno imaš u aq. neka malo veča riba koja puno jede i jede svašta, kao npr. kako kaže armin- trichogaster bi trebala rješit problem.

si možda hranila ribe živom hranom, tj. živim crvičima? ako jesi, i ako si pretjerala, možda su se oni crviči koje ribe nisu stigle pojest ukopali u pjesak i žive u njemu, što nije dobro.

Offline cookie4

• Novi član
  • *
MOLIM POMOĆ!!!
« Odgovori #13 u: Prosinac 27, 2006, 14:04:00 poslijepodne »
nisam ih hranila živom hranom. na plechostomusu su bili ti crvići i baš dosta njih pa je uginio i izgledao je baš koma.
kuki